www.samajalive.in
Monday, December 8, 2025
20.1 C
Bhubaneswar

ଖାଇଛନ୍ତି କି ପାଳଙ୍ଗଶାଗ ଇଡ୍‌‌ଲି

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ
ସୁଜି – ୧କପ
କଟା ପାଳଙ୍ଗଶାଗ – ୨କପ
କୋରା ହୋଇଥିବା ଗାଜର – ୧କପ
ଦହି – ୧କପ
ସୋରିଷ – ୧ ଚାମଚ
ବୁଟଡାଲି – ୧ ଚାମଚ
ବିରିଡାଲି – ୧ ଚାମଚ
କାଜୁ – ୧ ଚାମଚ
କଟା ଅଦା – ୧ ଚାମଚ
କଞ୍ଚାଲଙ୍କା – ୨ ଟି
ଜିରା – ୧ ଚାମଚ
ଦେଶୀ ଘିଅ – ୧ ଚାମଚ
ଲୁଣ – ସ୍ୱାଦ ଅନୁସାରେ
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ – ପ୍ରଥମେ ପାଳଙ୍ଗଶାଗକୁ ଭଲ ଭାବେ ଧୋଇ କାଟି କରି ରଖନ୍ତୁ। ଏବେ ଗ୍ୟାସରେ ଏକ କଡେଇ ବସାଇ ଘିଅ ଗରମ କରନ୍ତୁ। ଘିଅ ଗରମ ହେବା ପରେ ସୋରିଷ ପକାଇ ଭାଜନ୍ତୁ। ଭାଜିବା ପରେ ବିରିଡାଲି,ବୁଟଡାଲି,କାଜୁ ପକାଇ ଭାଜି ଦିଅନ୍ତୁ। ଏବେ ଏଥିରେ କୋରା ଯାଇଥିବା ଗାଜର ପକାନ୍ତୁ। ଏବେ ଏଥିରେ ୧କପ ସୁଜି ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଭାଜି ଦିଅନ୍ତୁ। ଏହାକୁ ଏକ ପାତ୍ରକୁ କାଢି ଦହି ପକାଇ କିଛି ସମୟ ରଖି ଦିଅନ୍ତୁ।
ପୁଣି କଡେଇ ଅଳ୍ପ କିଛି ଘିଅ ପକାଇ ଗରମ କରନ୍ତୁ। ଏଥିରେ ଜିରା,ଅଦା,କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା, ପକାଇ ଭାଜନ୍ତୁ। ଏବେ ଏଥିରେ ପାଳଙ୍ଗ ପକାଇ ଭାଜି ଦିଅନ୍ତୁ। ଏହି ମିଶ୍ରଣକୁ ଏକ ପାତ୍ରକୁ କାଢି ଥଣ୍ଡା କରନ୍ତୁ। ଥଣ୍ଡା ହେବା ପରେ ଏହାକୁ ପେଷି ଦିଅନ୍ତୁ। ଏହାପରେ ଏହି ମିଶ୍ରଣକୁ ପୂର୍ବରୁ ଥିବା ସୁଜି ମିଶ୍ରଣରେ ମିଶାନ୍ତୁ। ଏଥିରେ ଆବଶ୍ୟକତା ଅନୁଯାୟୀ ଲୁଣ ମିଶାନ୍ତୁ। ଏବେ ଛାଞ୍ଚରେ ଅଳ୍ପ ଘିଅ ଲଗାନ୍ତୁ। ଛାଞ୍ଚରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ମିଶ୍ରଣକୁ ରଖନ୍ତୁ। ଗ୍ୟାସ ଲଗାଇ ଇଡ୍‌‌ଲି ଚାଞ୍ଚକୁ ବସାଇ ୧୫ ମିନିଟ ରଖନ୍ତୁ। ଏହାପରେ ଏକ ପାତ୍ରକୁ କାଢି ଚଟଣି ସହ ଖାଆନ୍ତୁ ପାଳଙ୍ଗଶାଗ ଇଡ୍‌‌ଲି।

Hot this week

ରାଜ୍ୟସ୍ତରୀୟ ବାହୁକୁସ୍ତି ପ୍ରତିଯୋଗିତା: କଟକର ଚନ୍ଦନ, ଆଦିତ୍ୟ ଚମ୍ପିଆନ

ଆଠଗଡ: ଆଠଗଡ ବାହୁକୁସ୍ତି ଆସୋସିଏସନ ଆନୁକୂଲ୍ୟରେ ସ୍ଥାନୀୟ ବିଜୁ ପଟ୍ଟନାୟକ କଲ୍ୟାଣ...

ହି-ମ୍ୟାନ୍‌ଙ୍କୁ ଜନ୍ମଦିନର ଶୁଭେଚ୍ଛା

ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ: ଆଜି ବଲିଉଡର ଦିବଂଗତ ବରିଷ୍ଠ ଅଭିନେତା ଧର୍ମେନ୍ଦ୍ରଙ୍କ ୯୦ତମ ଜନ୍ମଦିନ।...

ଟ୍ରାକ୍ଟର ଧକ୍କାରେ ଯୁବକ ମୃତ, ରସ୍ତାରୋକୋ

ଭବାନୀପାଟଣା: କୋକସରା ଥାନା ଅନ୍ତର୍ଗତ ମୋଟେର ଫାଣ୍ଡି ନିକଟ ଧାନ ମଣ୍ଡି...

ସୂନାମୀ ଆଲର୍ଟ, ଜାପାନ୍‌ରେ ଜୋରଦାର ଭୂମିକମ୍ପ

ଟୋକିଓ - ଜାପାନରେ ଜୋରଦାର ଭୂମିକମ୍ପ ଅନୁଭୂତ ହୋଇଛି । ଜାପାନ...

ଋଷିକୂଲ୍ୟା ଅଞ୍ଚଳରେ ଅତିଥି ଧ୍ରୂବହଂସ

ଗଞ୍ଜାମ: ଶୀତର ଆଗମନରେ  ଋଷିକୁଲ୍ୟା ନଦୀ ମୁହାଣ ଅଞ୍ଚଳରେ ବିଦେଶୀ  ଅତିଥି...

Related Articles

Popular Categories