ଗୋଇଲାର ସ୍ୱାଦ: ଭୁବନେଶ୍ବରରେ ମାଷ୍ଟର ସେଫ୍ ସାରାଂଶ ଗୋଇଲାଙ୍କ ଗୋଇଲା ବଟର ଚିକେନ୍

ଭୁବନେଶ୍ବର: ପ୍ରସିଦ୍ଧ ଭାରତୀୟ ମାଷ୍ଟର ସେଫ ସାରାଂଶ ଗୋଇଲା ଏବଂ ବିବେକ ସାହାଣୀଙ୍କ ଦ୍ବାରା ପ୍ରତିଷ୍ଠିତ ରନ୍ଧନ ସାମଗ୍ରୀର ଗୋଇଲା ବଟର ଚିକେନ୍ ଭୁବନେଶ୍ୱରରେ ଏକ ସ୍ମରଣୀୟ ଗ୍ୟାଷ୍ଟ୍ରୋନୋମିକ୍ ଯାତ୍ରାରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରାଯାଇଛି। ୨୦୧୬ ରେ ମୁମ୍ବାଇରୁ ଉତ୍ପନ୍ନ ଗୋଇଲା ବଟର ଚିକେନ୍ ପ୍ରାମାଣିକ ଭାରତୀୟ ରୋଷେଇର ପ୍ରକୃତ ରାଷ୍ଟ୍ରଦୂତ ହୋଇପାରିଛି। ଭାରତୀୟ ରୋଷେଇର ସମୃଦ୍ଧ ଐତିହ୍ୟରେ ପରିପୂର୍ଣ ରହିଥିବାବେଳେ ଏହାର ମୂଳ ସ୍ୱାଦକୁ ଗ୍ରହଣ କରିବା ଏବଂ ଏକ ସ୍ବାଦ ପ୍ରଦାନ କରିବା ସହିତ ଏହି ବ୍ରାଣ୍ଡ ଆଇକନିକ୍ ବଟର ଚିକେନକୁ ପୁନଃ ଉଦ୍ଭାବନ କରିଛି। ଏହି ସିଗ୍ନେଚର ଡିସ୍ ଗୁଡିକର ଏକ ବୈଶିଷ୍ଠ୍ୟ ଅଛି ଯାହା ଦେଶବ୍ୟାପୀ ପ୍ରଶଂସା ଲାଭ କରିଛି। ବ୍ରାଣ୍ଡର ମାଷ୍ଟର ରୋଷେୟା ସାରାଂଶ ଗୋଏଲା, ଗୋଇଲା ବଟର ଚିକେନ୍, ନାନ୍ ବମ୍, କ୍ଲାସିକ୍ ଚିକେନ୍ ଟିକ୍କା, ଗୋଇଲା ବଟର ପନିର ଏବଂ ଡାଲ୍ ମାଖାନି ଭଳି ପ୍ରତ୍ୟେକ ଖାଦ୍ୟରେ ତାଙ୍କର ଉତ୍ସାହ ଏବଂ ପାରଦର୍ଶିତା ଆଣିଥାଏ। ଗୋଇଲା ବଟରର ସ୍ୱତନ୍ତ୍ରତା ପ୍ରଦର୍ଶନ କରିବାକୁ ପ୍ରତ୍ୟେକ ଥାଳି ଯତ୍ନର ସହିତ ତିଆରି ହୋଇଛି।

ଆପଣ ପାରମ୍ପାରିକ ରୋଷେଇର ଜଣେ ପରିଚିତ କିମ୍ୱା ନୂତନ ରୋମାଞ୍ଚ ଖୋଜୁଥିବା ଖାଦ୍ୟ, ସହ ପ୍ରତ୍ୟେକଙ୍କୁ ଆକର୍ଷିତ କରିବା ପାଇଁ ଡିଜାଇନ୍ କରାଯାଇଛି। ସାରାଂଶ ଗୋଇଲା ଜଣେ ବିଶିଷ୍ଟ ଭାରତୀୟ ରୋଷେୟା, ଲେଖକ ଏବଂ ରୋଷେଇ ଉଦ୍ୟୋଗୀ ଯିଏ ଭାରତୀୟ ରୋଷେଇ ପ୍ରତି ତାଙ୍କର ଅଭିନବ ଉପାୟ ସହିତ ରୋଷେଇ ଜଗତରେ ଏକ ଅବିସ୍ମରଣୀୟ ଚିହ୍ନ ଛାଡିଛନ୍ତି। ଏକ ଉତ୍ସାହୀ ଘର ରୋଷେଇରୁ ଜଣେ ପ୍ରସିଦ୍ଧ ସେଲିବ୍ରିଟି ରୋଷେୟା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଗୋଇଲାଙ୍କ ଯାତ୍ରା ପ୍ରେରଣାଦାୟୀ| ଯେତେବେଳେ ସେ ପାରମ୍ପାରିକ ବଟର ଚିକେନ୍ ରେସିପି ଉଦ୍ଭାବନ କରିଥିଲେ, ଗୋଏଲାଙ୍କ ଯାତ୍ରା ଏକ ମହତ୍ବପୂର୍ଣ ମୋଡ଼ ନେଇଥିଲା, ଏହାକୁ ନିଜର ଏକ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ସ୍ପିନ୍ ଦ୍ୱାରା ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ କରିଥିଲା। ବର୍ତ୍ତମାନ ତାଙ୍କ ଖ୍ୟାତି ସାରା ଭାରତରେ ପରିବ୍ୟାପ୍ତ। ତାଙ୍କର ବଟର ଚିକେନ୍ ର ସଂସ୍କରଣ ପ୍ରଚୁର ଲୋକପ୍ରିୟତା ହାସଲ କରିଛି ଯାହା ବର୍ତ୍ତମାନ ପ୍ରସିଦ୍ଧ “ଗୋଇଲା ବଟର ଚିକେନ୍” ବ୍ରାଣ୍ଡ୍ ନାମରେ ସୁପରିଚିତ। ୨୦୧୮ ରେ ତାଙ୍କୁ ମାଷ୍ଟରଚେଫ୍ ଅଷ୍ଟ୍ରେଲିଆରେ ଭାରତର ଅତିଥି ବିଚାରପତି ହେବାକୁ ନିମନ୍ତ୍ରଣ କରାଯାଇଥିଲା।

Comments are closed.