ସୋୟାବଡ଼ି ଚଟପଟି
ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ
ସୋୟାବଡ଼ି – ଆବଶ୍ୟକ ପରିମାଣରେ
କଟା ପିଆଜ – ୨ଟି
କଟା କ୍ୟାପସିକମ – ୧ଟି
ତେଲ – ଆବଶ୍ୟକ ପରିମାଣରେ
ପେଷା ଟମାଟୋ – ୧ଟି
ଭିନେଗାର – ଅଳ୍ପ
ସୋୟାସସ – ଆବଶ୍ୟକ ପରିମାଣରେ
କଞ୍ଚାଲଙ୍କା – ୨ଟି
ଚିନି – ଆବଶ୍ୟକ ପରିମାଣରେ
ଲୁଣ – ଆବଶ୍ୟକ ପରିମାଣରେ
ଧନିଆ ପତ୍ର – ଅଳ୍ପ
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ – ସୋୟାବଡ଼ିକୁ ପାଞ୍ଚିମିନିଟ ଗରମ ପାଣିରେ ଭିଜାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଏହା ପରେ ଗ୍ୟାସ ଲଗାଇ ତେଲ ଗରମ କରନ୍ତୁ। ତେଲ ଗରମ ହେବା ପରେ ପିଆଜ ଓ କ୍ୟାପସିକମ ପକାଇ ଭାଜନ୍ତୁ। କିଛି ସମୟ ଭାଜି ହେବା ପରେ ପେଷା ହୋଇଥିବା ଟମାଟୋ, ଭିନେଗାର , ସୋୟାସସ, କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା, ଅଳ୍ପ ଚିନି ଓ ଲୁଣ ପକାଇ ଗୋଳାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଭଲ ଭାବେ ଗୋଳାଇ ଭାଜିବା ପରେ ଭିଜାଇ ରଖଥିବା ସୋୟାବଡିକୁ ପକାଇ ମିଶାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଏହା ପରେ ଧନିଆ ପତ୍ର ଓ ଅଳ୍ପ ପାଣି ପକାଇ ଗ୍ୟାସରେ ୨ ମିନିଟ ବସାନ୍ତୁ ଓ ୨ ମିନିଟ ପରେ ଏକ ପାତ୍ରକୁ କାଢି ଗରମାଗରମ ଖାଆନ୍ତୁ ଓ ମଜା ନିଅନ୍ତୁ।