www.samajalive.in
Friday, December 12, 2025
16.1 C
Bhubaneswar

କ୍ଷୀରରେ ଡାଲଚିନି ଗୁଣ୍ଡ ମିଶାଇ ପିଇବାର ଲାଭ

ପ୍ରତ୍ୟେକ ଭାରତୀୟଙ୍କ ରୋଷେଇ ଘରେ ଏପରି କିଛି ଦ୍ରବ୍ୟ ରହିଥାଏ ଯାହାକୁ ଔଷଧ ରୂପେ ବ୍ୟବହାର କରିପାରିବେ। ଖାଦ୍ୟ​ରେ ବ୍ୟବହାର କରୁଥିବା ମସଲା ମଧ୍ୟ ଔଷଧ ପରି କାର୍ଯ୍ୟ କରିଥାଏ। ସେହିପରି ଏକ ମସଲା ହେଉଛି ଡାଲଚିନି। ଡାଲଚିନି​‌ରେ ଅଧିକ ମାତ୍ରାରେ ଔଷଧୀୟ ଗୁଣ ରହିଛି।

ଡାଲଚିନି ଗୁଣ୍ଡକୁ କ୍ଷୀର ସହ ମିଶାଇ ପିଇବା ଦ୍ବାରା ଏହାର ଉପକାରିତା ଦୁଇ ଗୁଣା ବଢିଯାଇଥାଏ। ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା ଡାଲଚିନି ଗୁଣ୍ଡକୁ କ୍ଷୀର ସହ ମିଶାଇ ପିଇବା ଦ୍ବାରା ଶରୀରର କ’ଣ ଲାଭ ହୋଇଥାଏ ..

- Advertisement -

ଡାଲଚିନି ଗୁଣ୍ଡକୁ କ୍ଷୀରରେ ମିଶାଇ ପିଇବା ଦ୍ବାରା ଆଣ୍ଟି-ବ୍ୟାକ୍ଟେରିୟଲ ଗୁଣ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଥାଏ। ଏହାକୁ ପିଇବା ଦ୍ବାରା ଶରୀରର ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ କ୍ଷମତା ବଢିଯାଏ।

କ୍ଷୀର ସହ ଡାଲଚିନି ଗୁଣ୍ଡକୁ ମିଶାଇ ପିଇବା ଦ୍ବାରା ମଧୁମେହ ସମସ୍ୟା ଦୂର ହୋଇଥାଏ। ଏହାସହ ହଜମ କ୍ରିୟା ସଠିକ ଭାବେ ହୋଇଥାଏ।

ଯେଉଁମାନଙ୍କର ଗଣ୍ଠି  ଦରଜ ଓ ଅସ୍ଥି ଦୁର୍ବଳତା ସମସ୍ୟା ରହିଛି ସେମାନେ ପ୍ରତିଦିନ କ୍ଷୀର ସହ ଡାଲଚିନି ଗୁଣ୍ଡ ମିଶାଇ ପିଇବା ଉଚିତ। ଏହା କର୍କଟ ପରି ମାରାତ୍ମକ ରୋଗ ଠାରୁ ଦୂରେଇ ରଖେ।

ଏହାକୁ ପିଇବା ଦ୍ବାରା ଗଳାର ସମସ୍ତ ସମସ୍ୟା ଦୂର ହୋଇଥାଏ।

ଡାଲଚିନି ଗୁଣ୍ଡକୁ କ୍ଷୀରରେ ମିଶାଇ ପିଇବା ଦ୍ବାରା ​‌​‌କେଶର ସମସ୍ୟାରୁ ମୁକ୍ତି ମିଳିଥାଏ।

ମଧୁମେହ ରୋଗୀମାନେ ନିୟମିତ କ୍ଷୀରରେ ଡାଲଚିନି ଗୁଣ୍ଡ ମିଶାଇ ପିଇବା ଉଚିତ। କାରଣ ଏହା ସେମାନଙ୍କ ଶରୀରରେ ରକ୍ତ ଶର୍କରାକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିଥାଏ।

ଭଲ ନିଦ ହେବା ପାଇଁ ପ୍ରତିଦିନ ରାତିରେ ଶୋଇବା ପୂର୍ବରୁ କ୍ଷୀରରେ ଡାଲଚିନି ଗୁଣ୍ଡ ମିଶାଇ ପିଅନ୍ତୁ।

 

 

Hot this week

କଟକର ସ୍ପେଶାଲ ସର୍କିଟ୍ ହାଉସ୍‌ର ନୂଆ ଆନେକ୍ସ ବିଲ୍‌ଡିଙ୍ଗ୍ ଭିଭିପ୍ରସ୍ତର ସ୍ଥାପନ କଲେ ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ

ଭୁବନେଶ୍ୱର:ଆଜି ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ମୋହନ ଚରଣ ମାଝୀ କଟକ ସହର ଗସ୍ତରେ...

ହାରିଲା ଭାରତ ,ଦକ୍ଷିଣ ଆଫ୍ରିକା ୫୧ ରନରେ ବିଜୟୀ

ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ: ଭାରତ-ଦକ୍ଷିଣ ଆଫ୍ରିକା ମଧ୍ୟରେ ଚାଲିଥିବା ଦ୍ୱିତୀୟ ଟି-୨୦ ସିରିଜର ଆଜି...

ଚଣ୍ଡୀଗଡ଼ ଟି ଟ୍ୱେଣ୍ଟି- ହାରିଲା ଟିମ୍‌ ଇଣ୍ଡିଆ

ଚଣ୍ଡୀଗଡ - ଏଠାରେ ଚାଲିଥିବା ଭାରତ ଦକ୍ଷିଣ ଆଫ୍ରିକା ଦ୍ୱିତୀୟ ଟି...

କଥା ହେଲେ ମୋଦୀ, ଟ୍ରମ୍ପ – ବାଣିଜ୍ୟ ଚୁକ୍ତି ଉପରେ ଆଲୋଚନା

ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ - ଆମେରିକାର ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଡୋନାଲ୍ଡ ଟ୍ରମ୍ପଙ୍କ ସହ ଭାରତର ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ...

ମାଲ୍ୟବନ୍ତ ମହୋତ୍ସବ ସ୍ଥଗିତ

ମାଲକାନଗିରି - ମାଲକାନଗିରି ଜିଲାରେ ଡିସେମ୍ବର ୪ ତାରିଖରେ ଏକ ମୁଣ୍ଡବିହୀନ...

Related Articles

Popular Categories