www.samajalive.in
Sunday, December 7, 2025
26.1 C
Bhubaneswar

ରୋଷେଇ ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ କିଛି ଟିପ୍ସ

ଚକୁଳି ପିଠା ବା ଦୋସା ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା ପାଇଁ ରଖିଥିବା ଆଣ ବା ପିଠଉ ଖଟା, ଆମ୍ବିଳା ହୋଇ ଯାଇଥିଲେ ସେଥିରେ ନଡିଆକୁ ପେଷି ପକାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ତାହା ଆଉ ଖଟା ଲାଗିବ ନାହିଁ।

ଲଙ୍କା ରଖୁଥିବା ଡବାରେ ହେଙ୍ଗୁ ପକାଇ ରଖନ୍ତୁ। ଏପରି କରିବା ଦ୍ବାରା ଲଙ୍କା ଅଧିକ ଦିନ ସତେଜ ଓ ସାଇତି ହୋଇ ରହିଥାଏ।

- Advertisement -

ଆଳୁ ଗରମ ପାଣିରେ ସିଝି ଯିବା ପରେ ତାହାକୁ ସଙ୍ଗେ ସଙ୍ଗେ ଥଣ୍ଡା ପାଣିରେ ରଖି ଦିଅନ୍ତୁ। ଏପରି କରିବା ଦ୍ବାରା ଆଳୁରୁ ଚୋପା ଭଲ ଭାବେ ଛାଡିବ।

ଅଧିକ ପାଚି ଯାଇଥିବା ସେଓରେ ଲେମ୍ବୁ ରସ ଲଗାଇ ରଖନ୍ତୁ। ଏପରି କରିବା ଦ୍ବାରା ସେଓ​‌ରେ ଆଉ କଳା ଦାଗ ପଡିବ ନାହିଁ।

ଲେମ୍ବୁ କାଟିବା ପୂର୍ବରୁ ତାହାକୁ ଉଷୁମ ପାଣିରେ ପକାଇ ରଖନ୍ତୁ। ଏପରି କରିବା ଦ୍ବାରା ଲେମ୍ବୁ କାଟିଲେ ଅଧିକ ରସ ବାହାରିବ।

ଚିନି ରଖି ଥିବା ଡବାରେ ୬-୭ଟି ଲବଙ୍ଗ ରଖିବା ଦ୍ବାରା ସେଥିରେ ଆଉ ପିମ୍ପୁଡି ଲାଗିବ ନାହିଁ।

ଭାତ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରି ତାର ପେଜରେ ଲେମ୍ବୁ ରସ ମିଶାଇ କେଶରେ ଲଗାନ୍ତୁ। ଅଧ ଘଣ୍ଟା ପରେ କେଶକୁ ଭଲ ଭାବେ ଧୋଇ ଦିଅନ୍ତ। ଏପରି କରିବା ଦ୍ବାରା କେଶ କୋମଳ ହେବା ଦ୍ବାରା ଚମକ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଥାଏ।

Hot this week

ଭୁବନେଶ୍ୱରରେ ବୁମରା

ସମାଜ ଲାଇଭ ଡ଼େସ୍କ : ଭୁବନେଶ୍ୱରେ ପହଞ୍ଚିଲେ ଭାରତୀୟ କ୍ରିକେଟ ଦଳର...

ଆବଶ୍ୟକ ହେଲେ ପୀଡିତାଙ୍କୁ ଏୟାରଲିଫ୍ଟ କରାଯିବ : ମନ୍ତ୍ରୀ

ସୁନ୍ଦରଗଡ଼: ସୁନ୍ଦରଗଡ଼ ଜିଲା ରାଜଗାଙ୍ଗପୁର ଥାନା ଲାଞ୍ଜିବେର୍ନା ଅଞ୍ଚଳର କଲେଜ ଛାତ୍ରୀ...

ହ୍ୟୁମାନ୍‌ ମୃତ୍ୟୁର ତଦନ୍ତ ଲାଗି ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କୁ ଅନୁରୋଧ କରିଛି

ଟିଟିଲାଗଡ଼ : ହ୍ୟୁମାନ୍ ସାଗରଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁର ତଦନ୍ତ ନେଇ ପ୍ରତିକ୍ରିୟା ରଖିଛନ୍ତି...

ଟ୍ରକ୍‌-ବାଇକ୍ ଧକ୍କା : ସ୍ଵାମୀ ଆଗରେ ଚାଲିଗଲା ସ୍ତ୍ରୀର ଜୀବନ

ହରଭଙ୍ଗା : ବୌଦ୍ଧ ଜିଲ୍ଲା ହରଭଙ୍ଗା ବ୍ଲକ ପୁରୁଣାକଟକ ଥାନା ଅନ୍ତର୍ଗତ...

ଅପରାହ୍ନ ୧ଟା ମୁଖ୍ୟ ଖବର

() ଗୋଆ ନାଇଟ୍ କ୍ଲବ୍ ଅଗ୍ନିକାଣ୍ଡ ଘଟଣାରେ ୨୫ ମୃତ...ମୃତକଙ୍କ ପରିବାରକୁ...

Related Articles

Popular Categories