ଶୀତଦିନ ପାଇଁ ସରଳ ଉପାୟ

ଶୀତଦିନେ ତ୍ୱଚା ପାଇଁ କଫିର ବ୍ୟବହାର ଖୁବ ହିତକାରକ। କଫିରେ ଏକ ଚାମଚ ନଡ଼ିଆ ତେଲରେ ମିଶାଇ ଏହାକୁ ଗରମ କରନ୍ତୁ। କଫି ତରଳିବାପରେ ଆଞ୍ଚରୁ କାଢି ଏହାକୁ ଥଣ୍ଡା କରି ମୁହଁରେ ଓ ନିଜ ଇଚ୍ଛା ମୁତାବକ ହାତ ଓ ଗୋଡ଼ରେ ଲଗାଇ ପାରିବେ। ଏହାକୁ ଲଗାଇ କିଛି ସମୟ ରଖିବା ପରେ କଫି ଶୁଖିଯିବ ଓ ତେଲ ଅଂଶ ତ୍ୱଚା ମଧ୍ୟକୁ ପ୍ରବେଶ କରିବ। କଫି ଶୁଖିଗଲେ ସାମାନ୍ୟ ଉଷୁମ ପାଣିରେ ମୁହଁ ଧୋଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଏହି ଉପାୟ ସପ୍ତାହକୁ ଥରେ କରିବା ଦ୍ୱାରା ନିଜେ ଏହାର ଚମତ୍କାରିତା ଅନୁଭବ କରିବେ।
ଶୀତଦିନେ ଅଧିକାଂଶ ଲୋକେ ପୁରୀ , ପରଟା ଆଦି ଖାଇବାକୁ ବେଶ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି। ଏହା ମୋଟାପଣ ବୃଦ୍ଧି କରିଥାଏ। ତେଣୁ ଦହିରେ ପୁରୀ ଓ ପରଟା ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଏହା ମୋଟାପଣ ବୃଦ୍ଧି ହେବାକୁ ଦେଇନଥାଏ।
– ଶୀତ ଦିନେ ସାଧାରଣତଃ କେତେକ ଖାଦ୍ୟର ସେବନ ଦ୍ୱାରା ପାଚନ ତନ୍ତ୍ର ଧିରେ କାର୍ୟ୍ୟ କରିଥାଏ। ଯାଦ୍ୱାରା ଏସିଡ଼ିଟି, କୋଷ୍ଠକାଠିନ୍ୟ ଭଳି ସମସ୍ୟା ସୃଷ୍ଟି ହୋଇଥାଏ। ମାତ୍ର ଦହିର ସେବନ କରିବା ଦ୍ୱାରା ଏହି ସମସ୍ୟାରୁ ମୁକ୍ତି ମିଳିଥାଏ।
– ଦହିରେ ବହୁ ପ୍ରକାରର ଉତ୍ତମ ବ୍ୟାକ୍ଟେରିଆ ମଧ୍ୟ ରହିଛନ୍ତି। ଯାହା ଶରୀରକୁ ବହୁ ସଂକ୍ରମଣରୁ ରକ୍ଷା କରିଥାଏ।
– ଦହିରେ ଥିବା ଆଣ୍ଟି-ଅକ୍ସିଡ଼ାଣ୍ଟ ଶରୀରରେ ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବୃଦ୍ଧି କରିଥାଏ।
– ଏଥିରେ ଭରପୂର ମାତ୍ରାରେ କ୍ୟାଲସିୟମ ରହିଛି। ଯାହା ହାଡ଼କୁ ସୁସ୍ଥ ଓ ମଜଭୂତ ରଖିଥାଏ।
– ମଧୁମେହ ରୋଗୀ ମଧ୍ୟ ଅଳ୍ପ ମାତ୍ରାରେ ଦହିର ସେବନ କରିବା ଲାଭଦାୟକ।

Comments are closed.