www.samajalive.in
Wednesday, December 10, 2025
23.1 C
Bhubaneswar

ସୁଆଦିଆ ବିସ୍କୁଟ

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ
ଅଟା – ୨୫୦ ଗ୍ରାମ
ପେଷା ଚିନି – ୧୨୫ ଗ୍ରାମ
ବଟର – ୧୫୦ ଗ୍ରାମ
ପାଉଁରୁଟି – ଅଳ୍ପ
ଡ଼ାଲଚିନି ପାଉଡ଼ର : ୧ ଚାମଚ
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ – ପ୍ରଥମେ ଚିନି , ଅଟା , ଡ଼ାଲଚିନି ଗୁଣ୍ଡକୁ ଭଲ ଭାବେ ମିଶାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଏବେ ବଟର ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଗୋଳାନ୍ତୁ। ଭଲ ଭାବେ ଗୋଳାଇବା ପରେ ପାଉଁରୁଟିକୁ ଛୋଟ ଛୋଟ ଖଣ୍ଡ କରି ଏଥିରେ ପକାଇ ନରମ ଭାବେ ଦଳି ଦିଅନ୍ତୁ। ଏହି ଦଳାକୁ ଏକ କାଗଜରେ ଗୁଡ଼ାଇ ୩୦ମିନିଟ ଫ୍ରିଜରେ ରଖିଦିଅନ୍ତୁ। ୩୦ ମିନଟ ପରେ ଏହାକୁ ବେଲି ଦିଅନ୍ତୁ। ବେଲିବା ପରେ ଏହାକୁ ଛୋଟ ଛୋଟ ଖଣ୍ଡ କରି କାଟି ଏକ ପାତ୍ରରେ ରଖନ୍ତୁ। ଏବେ ବେକିଙ୍ଗ୍‍ ଟ୍ରେରେ (ବଜାରରେ ବିକ୍ରି ହେଉଛି ) ପାତ୍ରରେ ବେଲି କରି ରଖିଥିବା ଅଟାର ଛୋଟ ଛୋଟ ଖଣ୍ଡକୁ ରଖି ଏହାକୁ ମାଇକ୍ରୋଓଭନ ମଧ୍ୟରେ ରଖନ୍ତୁ। ଏହାର ରଙ୍ଗ ମାଟିଆ ହେବା ପରେ ଏହାକୁ ଏକ ପାତ୍ରକୁ କାଢନ୍ତୁ ଓ ଖାଆନ୍ତୁ।

Hot this week

ଗଙ୍ଗୁଆ ନଳା ଉନ୍ନତି ପ୍ରକଳ୍ପ ଉପରେ ସମୀକ୍ଷା

ଭୁବନେଶ୍ୱର: ଖାରବେଳ ଭବନରେ ଗଙ୍ଗୁଆ ନଳା ଉନ୍ନତି ପ୍ରକଳ୍ପ ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ଏକ...

ଅନିଲ ଅମ୍ବାନୀଙ୍କ ପୁଅ ବିରୋଧରେ ମାମଲା

ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ: ଏକ ବ୍ୟାଙ୍କ ଠକେଇ ମାମଲାରେ ସିବିଆଇ ପକ୍ଷରୁ ବିଶିଷ୍ଟ ଶିଳ୍ପପତି...

ଆସନ୍ତା ୧୩ ରୁ ସପ୍ତାହାନ୍ତରେ ଦିନ ସାରା ଖୋଲା ରହିବ ବିଡିଏ ପାର୍କ

ଭୁବନେଶ୍ୱର : ଭୁବନେଶ୍ୱର ଉନ୍ନୟନ କର୍ତ୍ତୃପକ୍ଷ (ବିଡିଏ) ଏହାର ପାର୍କଗୁଡ଼ିକର ଖୋଲା...

ମାନବାଧିକାର : ଜୀବନର ଆବଶ୍ୟକତା

ମିଳିତ ଜାତିସଂଘ ଆନୁକୂଲ୍ୟରେ ୨୦୨୫ ମସିହାର ମାନବ ଅଧିକାର ଦିବସ (ଡିସେମ୍ବର...

ମହାନଦୀ ପାଇଁ ଉଚ୍ଚସ୍ତରୀୟ କମିଟି ଗଠନ

ଭୁବନେଶ୍ଵର : ରାଜ୍ୟ ସରକାରଙ୍କ ଜଳ ସମ୍ପଦ ବିଭାଗଦ୍ଵାରା ମାନ୍ୟବର...

Related Articles

Popular Categories