ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ
ସିମେଇ – ୧୦୦ ଗ୍ରାମ୍
ତେଲ -ଅଳ୍ପ
ସୋରିଷ, ଭୃସଙ୍ଗପତ୍ର, କଞ୍ଚାଲଙ୍କା,
ବାଦାମ- ଆବଶ୍ୟକ ପରିମାଣରେ
ଦହି – ୨କପ
ଲୁଣ – ଆବଶ୍ୟକ ପରିମାଣ
କ୍ୟାପସିକମ୍, ପିଆଜ, ଗାଜର, ଧନିଆପତ୍ର –କଟା ହୋଇଥିବା
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ – ପ୍ରଥମେ ସିମେଇକୁ ୩୦ ମିନିଟ୍ ପାଣିରେ ବତୁରାଇ ଦିଅନ୍ତୁ । ଏହାପରେ ସିମେଇକୁ ଛାଣି ଏଥିରେ ଦହି ଓ କଟା ଯାଇଥିବା ପିଆଜ, କଞ୍ଚାଲଙ୍କା, କ୍ୟାପସିକମ୍, ଗାଜର, ଲୁଣ, ଧନିଆପତ୍ର ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଗୋଳାଇ ଦିଅନ୍ତୁ । ଏବେ ଗ୍ୟାସରେ ଏକ ପାତ୍ର ବସାଇ କଡେଇ ରଖନ୍ତୁ । କଡେଇ ଗରମ ହୋଇଗଲେ ଏଥିରେ ତେଲ, ସୋରିଷ, ବାଦାମ, କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା ପକାଇ କିଛି ସମୟ ଭାଜିବା ପରେ ଥଣ୍ଡା କରି ଦିଅନ୍ତୁ । ଏହାକୁ ପୂର୍ବରୁ ରଖିଥିବା ସିମେଇ ଉପରେ ତଡକା ଦେଇ ଗରମାଗରମ ଖାଆନ୍ତୁ ।
ଏହି ୫ ରାଶିଙ୍କ ଉପରେ ଧନ ବର୍ଷା କରିବେ ମା’ଲକ୍ଷ୍ମୀ : ଆରମ୍ଭ ହେଲା ଦୁର୍ଲ୍ଲଭ ଦ୍ୱିଦ୍ୱାଦଶ ଯୋଗ
ପିତୃପକ୍ଷରେ ଏହି ୩ଟି ବୃକ୍ଷ ନିକଟରେ ଲଗାନ୍ତୁ ଦୀପ ; ଦେଖନ୍ତୁ ଚମତ୍କାର



