www.samajalive.in
Saturday, December 6, 2025
23.1 C
Bhubaneswar

କ’ଣ ଆପଣ ବି ଚକୋଲେଟ ଉପରେ ଧଳା ଦାଗ ଦେଖି ତାକୁ ପୁରୁଣା ଭାବୁଛନ୍ତି କି ?

ଚକୋଲେଟ ଖାଇବାକୁ ସମସ୍ତଙ୍କୁ ଭଲ ଲାଗିଥାଏ। ଅଧିକତଃ ଲୋକମାନେ ଚକୋଲେଟକୁ ଅଧିକ ଦିନ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଫ୍ରିଜ ରଖି ଏହାକୁ ଖାଇବାର ମଜା ନେଇ ଥାଆନ୍ତି। କିନ୍ତୁ ବେଳେବେଳେ ଚକୋଲେଟକୁ ଅଧିକ ଦିନ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ରଖିବା ଦ୍ବାରା ସେଥିରେ ଧଳା ଧଳା ଦାଗ କିଛି ହୋଇ ଯାଇଥାଏ। ଆମେ ଭାବି ଥାଉ ଯେ, ଚକୋଲେଟ ଖରାପ ହୋଇଯାଇଛି ଓ ତାକୁ ଫୋପାଡି ଦେଇଥାଉ। କିନ୍ତୁ ପ୍ରକୃତରେ ଚକୋଲେଟ ଖରାପ ହୋଇ ନ ଥାଏ।

ଚକୋଲେଟ୍‌ ଉପରେ ଧଳା ଦାଗ ହୋଇଥିଲେ ତାହା ଖରାପ ହୋଇ ନ ଥାଏ। ସେଥିରେ ବ୍ଲୁମ୍‌ ସୃଷ୍ଟି ହୋଇଥାଏ।

- Advertisement -

ଚକୋଲେଟ୍‌ରେ ବ୍ଲୁମ୍‌ ଦୁଇ ପ୍ରକାରର ହୋଇଥାଏ। ଯଥା – ଫ୍ୟାଟ୍ ବ୍ଲୁମ୍‌ ଓ ସୁଗାର ବ୍ଲୁମ୍‌

ସୁଗାର ବ୍ଲୁମ୍‌ ସେତେବେଳେ ହୋଇଥାଏ ଯେତେବେଳେ ତାହା ନରମ ଚକୋଲେଟ ସଂସ୍ପର୍ଶରେ ଆସିଥାଏ। ସୁଗାର ବ୍ଲୁମ୍‌ ଚକୋଲେଟରେ ଚିନି ଅଂଶ ରହିଥାଏ। ଏହାକୁ ଅଧିକ ଦିନ ଧରି ଫ୍ରିଜରେ ରଖି ଦେବା ଦ୍ବାରା ଚିନି ଅଂଶ ଚକୋଲେଟ ଉପରେ ଧଳା ଦାଗ ସୃଷ୍ଟି କରିଥାଏ।

ଫ୍ୟାଟ୍‌ ବ୍ଲୁମ୍‌ ଚକୋଲେଟକୁ ଷ୍ଟୋର କରି ରଖିବା ଅନୁଚିତ। ଏହାକୁ ସାଇତି ରଖିବା ଦ୍ବାରା ପାଣିପାଗର ପରିବର୍ତ୍ତନ ପାଇଁ ଚକୋଲେଟ ଉପର ଭାଗ ଧଳା ଦେଖା ଯାଇଥାଏ।

Hot this week

ଭାରତ-ଦକ୍ଷିଣ ଆଫ୍ରିକା ନିର୍ଣ୍ଣାୟକ ଦିନିକିଆ ଆଜି

ବିଶାଖାପାଟଣା : ଘରୋଇ ଭାରତ ଓ ଦକ୍ଷିଣ ଆଫ୍ରିକା ମଧ୍ୟରେ ଦିନିକିଆ...

ରାଶିଫଳ: ଏହି ଦୁଇ ରାଶିଙ୍କୁ କର୍ମକ୍ଷେତ୍ରରୁ ଅପୂର୍ବ ସଫଳତା ମିଳିବ

ମେଷ: ଅଧ୍ୟାପନାର ପ୍ରସ୍ତୁତି ସ୍ବରୂପ ଅଧ୍ୟୟନରତ ହୋଇପାରନ୍ତି। କର୍ମକ୍ଷେତ୍ର ସହିତ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ବିଭିନ୍ନ...

ବଦଳିବ ପ୍ରଥମରୁ ଦ୍ବାଦଶ ପାଠ୍ୟପୁସ୍ତକ

ସ୍ଥାନିତ ହେବ ସ୍ଥାନୀୟ ପ୍ରସଙ୍ଗ ଭୁବନେଶ୍ବର : ଆଗାମୀ ଦିନରେ ପିଲା ଆଉ...

ଶୀତଦିନେ ଗରମ ପାଣିରେ ଗାଧୋଉଛନ୍ତି କି? ସାବଧାନ, ହେବ ବଡ ବିପଦ

ସମାଜ ଡିଜିଟାଲ ଡେସ୍କ: ଶୀତଦିନେ ଗରମ ପାଣିରେ ଗାଧୋଇବା ବହୁତ ଆରାମଦାୟକ...

ଚୀନ୍‌ ଗଣମାଧ୍ୟମର ଉଚ୍ଚ ପ୍ରଶଂସା

ବେଜିଂ : ରୁଷ୍‌ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଭ୍ଲାଡିମିର ପୁଟିନଙ୍କ ଦୁଇ ଦିନିଆ ଭାରତ...

Related Articles

Popular Categories