www.samajalive.in
Saturday, December 6, 2025
26.1 C
Bhubaneswar

ଜାଣନ୍ତୁ ଖାଦ୍ୟ ସଂରକ୍ଷିତ କେତୋଟି ଉପାୟ

ଖାଦ୍ୟ ସାମଗ୍ରୀକୁ ତୁରନ୍ତ ବ୍ୟବହାର କରିବା ଏବଂ ଏହାକୁ ସତେଜ ରଖିବା ଲାଗି କେତେକ ଉପାୟ ରହିଛି। ଏଥିରୁ କେତୋଟି ସମ୍ପର୍କରେ ଜାଣନ୍ତୁ-
– ବାଦାମରୁ ଶୀଘ୍ର ଚୋପା ଛଡାଇବା ଲାଗି ଚାହୁଁଥିଲେ ଏହାକୁ ୧ମିନିଟ ଯାଏ ଉଷୁମ ପାଣିରେ ଭିଜାଇ ଦିଅନ୍ତୁ।
– ଖୋଲା କିମ୍ବା ଫାଟି ଯାଇଥିବା ନଡିଆକୁ ସତେଜ ରଖିବା ଲାଗି ତା’ ଭିତରେ କିଛି ଲୁଣ ଘଷି ଦିଅନ୍ତୁ। ଏହା ଶୁଖିବ ନାହିଁ।
– ପକୁଡି ଛାଣି ସାରିବା ପରେ ପରଷିବା ପୂର୍ବରୁ ତା’ ଉପରେ ଟିକେ କଳା ଲୁଣ ଛିଞ୍ଚି ଦେବେ। ଏହାର ସ୍ୱାଦ ବଢିଯିବ।
– ତେନ୍ତୁଳିରେ ପୋକ ନ ଲାଗିବା ପାଇଁ ସେଥିରେ ଲୁଣ ଗୋଳାଇ ବନ୍ଦ ଡବାରେ ରଖନ୍ତୁ।
– ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡରେ ଫଙ୍ଗସ୍‍ ଏବଂ ଜାଲ ନ ହେବା ପାଇଁ ସେଥିରେ କିଛି ଗୋଟା ଲୁଣ ରଖି ଦିଅନ୍ତୁ।
– ଜାମ୍‍, ଜେଲି ଆଦିକୁ ପିମ୍ପୁଡି ନଲାଗିବା ପାଇଁ କପଡାରେ ସୋରିଷ ତେଲ ଲଗାଇ ଏହାର ଖୋଳରେ ଗୁଡାଇ ଦେବେ।
– ପଲଉ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା ସମୟରେ ଫୁଟନ୍ତା ପାଣିରେ ଚାଉଳ ପକାନ୍ତୁ। ଏହା ଦ୍ୱାରା ଭାତ ସୁନ୍ଦର ଦେଖାଯାଏ।

Hot this week

ବିଗ୍ ବସ୍ ୧୯ ଗ୍ରାଣ୍ଡ ଫିନାଲେ; କିଏ ହେବେ ବିଜେତା ?

ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ: ସଲମାନ ଖାନଙ୍କ ରିଆଲିଟି ଶୋ, ବିଗ୍ ବସ୍ ୧୯ର ଗ୍ରାଣ୍ଡ...

ନିୟମିତ କରନ୍ତୁ ଏହି ଯୋଗାସନ, ଦୂର ହେବ ମଧୁମେହ…

ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ: ସୁସ୍ଥ ଏବଂ ନିରୋଗ ରହିବାକୁ ଲୋକେ ବିଭିନ୍ନ ଉପାୟ ଅବଲମ୍ବନ...

ଇଣ୍ଡିଗୋ ଅଚଳାବସ୍ଥା ଘଟଣାରେ ଦାୟୀବ୍ୟକ୍ତି କ୍ଷତି ଭରିବାକୁ ମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ନିଷ୍ପତ୍ତି

ସମାଜ ଲାଇଭ ଡ଼େସ୍କ : ଇଣ୍ଡିଗୋ ବିମାନ ଅଚଳାବସ୍ଥା ଘଟଣାରେ ବଡ...

ରସୁଣ ଏବଂ ମୂଳା ଚଟଣି: ଶୀତରେ ପାଟିକୁ ସୁଆଦିଆ

ସମାଜ ଡିଜିଟାଲ ଡେସ୍କ: ଶୀତ ଋତୁରେ ମୂଳା ବହୁଳ ଭାବରେ ବଜାରରେ...

୧୦ପିସ୍ତଲ ଓ ଗୋଟିଏ କାର୍ବାଇନ ସହ ବନ୍ଧୁକ ମାଫିଆ ଜବତ

ସମାଜ ଲାଇଭ ଡ଼େସ୍କ : ଭୁବନେଶ୍ୱରରେ ଏକ ବଡ ଧରଣର ଆନ୍ତଃରାଜ୍ୟ...

Related Articles

Popular Categories