www.samajalive.in
Sunday, December 14, 2025
17.1 C
Bhubaneswar

ଲଛା ପରଟା

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ
ମଇଦା – ୪୦୦ଗ୍ରାମ
ଲୁଣ – ଅଳ୍ପ
ଚିନି – ଅଳ୍ପ
ତେଲ – ଅଳ୍ପ
ଘିଅ – ଆବଶ୍ୟକ ପରିମାଣରେ
ସୁଜି – ଆବଶ୍ୟକ ପରିମାଣରେ
ପାଣି – ଆବଶ୍ୟକ ପରିମାଣରେ
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ – ଏକ ପାତ୍ରରେ ମଇଦା, କିଛି ସୁଜି, ସାମାନ୍ୟ ଚିନି, ଲୁଣ , ଅଳ୍ପ ତେଲ ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ନରମ କରି ଚକଟି ଦିଅନ୍ତୁ। ଏହା ପରେ କିଛି ସମୟ ରଖି ଦିଅନ୍ତୁ। ଏବେ ଏହାକୁ ଟିକେ ବଡ଼ ବଡ଼ ଗୁଳା ପ୍ରସ୍ତୁତ କରି ବଡ଼ ଆକୃତିର ବେଲି ଦିଅନ୍ତୁ। ବେଲିବା ପରେ ଏକ ବ୍ଲେଡ଼୍‍ କିମ୍ବା ଧାରୁଆ ଦ୍ରବ୍ୟ ସାହାଯ୍ୟରେ ସରୁ ସରୁ କାଟି ଏହାକୁ ରୋଲ୍‍ ଭଳି ଗୁଡ଼ାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଗୁଡ଼ାଇବା ପରେ ଏହାକୁ ହାତରେ ଚେପଟା ଆକୃତିର କରି ଧୀରେ ଧୀରେ ରୁଟି ଭଳି ବେଲନ୍ତୁ। ଏହା ପରେ ଗ୍ୟାସରେ ତାୱା ଗରମ କରି ଏହି ରୁଟିକୁ ସେକନ୍ତୁ। ସେକିବା ବେଳେ ଏଥିରେ ଘିଅ ଲଗାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଏବେ ଏକ ପ୍ଲେଟକୁ କାଢି ଗରମାଗରମ ଖାଆନ୍ତୁ ଲଛା ପରଟା।

Hot this week

ହଷ୍ଟେଲରୁ ଛାତ୍ରଙ୍କ ଝୁଲନ୍ତା ମୃତଦେହ ଉଦ୍ଧାର

ସମାଜ ଲାଇଭ ଡ଼େସ୍କ :ଯାଜପୁର ରଗଡ଼ି ସରକାରୀ ପଲିଟେକନିକ୍ କଲେଜ ହଷ୍ଟେଲରୁ...

ତୃତୀୟ T-20କୁ ସହଜରେ ଜିତିଲା ଟିମ୍ ଇଣ୍ଡିଆ; ସିରିଜ୍ ରେ ୨-୧ ରେ ଆଗୁଆ

ସମାଜ ନ୍ୟୁଜ ଡେସ୍କ- ଭାରତ ଦକ୍ଷିଣ ଆଫ୍ରିକା ମଧ୍ୟରେ ଧର୍ମଶାଳାରେ ଚାଲିଥିବା...

୬୯ତମ ରାଜ୍ୟ ସ୍ତରୀୟ ବିଦ୍ୟାଳୟ ସମୂହ ବୀଚ ଭଲିବଲ ଉଦଘାଟିତ

ସମାଜ ଡେସ୍କ : କେନ୍ଦ୍ରପଡା ଜିଲାର ରାଜନଗର ବ୍ଲକ ପେଣ୍ଠ ବେଳାଭୂମି...

ପ୍ରଣବ ବଳବନ୍ତରାୟଙ୍କ ଘରେ ପଶି ଭଙ୍ଗାରୁଜା ଅଭିଯୋଗ, ଡିଜିପିଙ୍କ କ୍ୟାମ୍ପ ଅଫିସ ଘେରାଉ

ସମାଜଲାଇଭ ଡେସ୍କ: ଧର୍ମଶାଳାର ପୂର୍ବତନ ବିଧାୟକ ପ୍ରଣବ ବଳବନ୍ତରାୟଙ୍କ ଘରେ ଭଙ୍ଗାରୁଜା...

ସୋରାବାଡି ଜଙ୍ଗଲରେ ଗୋହତ୍ୟା, ୩ ଗିରଫ

ଗୋପାଳପୁର: ଗୋଳନ୍ଥରା ଥାନା ଅନ୍ତର୍ଗତ ପୁରୁଣାପାଟଣା ନିକଟ ସୋରାବାଡି ଜଙ୍ଗଲରେ ଗତ...

Related Articles

Popular Categories