www.samajalive.in
Tuesday, December 9, 2025
15.1 C
Bhubaneswar

ଆଳୁ ଓ ଡାଳିମ୍ବ ରାଇତା

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ :

ଆଳୁ (ସିଝା) – ୪ଟି

- Advertisement -

ଦହି – ୪ କପ

ଡାଳିମ୍ବ – ୧ କପ

ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ – ୧ ଚାମଚ

ଚାଟ ମସଲା – ୧ ଚାମଚ

ଧନିଆ ପତ୍ର

ଲୁଣ – ସ୍ବାଦ ଅନୁଯାୟୀ

ତେଲ – ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁଯାୟୀ

ଜିରା ପାଉଡର

ପୁଦିନା ପତ୍ର

ପ୍ରସ୍ତୁତ ପ୍ରଣାଳୀ :

ପ୍ରଥମେ ସିଝା ଯାଇଥିବା ଆଳୁରୁ ଚୋପା ଛଡାଇ ତାକୁ ଛୋଟ ଛୋଟ କରି କାଟି ଦିଅନ୍ତୁ। ତାପରେ ଗ୍ୟାସରେ କଡେଇ ବସାଇ ତେଲ ପକାଇ ଗରମ କରନ୍ତୁ। ତେଲ ଗରମ ହୋଇଗଲା ପରେ ସେଥିରେ କାଟିଥିବା ଆଳୁକୁ ପକାଇ ସୁନେଲୀ ରଙ୍ଗ ହେବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଭାଜନ୍ତୁ। ତାପରେ ତାକୁ ଏକ ପାତ୍ରକୁ କାଢି ଦିଅନ୍ତୁ। ତାପରେ ଏକ ପାତ୍ରରେ ଦହି ଓ ଭଜା ଆଳୁକୁ ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ମିଶାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ତାପରେ ମିଶ୍ରଣରେ ଲୁଣ, ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ଚାଟ ମସଲା, ଜିରା ଗୁଣ୍ଡ ମିଶାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ପୁନଶ୍ଚ ସେହି ମିଶ୍ରଣରେ ଡାଳିମ୍ବ ଦାନା ଓ ଧନିଆ ପତ୍ର ମିଶାଇ ମିଶାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଏହାକୁ ୧୦ମିନିଟ ଫ୍ରିଜ୍‌ରେ ରଖି ଦିଅନ୍ତୁ। ନିର୍ଦ୍ଧାରିତ ସମୟ ପ​‌ରେ ଏହାକୁ ଫ୍ରିଜରୁ କାଢି ଦିଅନ୍ତୁ। ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ଆପଣଙ୍କ ଆଳୁ ଓ ଡାଳିମ୍ବ ରାଇତା। ଏହାକୁ ଥଣ୍ଡା ଥଣ୍ଡା ଖାଆନ୍ତୁ।

Hot this week

ଅତିରିକ୍ତ ବ୍ୟୟ ମଞ୍ଜୁରୀ ବିଲ୍  ବିଧାନସଭାରେ ପାରିତ

 ଭୁବନେଶ୍ୱର - ରାଜ୍ୟର ଅତିରିକ୍ତ ବ୍ୟୟ ମଞ୍ଜୁରୀ ବିଲ୍  ବିଧାନସଭାରେ ପାରିତ...

ସମ୍ବଲପୁର ସାମ୍ବାଦିକମାନଙ୍କ ପାଇଁ କଳା ବର୍ଷ ସାଜିଛି ୨୦୨୫-ପ୍ରାଣ ହରାଇଲେଣି ୩ ଜଣ ଯୁବ ସାମ୍ବାଦିକ

ସମ୍ବଲପୁର : ସୋମବାର ଏକ ମର୍ମଦୁନ୍ତ ସଡକ ଦୁର୍ଘଟଣାରେ ରେଢ଼ାଖୋଲର କାର୍ଯ୍ୟରତ...

ବିଜିୟୁ ପକ୍ଷରୁ ୮ମ ସମାବର୍ତ୍ତନ ଉତ୍ସବ ପାଳିତ

ଭୁବନେଶ୍ୱର: ବିର୍ଲା ଗ୍ଲୋବାଲ ୟୁନିଭରସିଟି (ବିଜିୟୁ) ପକ୍ଷରୁ ଏହାର ୮ମ ସମାବର୍ତ୍ତନ...

ରାଜ୍ୟସ୍ତରୀୟ ବାହୁକୁସ୍ତି ପ୍ରତିଯୋଗିତା: କଟକର ଚନ୍ଦନ, ଆଦିତ୍ୟ ଚମ୍ପିଆନ

ଆଠଗଡ: ଆଠଗଡ ବାହୁକୁସ୍ତି ଆସୋସିଏସନ ଆନୁକୂଲ୍ୟରେ ସ୍ଥାନୀୟ ବିଜୁ ପଟ୍ଟନାୟକ କଲ୍ୟାଣ...

Related Articles

Popular Categories