www.samajalive.in
Wednesday, December 10, 2025
16.1 C
Bhubaneswar

ପାଳଙ୍ଗ ପନୀର ଭୁଜିଆ

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ :

ପାଳଙ୍ଗ – ୧ କିଲୋ

- Advertisement -

ପନୀର – ୨୦୦ଗ୍ରାମ

ଟମାଟର – ୪ଟି

କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା – ୨ଟି

ଅଦା – ଛୋଟ ଖଣ୍ଡ

କାଜୁ – ୧୦ଟି

ଜୀରା – ୧ ଚାମଚ

ହେଙ୍ଗୁ – ଅଳ୍ପ

ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ – ୧ ଚାମଚ

ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ – ୧ ଚାମଚ

ଲୁଣ – ସ୍ବାଦାନୁଯାୟୀ

ଧନିଆ ପତ୍ର

ଗରମ ମସଲା – ୧ ଚାମଚ

ତେଲ – ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁଯାୟୀ

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ :

ପ୍ରଥମେ ପାଳଙ୍ଗ ପତ୍ର ଭଲ ଭାବେ ଧୋଇ ଛୋଟ ଛୋଟ କରି କାଟି ରଖି ଦିଅନ୍ତୁ। ତାପରେ ଟମାଟୋ, ଅଦା ଓ ଲଙ୍କାକୁ ପେଷି ଦିଅନ୍ତୁ। କାଜୁ ଓ ପନୀରକୁ ଛୋଟ ଛୋଟ କରି କାଟି ରଖନ୍ତୁ। ଗ୍ୟାସ ଲଗାଇ କଡେଇରେ ତେଲ ଗରମ କରନ୍ତୁ। ତେଲ ଗରମ ହୋଇଗଲେ ସେଥିରେ ହେଙ୍ଗୁ, ଜୀରା ପକାଇ ଭାଜନ୍ତୁ। ତାପରେ ସେଥିରେ ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, ଟମାଟୋ, ଅଦା, ଲଙ୍କାର ପେଷ୍ଟ ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ କଷନ୍ତୁ। ଏହି ମସଲାରେ କାଟି କାଟି ଥିବା ପାଳଙ୍ଗ ଶାଗ, ଲୁଣ ପକାଇ ୨ରୁ ୩ମିନିଟ ଭାଜନ୍ତୁ। ପାଳଙ୍ଗ ଶାଗରୁ ପାଣି ଶୁଖିଗଲା ପରେ ସେଥିରେ କାଟିଥିବା କାଜୁ, ପନୀର ପକାନ୍ତୁ। କିଛି ସମୟ ପରେ ସେଥିରେ ଗରମ ମସଲା ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ମିଶାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ତାପରେ ଧନିଆ ପତ୍ର ପକାଇ ଏହାକୁ ଗ୍ୟାସରୁ ଓହ୍ଲାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ଆପଣଙ୍କ ପାଳଙ୍ଗ ପନୀର ଭୁଜିଆ। ଏହାକୁ ଗରମାଗରମ ରୁଟି ଓ ନାନ୍ ସହ ଆପଣ ଖାଇପାରିବେ।

Hot this week

ମିଳିଲା ମହିଳାଙ୍କ କଟାମୁଣ୍ଡ

ମାଲକାନଗିରି : କନ୍ୟା ଆଶ୍ରମ ନିକଟ ପୋଟେରୁ ନଦୀକୂଳରୁ ମିଳିଲା କଟାମୁଣ୍ଡ।...

ସୁନା ଓ ରୂପା ଏତିକି ଟଙ୍କା ହେଲା ଶସ୍ତା

ସମାଜ ଡିଜିଟାଲ ଡେସ୍କ: ସୁନା ଓ ରୂପା ମୂଲ୍ୟରେ ସାମାନ୍ୟ ହ୍ରାସ...

ସ୍ବତନ୍ତ୍ର ସିନ୍ଧ୍‌ ଦେଶ ଗଠନ ଦାବି; ପାକିସ୍ତାନରେ ହିଂସା

କରାଚି: ବେଲୁଚିସ୍ତାନ ପରେ ପାକିସ୍ତାନରେ ଏବେ ସ୍ବତନ୍ତ୍ର ସିନ୍ଧ୍‌ଦେଶ ଗଠନ ଦାବି...

ଭୋଟ ଚୋରି ଜାତୀୟତା ବିରୋଧୀ କାର୍ଯ୍ୟ: ରାହୁଲ

ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ: ନିର୍ବାଚନ ଆୟୋଗଙ୍କ ପକ୍ଷରୁ ଦେଶର ବିଭିନ୍ନ ରାଜ୍ୟରେ ଚାଲିଥିବା ସ୍ବତନ୍ତ୍ର...

ଆଇପିଏଲ୍‌ ନିଲାମ ତାଲିକାରେ ୩୫୦ ଖେଳାଳି

ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ: ଇଣ୍ଡିଆନ୍‌ ପ୍ରିମିୟର ଲିଗ୍‌ (ଆଇପିଏଲ୍‌)ର ୨୦୨୬ ସଂସ୍କରଣ ଲାଗି ମିନି...

Related Articles

Popular Categories