www.samajalive.in
Tuesday, December 9, 2025
16.1 C
Bhubaneswar

ସୁଜି ମକା ଛଣା

ଖିର – ୧କପ
ସୁଜି – ୧କପ
ମକା ମଞ୍ଜି – ୩ ଚାମଚ
କଞ୍ଚାଲଙ୍କା – ୨ ରୁ ୩ଟି
ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା – ୨ଟି
ଲୁଣ – ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁଯାୟୀ
ତେଲ – ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁଯାୟୀ
ପାଉଁରୁଟି ମାଟିଆ ଅଂଶର ଗୁଣ୍ଡ – ୩ ଚାମଚ
ଗୋଲମରିଚ ଗୁଣ୍ଡ – ଅଳ୍ପ
ମଇଦା – ଅଧ କପ
ଧନିଆପତ୍ର – ଆବଶ୍ୟକ ପରିମାଣରେ
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ – ପ୍ରଥମେ ଗ୍ୟାସ ଲଗାଇ କଡେଇରେ ଅଳ୍ପ ତେଲ ଗରମ କରନ୍ତୁ । ଏବେ ସୁଜିକୁ ଭଲ ଭାବେ ଭାଜି ଦିଅନ୍ତୁ । ଭାଜିବା ପରେ ଏଥିରେ ଖିର ପକାଇ ମକା ମଞ୍ଜି ପକାନ୍ତୁ । କିଛି ସମୟ ପରେ ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା, କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା, ଲୁଣ, ଧନିଆପତ୍ର ପକାନ୍ତୁ । ଏହି ମିଶ୍ରଣକୁ ଏକ ପାତ୍ରକୁ କାଢି ଭଲ ଭାବେ ଥଣ୍ଡା କରନ୍ତୁ । ଏଥିରେ ବଲ ଆକୃତିର ଛୋଟ ଛୋଟ ଗୁଳା କରନ୍ତୁ । ଏବେ ଆଉ ଏକ ପାତ୍ରରେ ମଇଦାରେ ଅଳ୍ପ ପାଣି ପକାଇ , ଗୋଲମରିଚ ଗୁଣ୍ଡ ମିଶାଇ ପତଳା ଆଣ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ । ଏବେ କଡେଇରେ ପୁଣି ତେଲ ଗରମ କରନ୍ତୁ । ପୂର୍ବ ପ୍ରସ୍ତୁତ ବଲ୍‌ କୁ ଏହି ଘୋଳରେ ବୁଡାଇ ପାଉଁରୁଟି ଗୁଣ୍ଡରେ ବୁଡାଇ ତେଲରେ ଭଲ ଭାବେ ଛାଣି ଦିଅନ୍ତୁ । ଏହାକୁ ଏକ ପାତ୍ରକୁ କାଢି ସସ ସହ ଖାଆନ୍ତୁ । ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ସୁଜି ମକା ଛଣା ।

 

- Advertisement -

 

Hot this week

ବୁଧବାର ଭାରତ-ଆମେରିକା ଆଲୋଚନା

ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ : ବୁଧବାର ପରବର୍ତ୍ତୀ ପର୍ଯ୍ୟାୟ ଭାରତ-ଆମେରିକା ମୁକ୍ତ ବାଣିଜ୍ୟ ଚୁକ୍ତି...

ଦୁର୍ନୀତି ବ୍ୟାଧିର ଉପଚାର

ପୂର୍ବ ୟୁରୋପର ଦେଶ ଜର୍ଜିଆ, ଯାହା କି ପୂର୍ବରୁ ସୋଭିଏତ୍‌‌ ରୁଷ...

ଚିନ୍ତାକଳ୍ପ : ଗୃହୀ ସାଧକର ଆଭିମୁଖ୍ୟ

ମହର୍ଷି ଅଙ୍ଗିରାଙ୍କ ଆଶ୍ରମରେ ରହି ଶିଷ୍ୟମାନେ ଅଧ୍ୟୟନ କରୁଥାନ୍ତି। ତାଙ୍କ ମାର୍ଗଦର୍ଶନରେ...

ସମ୍ପାଦକୀୟ : ଜାତିସଂଘର ପାଣ୍ଠି ଚିନ୍ତା

ବିଶ୍ବବ୍ୟାପୀ ମାନବିକ ସହାୟତା ପ୍ରଭାବିତ ମିଳିତ ଜାତିସଂଘ ୨୦୨୬ ବର୍ଷ ପାଇଁ ୨୩...

ସମ୍ପାଦକୀୟ : ଗୋଆ ଅଗ୍ନିକାଣ୍ଡ

କେବେ ଆମେ ସଚେତନ ହେବା ? ଗୋଆର ଏକ ନାଇଟ୍ କ୍ଲବରେ ଯେଉଁ...

Related Articles

Popular Categories