
ସ୍ବାଦିଷ୍ଟ ଲେମ୍ବୁ ଆଚାର କରିବାର ସହଜ ଉପାୟ

ଲେମ୍ବୁ ଆଚାର ଖାଇବା କାହାକୁ ପସନ୍ଦ ନୁହେଁ । ଏହାକୁ ଖାଇବା ଦ୍ବାରା ପେଟରେ କୌଣସି ସମସ୍ୟା ହୋଇନଥାଏ । କିନ୍ତୁ ଅନ୍ୟ ଆଚାର ଭଳି ଲେମ୍ବୁ ଆଚାର ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବାର ଉପାୟ ଟିକେ ଅଲଗା । ଯଦି ସଠିକ୍ ଉପାୟରେ ଲେମ୍ବୁ ଆଚାର ପ୍ରସ୍ତୁତ କରା ନ ଯାଏ ତେବେ ତାହାର ସ୍ବାଦ ଖରାପ ହୋଇପାରେ ।
ଲେମ୍ବୁ ଆଚାର ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା ପାଇଁ ପ୍ରଥମେ ଲେମ୍ବୁ କୁ ଦୁଇ ଫାଳ କରି କାଟି ଦିଅନ୍ତୁ । ପ୍ରତି ଫାଳକୁ ୪ଟି ଖଣ୍ଡରେ କାଟି ଦିଅନ୍ତୁ । ସେଥିରେ ମସଲା ଭରି ଦିଅନ୍ତୁ । ମସଲା ଯେତେ ଅଧିକ ହେବ, ଆଚାର ସେତିକି ସ୍ବଦିଷ୍ଟ ହେବ । ମସଲା ଭରିବା ପରେ ଏହାକୁ କାଚ ପାତ୍ର ବା ଚିନା ମାଟି ବୋତଲରେ ରଖନ୍ତୁ । ଧ୍ୟାନ ରଖିବେ ମସଲା ଓ ଲେମ୍ବୁ ରସରେ ଯେଭଳି ପାଣି ମିଶିବ ନାହିଁ । ଏହା ଦ୍ବାରା ଆଚାର ଖରାପ ହେବାର ସମ୍ଭାବନା ରହିଛି । ବୋତଲରେ ରଖିବା ପାରେ ଆଚାର ପ୍ରାୟ ୧୫ ଦିନ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଢାଙ୍କୁଣୀ ବନ୍ଦ କରି ରଖନ୍ତୁ ଏବଂ ମଝିରେ ମଝିରେ ଏହାକୁ ଓଲଟ ପାଲଟ କରନ୍ତୁ । ଆଚାର ବାହାର କରିବାରେ ଓଦା ହାତ ବା ଓଦା ଚାମଚ ବ୍ୟବହାର କରନ୍ତୁ ନାହିଁ ।
Comments are closed.