ଜାଣନ୍ତୁ, କେଉଁ ଖାଦ୍ୟ ଦ୍ରବ୍ୟକୁ ଫ୍ରିଜରେ ରଖିବା ଅନୁଚିତ
ପନିପରିବା ଓ ଫଳ ଆଦିକୁ ଅଧିକ ଦିନ ସତେଜ ରଖିବା ନିମନ୍ତେ ଆମେ ଏହାକୁ ଫ୍ରିଜରେ ରଖିଥାଉ। ମାତ୍ର ସମସ୍ତେ ଏହି କଥାରୁ ଅଜଣା ଥିବେ କିଛିଟା ଜିନିଷକୁ ଫ୍ରିଜରେ ରଖିବା ଉଚିତ ନୁହେଁ। ଏହାକୁ ଫ୍ରିଜରେ ରଖିଲେ ଏହା ଆମ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ନିମନ୍ତେ କ୍ଷତିକାରକ ଅଟେ।
ପାଉଁରୁଟି – ଏହାକୁ ଫ୍ରିଜରେ ରଖିବା ଉଚିତ ନୁହେଁ। କାରଣ ଏହାକୁ ଫ୍ରିଜରେ ରଖିଲେ ସ୍ୱାଦ ଖରାପ ହୋଇଯାଏ। ଏହାକୁ ଖାଇଲେ ସ୍ବାସ୍ଥ୍ୟ ଖରାପ ହୋଇଥାଏ।
କଫି – କଫିକୁ ମଧ୍ୟ ଫ୍ରିଜରେ ରଖିବା ଉଚିତ ନୁହେଁ। ଏହାର ବାସ୍ନାରେ ଫ୍ରିଜର ଅନ୍ୟ ଦ୍ରବ୍ୟ ଖରାପ ହେବା ସହ ଏହା ମଧ୍ୟ ଖରାପ ହୋଇଯାଏ।
ଟମାଟୋ – ଟମାଟୋକୁ କେବେ ଫ୍ରିଜରେ ରଖିବା ଉଚିତ ନୁହେଁ। କାରଣ ଫ୍ରିଜରେ ରହିବା ଦ୍ୱାରା ଏହା ଅଧିକ ନରମ ହୋଇଯାଏ ଏବଂ ନଷ୍ଟ ମଧ୍ୟ ହୋଇଯାଏ। ଏହାକୁ ଖାଇବା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ନିମନ୍ତେ କ୍ଷତିକାରକ ଅଟେ।
କଦଳୀ – କଦଳୀକୁ ଫ୍ରିଜରେ ରଖିଲେ ଏହା କଳା ହୋଇଯାଏ। ଏଥିରୁ ଇଥାଇଲିନ ନାମକ ଗ୍ୟାସ ବାହାରେ ଯାହା ଅନ୍ୟ ଖାଦ୍ୟପଦାର୍ଥକୁ ମଧ୍ୟ ନଷ୍ଟ କରିଥାଏ।
ମହୁ – ଫ୍ରିଜରେ ରଖିବା ଦ୍ୱାରା ଏହା ଅଧିକ ବହଳିଆ ହୋଇଯାଏ ଓ ନଷ୍ଟ ମଧ୍ୟ ହୋଇଯାଏ।
ଆଳୁ – ଆଳୁକୁ ଫ୍ରିଜରେ ରଖିଲେ ଏଥିରେ ଥିବା ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱ ବଦଳିଯାଏ। ଏହାକୁ ଖାଇଲେ ଏହା ଆମ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ନିମନ୍ତେ ହାନିକାରକ ଅଟେ।
ତରଭୁଜ – ତରଭୁଜକୁ ଫ୍ରିଜରେ ରଖିବା ଦ୍ୱାରା ଏଥିରେ ଥିବା ପୋଷକ ନଷ୍ଟ ହୋଇଯାଏ। ତେଣୁ ଏହାକୁ ମଧ୍ୟ ଫ୍ରିଜରେ ରଖିବା ଉଚିତ ନୁହେଁ।