ଫ୍ରାଏ ମଟନ
ମଟନ – ୫୦୦ଗ୍ରାମ
ପେଷା – ଅଦା, ରସୁଣ,କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା, ଧନିଆ ପତ୍ର
ଲୁଣ – ଆବଶ୍ୟକ ପରିମାଣରେ
ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ – ଆବଶ୍ୟକ ପରିମାଣରେ
ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ – ଆବଶ୍ୟକ ପରିମାଣରେ
କଟା ପିଆଜ – ୧ଟି
ଧନିଆ ପତ୍ର – ଅଳ୍ପ
କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା – ୨ଟି
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ – ପ୍ରଥମେ ମଟନକୁ ଭଲ ଭାବେ ଧୋଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଏହା ପରେ ଗ୍ୟାସ ଲଗାଇ କୁକର ବସାନ୍ତୁ। କୁକରରେ କଞ୍ଚା ମଟନ, ପେଷା ହୋଇଥିବା ଅଦା, ରସୁଣ,କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା, ଧନିଆ ପତ୍ର ବଟା, ଲୁଣ, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, ଆବଶ୍ୟକ ପରିମାଣରେ ପାଣି ପକାଇ୨ଟି ସିଟି ଦିଅନ୍ତୁ। ୨ଟି ସିଟି ହେବା ପରେ କୁକରକୁ ଗ୍ୟାସରୁ କାଢି ରଖନ୍ତୁ। ଏବେ ଗ୍ୟାସରେ କଡ଼େଇ ବସାନ୍ତୁ। କଡ଼େଇରେ ତେଲ ଗରମ କରନ୍ତୁ। ତେଲ ଗରମ ହେବା ପରେ ପେଷା ହୋଇଥିବା ଅଦା, ରସୁଣ,କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା, ଧନିଆ ପତ୍ର , ଅଳ୍ପ ଲୁଣ, ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ସିଝା ହୋଇଥିବା ମଟନ ପକାଇ ୧୦ ମିନିଟ କଷନ୍ତୁ। ଏହା ପରେ ଏହାକୁ ଏକ ପାତ୍ରକୁ କାଢି କଟା ପିଆଜ, ଧନିଆ ପତ୍ର, କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା ପକାଇ ସଜାନ୍ତୁ ଓ ଗରମାଗରମ ଖାଆନ୍ତୁ ଟେଷ୍ଟି ଫ୍ରାଏ ମଟନ।