ଉତ୍ତମ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ବିଭିନ୍ନ ରଙ୍ଗର ଫଳ-ପନିପରିବାର ପ୍ରଭାବ
ଭିନ୍ନ ଭିନ୍ନ ରଙ୍ଗର ଖାଦ୍ୟ ଶରୀରର ବିଭିନ୍ନ ଅଙ୍ଗ ପାଇଁ ଲାଭଦାୟକ ହୋଇଥାଏ।
ଲାଲ ରଙ୍ଗ- ହୃଦୟକୁ ସୁସ୍ଥ ରଖିବା ପାଇଁ ଲାଲ ରଙ୍ଗର ଖାଦ୍ୟ ଜିନିଷ ସେବନ କରନ୍ତୁ। ଲାଲ ସହ ଗୋଲାପୀ ରଙ୍ଗର ଫଳ ଓ ପନିପରିବାରେ ବିଭିନ୍ନ ପ୍ରକାର ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱ ରହିଛି। ଯାହା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ନିତାନ୍ତ ଆବଶ୍ୟକ। ନିୟମିତ ଭାବେ ତରଭୂଜ,ପିଜୁଳି,ଟମାଟୋ, ଷ୍ଟ୍ରବେରୀ ଆଦି।
ସବୁଜ ଫଳ ଓ ପନିପରିବାରେ ଥିବା ଭିଟାମିନ ଓ ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱ ଯକୃତକୁ ସୁସ୍ଥ ରଖିବା ସହ ଏହାକୁ ବିଭିନ୍ନ ରୋଗରୁ ମଧ୍ୟ ରକ୍ଷା କରିଥାଏ। ତେଣୁ ପତ୍ରଥିବା ବିଭିନ୍ନ ଶାଗ ଓ ପନିପରିବା ସହ ସବୁଜ ରଙ୍ଗର ସେଓର ସେବନ କରନ୍ତୁ।
ମସ୍ତିଷ୍କକୁ ସୁସ୍ଥ ରଖିବା ପାଇଁ ଓ ମାନସିକ ଶାନ୍ତି ପାଇଁ ବାଇଗଣୀ ରଙ୍ଗର ଫଳ ଓ ପନିପରିବା ଖାଆନ୍ତୁ। ଯେପରି ଅଙ୍ଗୁର,ପିଆଜ,ବାଇଗଣୀ ରଙ୍ଗର ବନ୍ଧାକୋବି,ବାଇଗଣ, ଜାମୁ କୋଳି।
କଳାରଙ୍ଗର କିସ୍ମିସ୍ ମଧ୍ୟ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଖୁବ ଉପକାରୀ।
ଧଳା ରଙ୍ଗର ଜିନିଷ ଫୁସଫୁସ ପାଇଁ ଖୁବ ଉପକାରୀ। ଯେପରି ଆଳୁ,ରସୁଣ,ଧଳା ଛତୁ ଆଦି।
ସେପରି କେସର ,ଆମ୍ବ,କମଳା ମଧ୍ୟ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଖୁବ ଉପକାରୀ।
Comments are closed.