ମଲାଇ କୁଲଫି

0

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ :

ବାଦାମ – ୨୦୦ଗ୍ରାମ

କ୍ଷୀର – ଅଧ ଲିଟର

ଖୁଆ – ଏକ କପ

ଚିନି – ଏକ କପ

କେସର – ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁଯାୟୀ

ଗୋଲାପ ପାଖୁଡ଼ା – ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁଯାୟୀ

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ :

ପ୍ରଥମେ ଗୋଟିଏ ପାତ୍ରରେ ବାଦାମକୁ ଭିଜାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ବାଦାମ ଭିଜିଗଲା ପରେ ତାହାର ଚୋପା ଛଡାଇ ମଞ୍ଜିବ ବାହାର କରି ଦିଅନ୍ତୁ। ବାଦାମ ମଞ୍ଜିକୁ ଅଳ୍ପ ପେଷି ଦିଅନ୍ତୁ। ତାପରେ ଗୋଲାପ ପାଖୁଡାକୁ ପାଣିରେ ଭିଜାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଗ୍ୟାସରେ କଡେଇ ବସାଇ ଗରମ କରନ୍ତୁ। କଡେଇ ଗରମ ହେବା ପରେ ସେଥିରେ ଚିନି ଓ ଗୋଲାପ ପାଖୁଡା ପକାଇ ସୁନେଲୀ ରଙ୍ଗ ହେବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଭାଜନ୍ତୁ। ତାହା ସୁନେଲୀ ରଙ୍ଗ ହେବା ପରେ ପାତ୍ରକୁ କାଢି ଦିଅନ୍ତୁ। ତାପରେ ଗ୍ୟାସରେ ଏକ ପାତ୍ରରେ କ୍ଷୀର ଗରମ କରନ୍ତୁ। କ୍ଷୀରରେ କେସର, ଖୁଆ, ବାଦାମ ପେଷ୍ଟ ଓ ଚିନି ପକାଇ କିଛି ସମୟ ଫୁଟାଇ କାଢି ଦିଅନ୍ତୁ। କ୍ଷୀର ଗାଢ ହେବା ପରେ ତାହାକୁ କାଢି ଦିଅନ୍ତୁ। ମିଶ୍ରଣଟି ଥଣ୍ଡା ହେବା ପରେ ତାହାକୁ କୁଲଫି ଷ୍ଟାଣ୍ଡରେ ରଖନ୍ତୁ। ତା ଉପରେ କଟା ବାଦାମ ଓ ଭାଜିଥିବା ଗୋଲାପ ପାଖୁା ପକାଇ ଫ୍ରିଜରେ ରଖି ଦିଅନ୍ତୁ। ନିର୍ଦ୍ଧାରିତ ସମୟ ପରେ କୁଲଫି ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ପରେ କାଢନ୍ତୁ। ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ଆପଣଙ୍କ ମଲାଇ କୁଲଫି।

Leave A Reply