www.samajalive.in
Sunday, December 14, 2025
26.1 C
Bhubaneswar

ଲଛା ପରଟା

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ
ମଇଦା – ୪୦୦ଗ୍ରାମ
ଲୁଣ – ଅଳ୍ପ
ଚିନି – ଅଳ୍ପ
ତେଲ – ଅଳ୍ପ
ଘିଅ – ଆବଶ୍ୟକ ପରିମାଣରେ
ସୁଜି – ଆବଶ୍ୟକ ପରିମାଣରେ
ପାଣି – ଆବଶ୍ୟକ ପରିମାଣରେ
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ – ଏକ ପାତ୍ରରେ ମଇଦା, କିଛି ସୁଜି, ସାମାନ୍ୟ ଚିନି, ଲୁଣ , ଅଳ୍ପ ତେଲ ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ନରମ କରି ଚକଟି ଦିଅନ୍ତୁ। ଏହା ପରେ କିଛି ସମୟ ରଖି ଦିଅନ୍ତୁ। ଏବେ ଏହାକୁ ଟିକେ ବଡ଼ ବଡ଼ ଗୁଳା ପ୍ରସ୍ତୁତ କରି ବଡ଼ ଆକୃତିର ବେଲି ଦିଅନ୍ତୁ। ବେଲିବା ପରେ ଏକ ବ୍ଲେଡ଼୍‍ କିମ୍ବା ଧାରୁଆ ଦ୍ରବ୍ୟ ସାହାଯ୍ୟରେ ସରୁ ସରୁ କାଟି ଏହାକୁ ରୋଲ୍‍ ଭଳି ଗୁଡ଼ାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଗୁଡ଼ାଇବା ପରେ ଏହାକୁ ହାତରେ ଚେପଟା ଆକୃତିର କରି ଧୀରେ ଧୀରେ ରୁଟି ଭଳି ବେଲନ୍ତୁ। ଏହା ପରେ ଗ୍ୟାସରେ ତାୱା ଗରମ କରି ଏହି ରୁଟିକୁ ସେକନ୍ତୁ। ସେକିବା ବେଳେ ଏଥିରେ ଘିଅ ଲଗାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଏବେ ଏକ ପ୍ଲେଟକୁ କାଢି ଗରମାଗରମ ଖାଆନ୍ତୁ ଲଛା ପରଟା।

Hot this week

ସିଡନୀର ବଣ୍ଡି ବିଚ୍‌ରେ ଗୁଳିକାଣ୍ଡ; ୧୦ ଜଣଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁ, ପୁଲିସର ଜରୁରୀକାଳୀନ ଅପରେସନ୍ ଜାରି

ଅଷ୍ଟ୍ରେଲିଆ: ସିଡନୀର ବଣ୍ଡି ବିଚ୍‌ରେ ଗୁଳିକାଣ୍ଡ ଖବର ପରେ ରବିବାର ସକାଳେ...

ପୁଲିସ ହେପାଜତରେ ଅଭିଯୁକ୍ତଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁ!

ସମାଜ ଡିଜିଟାଲ ଡେସ୍କ: ବାଣପୁର ପୁଲିସ ହେପାଜତରେ ଅଭିଯୁକ୍ତଙ୍କର ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଥିବା...

ଏସଆଇଆର ବିରୋଧରେ ଦିଲ୍ଲୀରେ କଂଗ୍ରେସର ମହାରାଲି

ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ: ରାଜଧାନୀ ଦିଲ୍ଲୀରେ କଂଗ୍ରେସର ରଣହୁଙ୍କାର । ବିଭିନ୍ନ ରାଜ୍ୟରୁ ଶହଶହ...

ପଙ୍କଜ ଚୌଧୁରୀ ୟୁପିର ନୂତନ ବିଜେପି ସଭାପତି

ଉତ୍ତରପ୍ରଦେଶ: ସବୁ କଳ୍ପନା ଜଳ୍ପନାର ଅନ୍ତ ଘଟିଛି । ୟୁପି ବିଜେପିର...

ମେଘନାଦ ପାଚେରୀରୁ ପୁଣି ଗଳୁଛି ପାଣି

ପୁରୀ: ପୁରୀ ଶ୍ରୀମନ୍ଦିର ମେଘନାଦ ପାଚେରୀରୁ ପୁଣି ଗଳୁଛି ପାଣି ।...

Related Articles

Popular Categories