www.samajalive.in
Sunday, December 7, 2025
23.1 C
Bhubaneswar

ବାଦାମ ଖସ ଖସ ଥଣ୍ଡାଇ

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ
ବାଦାମ – ୧କପ ରୁ ସାମାନ୍ୟ କମ
ଖୁଆ – ୪ ଚାମଚ
ତରଭୂଜ ମଞ୍ଜି – ୨ ଚାମଚ
ଚିନି – ୧କପ
ଫୁଟା କ୍ଷୀର – ୧ ଗ୍ଲାସ
ଗୋଲମରିଚ – ଅଳ୍ପ
ଗୁଜୁରାତି – ଅଳ୍ପ
ଶୁଖିଲା ଗୋଲାପ ପାଖୁଡ଼ା – ଅଳ୍ପ
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ – ପ୍ରଥମେ ଗ୍ୟାସ ଲଗାଇ ଏକ ପାତ୍ର ବସାଇ ପାଣି ଗରମ କରନ୍ତୁ। ପାଣି ଗରମ ହେବା ପରେ ଏଥିରେ ଚିନି ପକାଇ ସିରା ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ। ଏବେ ଖୁଆ, ତରଭୂଜ ମଞ୍ଜି, ଗୁଜୁରାତି ଗୁଣ୍ଡ, ଗୋଲମରିଚ , ଗୋଲାପ ପାଖୁଡ଼ା , ଅଳ୍ପ ପାଣି ଅଳ୍ପ ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ପେଷି ଦିଅନ୍ତୁ। ଏହାପରେ ବାଦାମକୁ ପେଷି ଆଉ ଏକ ପାତ୍ରରେ ରଖନ୍ତୁ। ଏବେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ମିଶ୍ରଣ ସବୁକୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ସିରାରେ ଗୋଳାଇ ଭଲ ଭାବେ ମିଶାଇ ଏହାକୁ ଗ୍ୟାସ ରୁ ଓହ୍ଲାଇ ଏକ ପାତ୍ରକୁ କାଢି ରଖନ୍ତୁ। ଏହାପରେ ଫୁଟା କ୍ଷୀରକୁ ଏକ ଗ୍ଲାସକୁ କାଢି ଏଥିରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ମିଶ୍ରଣରୁ ୧ ଚାମଚ ମିଶାଇ ଗୋଳାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଅଧିକ ସ୍ୱାଦ ପାଇଁ ଏହା ଉପରେ ଅଳ୍ପ ଗୁଜୁରାତି ଗୁଣ୍ଡ ପକାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ବାଦାମ ଖସ ଖସ ଥଣ୍ଡାଇ। ଏହାକୁ ପିଅନ୍ତୁ ଓ ମଜା ନିଅନ୍ତୁ।

Hot this week

ଗୋଆ ଅଗ୍ନିକାଣ୍ଡ : ନାଇଟ୍ କ୍ଲବ୍ ମାଲିକଙ୍କ ବିରୋଧରେ ମାମଲା ରୁଜୁ

ସମାଜ ଲାଇଭ ଡ଼େସ୍କ : ଗୋଆ ନାଇଟ୍ କ୍ଲବ୍ ଅଗ୍ନିକାଣ୍ଡ ଘଟଣାରେ...

ବୁଡିଗଲେ ଦୁଇ ସାଙ୍ଗ: ଜଣେ ମୃତ

ଦିଗପହଣ୍ଡି : ଗଞ୍ଜାମ ଜିଲ୍ଲା ଦିଗପହଣ୍ଡି ଚୁଡଙ୍ଗଗଡ ମନ୍ଦିରବନ୍ଧରେ ଅଭାବନୀୟ ଘଟଣା...

ଜାଣନ୍ତୁ କାହିଁକି ଏତେ ବଢିଛି ସୁନାଦର- ରୂପା ଦୁଇ ଗୁଣା ବଢିଛି

ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ - କ୍ରମାଗତ ଦ୍ୱିତୀୟ ସପ୍ତାହ ପାଇଁ ସୁନା ଏବଂ ରୂପା...

୩ୟ ଦିନରେ ଶିକ୍ଷକଙ୍କ ଆନ୍ଦୋଳନ ଜାରି

ଭୁବନେଶ୍ୱର : ଆଜି ତୃତୀୟ ଦିନରେ ବି ଭୁବନେଶ୍ଵର ​‌ଲୋୟର ପିଏମ୍‌ଜିରେ...

ଏସ୍‌ଆଇ ନିଯୁକ୍ତି ଦୁର୍ନୀତି ମାମଲା : ଯବାନଙ୍କ ସମେତ ଦୁଇ ଅଟକ

ଭୁବନେଶ୍ଵର : ପୁଲିସ ଏସ୍‌ଆଇ ନିଯୁକ୍ତି ଦୁର୍ନୀତି ମାମଲା । ଏସ୍ଏ‌ସ୍‌ବି...

Related Articles

Popular Categories