କଦଳୀକୁ ବିଭିନ୍ନ ପ୍ରକାରର ଖାଦ୍ୟ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା ପାଇଁ ବ୍ୟବହାର କରାଯାଇପାରିବ। କଦଳୀକୁ ଆପଣ ଚୁଡାରେ ଚକଟି ଖାଇବା କିମ୍ବା ଶେକରେ ବ୍ୟବହାର କରିପାରିବେ, କିନ୍ତୁ ଆପଣ କ’ଣ ଜାଣନ୍ତି ଯେ କଦଳୀ ହାଲୱା ମଧ୍ୟ ତିଆରି କରାଯାଇପାରିବ? ଏହାକୁ ତିଆରି କରିବା ପାଇଁ, ଆପଣଙ୍କୁ ଗୁଡ଼ କିମ୍ବା ଚିନି ସହିତ କଦଳୀକୁ ମିଶ୍ରଣ କରିବାକୁ ପଡିବ। ଘିଅ ମିଶାଇ କଦଳୀ ହାଲୱାର ସ୍ୱାଦ ମଧ୍ୟ ବୃଦ୍ଧି କରିପାରିବ।
ଆପଣଙ୍କୁ କେବଳ ସଠିକ୍ ରେସିପି ଜାଣିବା ଆବଶ୍ୟକ, କାରଣ ପ୍ରସ୍ତୁତି ସମୟରେ କୌଣସି ଅସାବଧାନତା ସ୍ୱାଦକୁ ନଷ୍ଟ କରିପାରେ। କଦଳୀ ହାଲୱା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଲାଭଦାୟକ ଏବଂ କ୍ୟାଲସିୟମରେ ଭରପୂର। ଆପଣ ଏଥିରେ କ୍ଷୀର କିମ୍ବା ଶୁଖିଲା ଫଳ ମଧ୍ୟ ବ୍ୟବହାର କରିପାରିବେ। ତେଣୁ, ଏକ ଭଲ ରେସିପି ଅନୁସରଣ କରି ହାଲୱା ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା ଭଲ ଯାହା ଦ୍ଵାରା ଏହା ଅତିଥିମାନଙ୍କୁ ପରିବେଷଣ କରାଯାଇପାରିବ।
ସାମଗ୍ରୀ
କଦଳୀ – ୩
ଘିଅ – ୧ କପ୍
ଗୁଡ଼ – ୧ କପ୍
ପାଣି – ୧/୨ କପ୍
ସୁଜି – ୩ ଚାମଚ
କାଜୁ – ୨ ଚାମଚ
ବାଦାମ – ୨ ଚାମଚ
ନଡ଼ିଆ – ୧/୨ କପ୍
କଦଳୀ ହାଲୱା ରେସିପି
ପ୍ରଥମେ, ଉପରେ ଉଲ୍ଲେଖ କରାଯାଇଥିବା ସାମଗ୍ରୀ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ। କଦଳୀକୁ ଛଡ଼ାଇ ଛୋଟ ଛୋଟ ଖଣ୍ଡ କରନ୍ତୁ।
ଏକ ପ୍ୟାନ ଗରମ କରନ୍ତୁ ଏବଂ ଗୁଡ଼ ମିଶାନ୍ତୁ, ଛୋଟ ଛୋଟ ଖଣ୍ଡ କରନ୍ତୁ। ପାଣି ମିଶାନ୍ତୁ ଏବଂ ଫୁଟିବାକୁ ଦିଅନ୍ତୁ।
ଏହା ଫୁଟିଗଲେ, କଦଳୀ ପ୍ୟୁରି ପକାଇ ଘିଅ ଏବଂ ବାକି ସାମଗ୍ରୀ ମିଶାନ୍ତୁ।
ଘିଅ ଏବଂ ମାୱା, ଛେଚା ନଡ଼ିଆ ମିଶାନ୍ତୁ, ଲଗାତାର ଘାଣ୍ଟନ୍ତୁ, ଏବଂ ହାଲୱାକୁ କଞ୍ଚାଲଙ୍କା ପାଉଡର ସହିତ ସିଜନ୍ କରନ୍ତୁ।
ହାଲୱା ଘନ ହେବାକୁ ଆରମ୍ଭ ହେଲେ, ଗରମ ବନ୍ଦ କରନ୍ତୁ ଏବଂ ବାକି ସାମଗ୍ରୀ ମିଶାନ୍ତୁ, ଭଲ ଭାବରେ ମିଶାନ୍ତୁ।
ଏହାକୁ ଟିକେ ଥଣ୍ଡା ହେବାକୁ ଦିଅନ୍ତୁ ଏବଂ ଏକ ପାତ୍ରରେ ପରିବେଷଣ କରନ୍ତୁ। ହାଲୱାର ସ୍ୱାଦ ବୃଦ୍ଧି କରିବା ପାଇଁ ସୁଜି ବ୍ୟବହାର କରନ୍ତୁ।
ସୁଜି କିପରି ବ୍ୟବହାର କରିବେ?
ସୁଜି ବ୍ୟବହାର କରିବା ପାଇଁ, ଆପଣଙ୍କୁ ଏହାକୁ ଭଲ ଭାବରେ ଭଜା କରିବାକୁ ପଡିବ। ଏକ ପ୍ୟାନରେ ଘିଅ ଏବଂ ସୁଜି ପକାଇ ହାଲୁକା ବାଦାମୀ ରଙ୍ଗ ହେବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଲଗାତାର ଘୁରାନ୍ତୁ। ଯେତେବେଳେ ସୁଗନ୍ଧ ଆସିବା ଆରମ୍ଭ ହୁଏ, ତାପରେ ଗରମ ବନ୍ଦ କରି ଦିଅନ୍ତୁ ଏବଂ ଏହାକୁ ବ୍ୟବହାର କରନ୍ତୁ। ଏବେ, କଦଳୀ ପୁଡିଂ ତିଆରି କରିବା ସମୟରେ ଏହାକୁ ବ୍ୟବହାର କରନ୍ତୁ। ଏହା ନିଶ୍ଚିତ ଭାବରେ ଏକ ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ ପୁଡିଂ ତିଆରି କରିବ।



