ଜାଣନ୍ତୁ, କେଉଁ ବୟସରେ କେଉଁ ଖାଦ୍ୟ ଖାଇବା ଉଚିତ
ଭୋଜନ ଭାବେ କେଉଁଠି, କଣ ଓ କେତେବେଳେ ଖାଇବା ତାହାର ନିର୍ଧାରଣ ଆପଣଙ୍କ ଆୟୁ, ଦିନ ଓ ସମୟ ଓ ବୟସ ଦେଖି କରାଯାଇଥାଏ। ବାଲ୍ୟକାଳରେ ଅଧିକ ଶକ୍ତି ରହିଥାଏ। ଛୋଟ ଛୁଆଙ୍କ ଶରୀରର ଶକ୍ତି ବୃଦ୍ଧି ପାଇଁ ମାଆମାନଙ୍କ ଖାଦ୍ୟରେ ଅଦା, ରସୁଣ, ତୁଳସୀ, ଗୋଲମରିଚ ଗୁଣ୍ଡ ଇତ୍ୟାଦି ରହିବା ଆବଶ୍ୟକ।
ଯୁବାବସ୍ଥାରେ ଅନେକ କିଛି ପରିବର୍ତ୍ତନ ଆସିଥାଏ। ଏପରି କ୍ଷେତ୍ରରେ ଅଗ୍ନି ତତ୍ତ୍ୱକୁ ପ୍ରଧାନ ଦେବା ପରି ଖାଦ୍ୟ ଖାଇବା ଅନୁଚିତ। ତେଣୁ ଖାଦ୍ୟରେ ଥଣ୍ଡା ଜିନିଷ ଯେପରି ଭାତ, କ୍ଷୀର ଓ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ପରିପରିବା ସାମିଲ କରିବା ଉଚିତ। ଏପରି କରିବା ଦ୍ୱାରା ଯୁବାବସ୍ଥାରେ ଆପଣଙ୍କ ଶରୀର ଠିକ ରହିଥାଏ।ବୃଦ୍ଧାବସ୍ଥାରେ ବ୍ୟକ୍ତି ଛୋଟ ଛୁଆଙ୍କ ପରି ହୋଇଯାଏ। ତେଣୁ ଏହି କାରଣରୁ କିଛି ବ୍ୟକ୍ତି ୫୦ ବର୍ଷ ବୟସର ହେଲା ପରେ ରକ୍ତଚାପ, ଅନିନ୍ଦ୍ରା, ଆଣ୍ଠୁଗଣ୍ଠି ପୀଡା ଇତ୍ୟାଦି ସମସ୍ୟା ଦେଖା ଦେଇଥାଏ। ଆମେ ବୃଦ୍ଧାବସ୍ଥାରେ ସର୍ବଦା ଖାଦ୍ୟପେୟ ପ୍ରତି ସଚେତନ ରହିବା ନିତ୍ୟାନ୍ତ ଆବଶ୍ୟକ।