ଖଟାମିଠା କୋବି ପକୁଡି
ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ:
ଫୁଲ କୋବି- ୧ଟି
ଭିନେଗାର- ୧ଚାମଚ
ଟମାଟୋ ସସ୍- ୧ଚାମଚ
ଚିନି- ୨ଚାମଚ
ଅଦା(ଛେଚା)- ୧ ଚାମଚ
କର୍ଣ୍ଣଫ୍ଲୋର ପାଉଡର- ଅଧା ଚାମଚ
ବେକିଙ୍ଗ ପାଉଡର- ୧ଚାମଚ
ଲୁଣ- ସ୍ୱାଦ ଅନୁସାରେ
ତେଲ- ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁସାରେ
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ ଫୁଲ କୋବିକୁ ଅଳ୍ପ ଛୋଟ ଛୋଟ କରି କାଟି ଧୋଇ ଦିଅନ୍ତୁ। କଡେଇକୁ ଗରମ କରି ସେଥିରେ ଟମାଟୋ ସସ୍,ଚିନି,ଅଦା ଓ ଭିନେଗାର ପକାଇ ୨ମିନିଟ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଛାଡି ଦିଅନ୍ତୁ। ତାପରେ କଡେଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି ସେଥିରେ କୋବିକୁ ଅଳ୍ପ ଭାଜି ଦିଅନ୍ତୁ। କୋବି ଭାଜି ହୋଇ ସାରିଲା ପରେ ପାତ୍ରକୁ କାଢି ଦିଅନ୍ତୁ। ଅନ୍ୟ ଏକ ପାତ୍ରରେ କର୍ଣ୍ଣଫ୍ଲୋର ପାଉଡର,ବେକିଙ୍ଗ ପାଉଡର ଓ ଲୁଣରେ ଅଳ୍ପ ପାଣି ମିଶାଇ ଭଲ ଭାବରେ ଘାଣ୍ଟି ଦିଅନ୍ତୁ। କୋବିକୁ ସେହି ମିଶ୍ରଣରେ ବୁଡାଇ ଗରମ ତେଲରେ ଛାଣନ୍ତୁ। କୋବି ସୁନେଲୀ ରଙ୍ଗର ହୋଇଗଲା ପରେ ପାତ୍ରକୁ କାଢି ଦିଅନ୍ତୁ। ତାପରେ କଢେଇରେ ପୂର୍ବରୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଟମାଟୋ ସସ୍କୁ ପକାଇ ଗରମ କରନ୍ତୁ। ସେଥିରେ ଛଣା ହୋଇଥିବା କୋବି ପକାଇ କିଛି ସମୟ କଷନ୍ତୁ। ୫ମିନିଟ ପରେ କାଢି ଦିଅନ୍ତୁ। ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ଖଟାମିଠା କୋବି ପକୁଡି।