www.samajalive.in
Sunday, December 7, 2025
26.1 C
Bhubaneswar

ମୁଗ ଡାଲି ପରଟା

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ :

ମୁଗ ଡାଲି – ୧କପ୍

- Advertisement -

ଅଟା – ୨କପ୍

ଲୁଣ – ସ୍ବାଦାନୁସାରେ

କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା – ୨ଟି

ଜିରା – ସାମାନ୍ୟ

ତେଲ କିମ୍ବା ଘିଅ – ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁଯାୟୀ

ପ୍ରସ୍ତୁତ ପ୍ରଣାଳୀ :

ପ୍ରଥମେ ମୁଗ ଡାଲିକୁ ଭାଜି ଦିଅନ୍ତୁ। ତାପରେ ଏକ ପାତ୍ରରେ ଅଟା ନିଅନ୍ତୁ। ସେଥିରେ ଡାଲି, ଜିରା, ଲୁଣ, କଟା କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା, ଏକ ଚାମଚ ତେଲ ପକାନ୍ତୁ। ତାପରେ ସେଥିରେ ପାଣି ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଚକଟି ଦିଅନ୍ତୁ। ଭଲ ଭାବେ ମିଶ୍ରଣ ଚକଟି ହୋଇଗଲା ପରେ ତାକୁ ୨୦ମିନିଟ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଘୋଡାଇ ରଖନ୍ତୁ। ନିର୍ଦ୍ଧାରିତ ସମୟ ପରେ ଗ୍ୟାସରେ ତାୱା ଗରମ କରନ୍ତୁ। ତାୱା ଗରମ ହେବା ଭିତରେ ମିଶ୍ରଣକୁ ଆଣି ଛୋଟ ଛୋଟ ବଲ କରନ୍ତୁ। ତାହାକୁ ରୁଟି ଆକୃତିର ବେଲି ଦିଅନ୍ତୁ। ତାୱା ଗରମ ହେଲା ପରେ ସେଥିରେ ଘିଅ କିମ୍ବା ତେଲ ଲଗାନ୍ତୁ। ତାପରେ ସେଥିରେ ବେଲି ଥିବା ପରଟାକୁ ପକାନ୍ତୁ। ସେଥିରେ ଘିଅ ମାରି କିଛି ସମୟ ଏପଟସେପଟ କରନ୍ତୁ। ପରଟା ଭଲ ଭାବେ ତାକୁ କାଢି ଏକ ପ୍ଲେଟରେ ରଖନ୍ତୁ। ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ଆପଣଙ୍କ ମୁଗ ଡାଲି ପରଟା। ଏହାକୁ ଆପଣ ଦହି, ଚଟଣୀ, ଆଚାର କିମ୍ବା ଯେକୌଣସି ସସ୍ ସହ ଖାଇପାରିବେ।

Hot this week

ଟ୍ରକ୍‌-ବାଇକ୍ ଧକ୍କା : ସ୍ଵାମୀ ଆଗରେ ଚାଲିଗଲା ସ୍ତ୍ରୀର ଜୀବନ

ହରଭଙ୍ଗା : ବୌଦ୍ଧ ଜିଲ୍ଲା ହରଭଙ୍ଗା ବ୍ଲକ ପୁରୁଣାକଟକ ଥାନା ଅନ୍ତର୍ଗତ...

ଅପରାହ୍ନ ୧ଟା ମୁଖ୍ୟ ଖବର

() ଗୋଆ ନାଇଟ୍ କ୍ଲବ୍ ଅଗ୍ନିକାଣ୍ଡ ଘଟଣାରେ ୨୫ ମୃତ...ମୃତକଙ୍କ ପରିବାରକୁ...

କଣ ରହିଛି ବିଶ୍ଵାସ, କାହିଁକି କାଠକୁ ଛୁଅଁନ୍ତି ଲୋକେ ?

ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ : ଦୀର୍ଘ ବର୍ଷ ଧରି ସାରା ବିଶ୍ଵରେ ଅନେକ ଅଜବ...

ଲୋକସଭାରେ ବନ୍ଦେ ମାତରମ୍ ଉପରେ ବିତର୍କ କରିବେ ମୋଦୀ

ସମାଜ ଲାଇଭ ଡ଼େସ୍କ : ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦି ଆସନ୍ତାକାଲି ଲୋକସଭାରେ...

ଗୋଆ ଅଗ୍ନିକାଣ୍ଡ : ନାଇଟ୍ କ୍ଲବ୍ ମାଲିକଙ୍କ ବିରୋଧରେ ମାମଲା ରୁଜୁ

ସମାଜ ଲାଇଭ ଡ଼େସ୍କ : ଗୋଆ ନାଇଟ୍ କ୍ଲବ୍ ଅଗ୍ନିକାଣ୍ଡ ଘଟଣାରେ...

Related Articles

Popular Categories