www.samajalive.in
Thursday, December 11, 2025
14.1 C
Bhubaneswar

ସ୍ବାଦିଷ୍ଟ ଲେମ୍ବୁ ଆଚାର କରିବାର ସହଜ ଉପାୟ

ଲେମ୍ବୁ ଆଚାର ଖାଇବା କାହାକୁ ପସନ୍ଦ ନୁହେଁ । ଏହାକୁ ଖାଇବା ଦ୍ବାରା ପେଟରେ କୌଣସି ସମସ୍ୟା ହୋଇନଥାଏ । କିନ୍ତୁ ଅନ୍ୟ ଆଚାର ଭଳି ଲେମ୍ବୁ ଆଚାର ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବାର ଉପାୟ ଟିକେ ଅଲଗା । ଯଦି ସଠିକ୍ ଉପାୟରେ ଲେମ୍ବୁ ଆଚାର ପ୍ରସ୍ତୁତ କରା ନ ଯାଏ ତେବେ ତାହାର ସ୍ବାଦ ଖରାପ ହୋଇପାରେ ।

ଲେମ୍ବୁ ଆଚାର ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା ପାଇଁ ପ୍ରଥମେ ଲେମ୍ବୁ କୁ ଦୁଇ ଫାଳ କରି କାଟି ଦିଅନ୍ତୁ । ପ୍ରତି ଫାଳକୁ ୪ଟି ଖଣ୍ଡରେ କାଟି ଦିଅନ୍ତୁ । ସେଥିରେ ମସଲା ଭରି ଦିଅନ୍ତୁ । ମସଲା ଯେତେ ଅଧିକ ହେବ, ଆଚାର ସେତିକି ସ୍ବଦିଷ୍ଟ ହେବ । ମସଲା ଭରିବା ପରେ ଏହାକୁ କାଚ ପାତ୍ର ବା ଚିନା ମାଟି ବୋତଲରେ ରଖନ୍ତୁ । ଧ୍ୟାନ ରଖିବେ ମସଲା ଓ ଲେମ୍ବୁ ରସରେ ​‌ଯେଭଳି ପାଣି ମିଶିବ ନାହିଁ । ଏହା ଦ୍ବାରା ଆଚାର ଖରାପ ହେବାର ସମ୍ଭାବନା ରହିଛି । ​‌ବୋତଲରେ ରଖିବା ପାରେ ଆଚାର ପ୍ରାୟ ୧୫ ଦିନ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଢାଙ୍କୁଣୀ ବନ୍ଦ କରି ରଖନ୍ତୁ ଏବଂ ମଝିରେ ମଝିରେ ଏହାକୁ ଓଲଟ ପାଲଟ କରନ୍ତୁ । ଆଚାର ବାହାର କରିବାରେ ଓଦା ହାତ ବା ଓଦା ଚାମଚ ବ୍ୟବହାର କରନ୍ତୁ ନାହିଁ ।

Hot this week

ଗାଡି କାହାର, ଫାଇନ ଦେବ କିଏ ? କଳହାଣ୍ଡି ଆରଟିଓଙ୍କ ଅଜବ ନୀତି

ଭବାନୀପାଟଣା - କଳାହାଣ୍ଡି ଆରଟିଓ ଙ୍କ ଏକ ଚାଲାଣ ଏବେ ମୋବାଇଲ...

ଆଠଗଡରୁ ନିଖୋଜ ଦୁଇ ନାବାଳିକା ଉଦ୍ଧାର

ଆଠଗଡ - ଆଠଗଡରୁ ଗତ ଡିସେମ୍ବର ୧ ତାରିଖରୁ ନିଖୋଜ ଥିବା...

ଘାଟିରେ ଗ୍ୟାସ ଟ୍ୟାଙ୍କର ଓଲଟିଲା : ଗ୍ୟାସ ନିର୍ଗତ ନେଇ ସୂଚନା ନାହିଁ

ଭବାନୀପାଟଣା -     ଛତିଗୁଡ଼ା ନିକଟସ୍ଥ ବଞ୍ଜାରି ଘାଟିରେ ଏକ ଗ୍ୟାସ...

ମୋବାଇଲ ପାଇଁ -ପୁଅର ଟାଙ୍ଗିଆ ଚୋଟରେ ବାପା ମୃତ

ରାୟଗଡ଼ା,: ମୋବାଇଲ ପାଇଁ ଟଙ୍କା ନଦେବାରୁ ହତ୍ୟାକାଣ୍ଡ। ପୁଅର ଟଙ୍ଗିଆ ଚୋଟରେ...

ତ୍ରିକୋଣୀୟ ପ୍ରେମ ସମ୍ପର୍କର କରୁଣ କାହାଣୀ-ପୁର୍ବତନ ପ୍ରେମିକକୁ ହତ୍ୟା କରି ପ୍ରେମୀ ଓ ପ୍ରେମିକ ଗିରଫ

ସମ୍ବଲପୁର : ସ୍ଥାନୀୟ କ୍ଷେତରାଜପୁର ଥାନା ଅନ୍ତର୍ଗତ ଲକ୍ଷ୍ମୀ ଡୁଙ୍ଗୁରୀ ପାହାଡ...

Related Articles

Popular Categories