www.samajalive.in
Saturday, December 6, 2025
19.1 C
Bhubaneswar

କେସର ହାଲୱା

ଚିନି – ୫୦୦ ଗ୍ରାମ
ମଇଦା – ୫୦୦ ଗ୍ରାମ
ଘିଅ – ଆବଶ୍ୟକ ପରିମାଣରେ
ବାଦାମ – ୨୫୦ ଗ୍ରାମ
ପିସ୍ତା – ୧୦୦ ଗ୍ରାମ
ସବୁଜ ଗୁଜୁରାତି – ୫୦ ଗ୍ରାମ
ଖିର – ୧କପ
ପାଣି –ଆବଶ୍ୟକ ପରିମାଣରେ
କେସର – ୧ ଚାମଚ
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ – ପ୍ରଥମେ ଗ୍ୟାସରେ ଏକ ପାତ୍ର ୫ ମିନିଟ ବସାଇ ପାଣି ଗରମ କରନ୍ତୁ। ଏବେ ଏଥିରେ ଖିର ପକାଇ କିଛି ସମୟ ଫୁଟାନ୍ତୁ। ଏବେ ଏକ ସୂତା କପଡ଼ା ବ୍ୟବହାର କରି ଏହାକୁ ଛାଣି ଏକ ପାତ୍ରକୁ କାଢନ୍ତୁ। ଏବେ ଏହି ମିଶ୍ରଣକୁ ଏକ କଡ଼େଇରେ ରଖି ଗ୍ୟାସରେ ବସାଇ କେସର ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଫୁଟାନ୍ତୁ। ଧିମା ଆଞ୍ଚଳରେ ଏବେ ଏଥିରେ ମଇଦା ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଗୋଳାନ୍ତୁ। ମଇଦା ଭଲ ଭାବେ ମିଶିଗଲେ ଏଥିରେ ଘିଅ ପକାଇ ଗୋଳାନ୍ତୁ। ଘିଅ ପକାଇ ଗୋଳାଇବା ପରେ ଏଥିରେ ଗୁଜୁରାତି, ବାଦାମ, ପିସ୍ତା ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ମିଶାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ୧ ମିନିଟ ଗ୍ୟାସରେ ବସାଇ ଏହାକୁ ଏକ ପାତ୍ରକୁ କାଢି ଚାରି କଣିଆ ଆକାରର କାଟି ଦିଅନ୍ତୁ। ଏବେ ଏହାକୁ ଖାଆନ୍ତୁ ଓ ମଜା ନିଅନ୍ତୁ। ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା କେସର ହାଲୱା।

Hot this week

ପୁଟିନଙ୍କୁ ପରସାଗଲା ନିରାମିଷ ଖାଦ୍ୟ: ମଦ, ମାଂସ କାହିଁକି ଦିଆଗଲାନି ବୋଲି ପ୍ରଶ୍ନ ଉଠାଇଲେ କଂଗ୍ରେସ ନେତା

ସମାଜଲାଇଭ ଡେସ୍କ: ରୁଷ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଭ୍ଲାଦିମିର ପୁଟିନ ଦୁଇ ଦିନିଆ ଭାରତ...

ଯୁବତୀଙ୍କୁ ଅସଦାଚରଣ, ସମ୍ପର୍କୀୟ ଦାଦା ଗିରଫ

ଗୋପାଳପୁର: ଗୋଳନ୍ଥରା ଥାନା ଅନ୍ତର୍ଗତ ଏକ ଗ୍ରାମରେ ଜଣେ ଯୁବତୀଙ୍କୁ ଅସଦାଚରଣ...

ସମ୍ବଲପୁରୀ ସିନେମା ‘ସୁଟଆଉଟ ଇନ ସୋନପୁର’ର ଶୁଭ ମହୁରତ

ସମ୍ବଲପୁର: ସମ୍ୱଲପୁରର ସେନପାର୍କ ନିକଟ ଓଡିଶା ସାଂସ୍କୃତିକ ଭବନଠାରେ ଶନିବାର ସାଇଦତ୍ତ...

ସ୍ୱାମୀ ହତ୍ୟାକାରୀ ସ୍ତ୍ରୀକୁ ଆଜୀବନ କାରାଦଣ୍ଡ

ଆଠଗଡ: ଆଠଗଡ ସହରରେ ଘଟିଥିବା ଏକ ହତ୍ୟା ମାମଲା ବିଚାର କରି...

ହଷ୍ଟେଲ ଭିତରେ ପଶି ଆଖିବୁଜା ଗୁଳିମାଡ଼: ୧୧ ମୃତ, ୧୪ ଆହତ

ସମାଜଲାଇଭ ଡେସ୍କ: ଏକ ଶିକ୍ଷାନୁଷ୍ଠାନ ହଷ୍ଟେଲ ଭିତରେ ପଶି ୩ ଅଜ୍ଞାତ...

Related Articles

Popular Categories