www.samajalive.in
Sunday, December 7, 2025
26.1 C
Bhubaneswar

ବଟର ପିଆଜ ପରଟା

ଅଟା – ୪କପ
ସିଝା ଆଳୁ – ୪ଟି
ଲୁଣ – ଅଳ୍ପ
ପିଆଜ – ୨ଟି (କଟା ହୋଇଥିବା)
ଲଙ୍କା – ୨ଟି
ଗରମ ମସଲା – ଅଳ୍ପ
ଚାର୍ଟ ମସଲା – ଅଳ୍ପ
ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ – ଅଳ୍ପ
ହେଙ୍ଗୁ – ସାମାନ୍ୟ
ଧନିଆପତ୍ର – ଆବଶ୍ୟକ ପରିମାଣରେ
ବଟର – ଆବଶ୍ୟକ ପରିମାଣରେ
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ –
ପ୍ରଥମେ ଅଟାକୁ ଭଲ ଭାବେ ନରମ କରି ଚକଟି ଦିଅନ୍ତୁ। ଏହାପରେ ଅନ୍ୟ ଏକ ପାତ୍ରରେ ସିଝା ଆଳୁ, ଲଙ୍କା, ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ଲୁଣ, ଧନିଆପତ୍ର, ପିଆଜ, ଗରମ ମସଲା, ଚାର୍ଟ ମସଲା, ହେଙ୍ଗୁ ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଚକଟି ମିଶ୍ରଣ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରି ରଖନ୍ତୁ। ଏବେ ଚକଟି ଥିବା ଅଟାରୁ ଛୋଟ ଗୁଳା ଆକୃତି କରି ପୁରୀ ଭଳି ବେଲନ୍ତୁ। ବେଲିବା ପରେ ଏହାର ଉପରେ ବଟର ଘଗାଇ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିଥିବା ଆଳୁ ମିଶ୍ରଣକୁ ରଖନ୍ତୁ। ପୁଣି ଆଉ ଏକ ପୁରୀ ଆକାରର ବେଲି ଏହି ପୁରୀ ଆକୃତିର ରୁଟି ଉପରେ ରଖି ୨ଟି ରୁଟିକୁ ଭଲ ଭାବେ ଚାରି କଣରୁ ମିଶାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଏହାରେ ଗ୍ୟାସରେ ଏକ ତାୱା ବସାଇ ପ୍ରଥମେ ଅଳ୍ପ ବଟର ଲଗାଇ ପ୍ରସ୍ତୁତ ରୁଟିକୁ ଭଲ ଭାବେ ସେକନ୍ତୁ। ବଟର ଲଗାଇ ମଧ୍ୟ ସେକନ୍ତୁ। ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ବଟର ପିଆଜ ପରଟା। ଏହାକୁ ଦହି କିମ୍ବା ଚଟଣି ସହ ଖାଆନ୍ତୁ।

Hot this week

ଭୁବନେଶ୍ଵରରେ ଦୁଇ ଦଳର ଖେଳାଳି: ରାତିରେ ଆସିବେ ଗିଲ, ସୂର୍ଯ୍ୟକୁମାର

ସମାଜଲାଇଭ ଡେସ୍କ: ବାରବାଟୀ ଟି-୨୦ ମ୍ୟାଚ ପାଇଁ ଉଭୟ ଭାରତ ଏବମଂ...

ବାରବାଟୀ ମ୍ୟାଚ ଦେଖିବେ ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ, କାଲିଠୁ ନେଟ୍‌ ପ୍ରାକ୍ଟିସ

ସମାଜଲାଇଭ ଡେସ୍କ: ଆସନ୍ତା ୯ ତାରିଖରେ କଟକ ବାରବାଟୀ ଷ୍ଟାଡିଅମରେ ଭାରତ...

ଘଟଗାଁରେ ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ: ‘ମା’ ତାରିଣୀ ପୀଠ ସମନ୍ବିତ ବିକାଶ ପ୍ରକଳ୍ପ’ର କଲେ ଭିତ୍ତିପ୍ରସ୍ତର ସ୍ଥାପନ

କେନ୍ଦୁଝର: ଆଜି କେନ୍ଦୁଝର ଜିଲ୍ଲା ଗସ୍ତ କରିଛନ୍ତି ଓଡ଼ିଶାର ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ମୋହନ...

ଭୁବନେଶ୍ୱରରେ ବୁମରା

ସମାଜ ଲାଇଭ ଡ଼େସ୍କ : ଭୁବନେଶ୍ୱରେ ପହଞ୍ଚିଲେ ଭାରତୀୟ କ୍ରିକେଟ ଦଳର...

ଆବଶ୍ୟକ ହେଲେ ପୀଡିତାଙ୍କୁ ଏୟାରଲିଫ୍ଟ କରାଯିବ : ମନ୍ତ୍ରୀ

ସୁନ୍ଦରଗଡ଼: ସୁନ୍ଦରଗଡ଼ ଜିଲା ରାଜଗାଙ୍ଗପୁର ଥାନା ଲାଞ୍ଜିବେର୍ନା ଅଞ୍ଚଳର କଲେଜ ଛାତ୍ରୀ...

Related Articles

Popular Categories