www.samajalive.in
Wednesday, December 10, 2025
26.1 C
Bhubaneswar

ସ୍ବାଦିଷ୍ଟ ଲେମ୍ବୁ ଆଚାର କରିବାର ସହଜ ଉପାୟ

ଲେମ୍ବୁ ଆଚାର ଖାଇବା କାହାକୁ ପସନ୍ଦ ନୁହେଁ । ଏହାକୁ ଖାଇବା ଦ୍ବାରା ପେଟରେ କୌଣସି ସମସ୍ୟା ହୋଇନଥାଏ । କିନ୍ତୁ ଅନ୍ୟ ଆଚାର ଭଳି ଲେମ୍ବୁ ଆଚାର ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବାର ଉପାୟ ଟିକେ ଅଲଗା । ଯଦି ସଠିକ୍ ଉପାୟରେ ଲେମ୍ବୁ ଆଚାର ପ୍ରସ୍ତୁତ କରା ନ ଯାଏ ତେବେ ତାହାର ସ୍ବାଦ ଖରାପ ହୋଇପାରେ ।

ଲେମ୍ବୁ ଆଚାର ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା ପାଇଁ ପ୍ରଥମେ ଲେମ୍ବୁ କୁ ଦୁଇ ଫାଳ କରି କାଟି ଦିଅନ୍ତୁ । ପ୍ରତି ଫାଳକୁ ୪ଟି ଖଣ୍ଡରେ କାଟି ଦିଅନ୍ତୁ । ସେଥିରେ ମସଲା ଭରି ଦିଅନ୍ତୁ । ମସଲା ଯେତେ ଅଧିକ ହେବ, ଆଚାର ସେତିକି ସ୍ବଦିଷ୍ଟ ହେବ । ମସଲା ଭରିବା ପରେ ଏହାକୁ କାଚ ପାତ୍ର ବା ଚିନା ମାଟି ବୋତଲରେ ରଖନ୍ତୁ । ଧ୍ୟାନ ରଖିବେ ମସଲା ଓ ଲେମ୍ବୁ ରସରେ ​‌ଯେଭଳି ପାଣି ମିଶିବ ନାହିଁ । ଏହା ଦ୍ବାରା ଆଚାର ଖରାପ ହେବାର ସମ୍ଭାବନା ରହିଛି । ​‌ବୋତଲରେ ରଖିବା ପାରେ ଆଚାର ପ୍ରାୟ ୧୫ ଦିନ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଢାଙ୍କୁଣୀ ବନ୍ଦ କରି ରଖନ୍ତୁ ଏବଂ ମଝିରେ ମଝିରେ ଏହାକୁ ଓଲଟ ପାଲଟ କରନ୍ତୁ । ଆଚାର ବାହାର କରିବାରେ ଓଦା ହାତ ବା ଓଦା ଚାମଚ ବ୍ୟବହାର କରନ୍ତୁ ନାହିଁ ।

Hot this week

ନିଶା ଭାବରେ ବ୍ୟବହାର କରାଯାଉଥିବା କଫ୍‌ ସିରଫ ବ୍ୟବସାୟ ରୋକିବା ପାଇଁ ପୁଲିସ ତତ୍ପର

କଟକ- ବେଆଇନ କଫ୍‌ ସିରପ ଚୋରା ଚାଲାଣ ଓ ବ୍ୟବସାୟ ରୋକିବା...

ସୁଧୁରୁଛି ସ୍ଥିତି- ଏବେ ବିମାନ ଚଳାଚଳ ସ୍ୱାଭାବିକ ହେବ

ଭୁବନେଶ୍ବର ବିଜୁପଟ୍ଟନାୟକ ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ବିମାନବନ୍ଦରରେ ଇଣ୍ଡିଗୋ ବିମାନ ଚଳାଚଳ ନେଇ ଦେଖାଦେଇଥିବା...

ଭାରତ ମୁସଲମାନ ମାନେ ଧମାନ୍ତରିତ : ବ୍ରିଜଭୂଷଣ ଶରଣ ସିଂ

ସମାଜ ଲାଇଭ ଡ଼େସ୍କ : ପୂର୍ବତନ କେସିଆରଗଞ୍ଜ ସାଂସଦ ବ୍ରିଜଭୂଷଣ ଶରଣ...

ମରକ୍କୋରେ ୨ଟି କୋଠା ଭୁଶୁଡ଼ି ୧୯ ମୃତ

ସମାଜ ଲାଇଭ ଡ଼େସ୍କ : ମରକ୍କୋର ଫେଜ୍‌ ସହରରେ ଦୁଇଟି କୋଠା...

ଗୁଜୁରାଟରେ ଭୟାବହ ଅଗ୍ନିକାଣ୍ଡ

ସମାଜ ଲାଇଭ ଡ଼େସ୍କ : ଗୁଜୁରାଟ ସ୍ଥିତ ସୁରଟର ଟେକ୍ସଟାଇଲ ବଜାରରେ...

Related Articles

Popular Categories