Patra electronics

ପାଳଙ୍ଗ ଦୋସା

ପାଳଙ୍ଗ ଶାଗ- ୨ ବିଡା
ବିରି-ଚାଉଳ ବଟା -୨କପ
ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ – ଅଳ୍ପ
ଜିରା – ଅଳ୍ପ
ଲୁଣ – ସ୍ୱାଦ ଅନୁସାରେ
ତେଲ – ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁସାରେ
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ – ପ୍ରଥମେ ପାଳଙ୍ଗ ଶାଗକୁ ଧୋଇ ଅଲଗା ରଖି ଦିଅନ୍ତୁ । ଏହାକୁ ଭଲ ଭାବେ ପେଷି ଦିଅନ୍ତୁ । ଏବେ ଏକ ପାତ୍ରକୁ ଏହାକୁ କାଢି ଏଥିରେ ରଖିଥିବା ଆଣକୁ ମିଶାନ୍ତୁ । ଏବେ ଏଥିରେ ଲୁଣ, ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ଜିରା ପକାଇ କିଛି ସମୟ ରଖି ଦିଅନ୍ତୁ । ଏବେ ଗ୍ୟାସରେ ତାୱା ବସାଇ ରଖିଥିବା ମିଶ୍ରଣକୁ ପକାଇ ଦୋସା ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ । ଏହାକୁ ଚଟଣି ସହ ଖାଆନ୍ତୁ ।

୨୩ରେ ରତ୍ନଭଣ୍ଡାରରେ ଥିବା ଖାଲି ଆଲମିରା ହେବ ସ୍ଥାନାନ୍ତର

Comments are closed.