www.samajalive.in
Saturday, December 13, 2025
26.1 C
Bhubaneswar

ତନ୍ଦୁରୀ ଚାହା

କ୍ଷୀର – ୪ କପ
ଚିନି – ୩ ଚାମଚ
ଚାହାପତି – ଆବଶ୍ୟକ ପରିମାଣରେ
ଏକ ମାଟି ପାତ୍ର
ଲବଙ୍ଗ – ୨ଟି
ଗୁଜୁରାତି – ୩ଟି
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ – ଗ୍ୟାସ ଲଗାଇ ଏକ ପାତ୍ର ଗରମ କରନ୍ତୁ ଓ କ୍ଷୀରକୁ ଫୁଟାନ୍ତୁ। କ୍ଷୀର ଫୁଟିବା ପରେ ସେଥିରେ ଲବଙ୍ଗ, ଗୁଜୁରାତି, ଚିନି, ଚାହାପତି ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଫୁଟାନ୍ତୁ। ଏହା ଫୁଟିବା ମଧ୍ୟରେ ଅନ୍ୟ ଏକ ପଟେ ଗ୍ୟାସ ଲଗାଇ ମାଟି ପାତ୍ରଟିକୁ ଭଲ ଭାବେ ଗରମ କରନ୍ତୁ। ମାଟି ପାତ୍ରଟିକୁ ଭଲ ଭାବେ ଗରମ କରି ଅନ୍ୟ ଏକ ପାତ୍ର ମଧ୍ୟରେ ରଖନ୍ତୁ। ଏବେ ଚାହାକୁ ଏକ ପାତ୍ର ମଧ୍ୟକୁ ଛାଣନ୍ତୁ। ଛାଣିବା ପରେ ଏହି ଚାହାକୁ ଗରମ କରି ଥିବା ମାଟି ପାତ୍ରରେ ଢାଳନ୍ତୁ ଏବଂ ଏବେ ଏହାକୁ ପିଅନ୍ତୁ ଓ ମଜା ନିଅନ୍ତୁ।

Hot this week

ନିଜର ବର୍ଦ୍ଧିତ ଦରମା ନେବେନି ନବୀନ, ଓଡ଼ିଶାବାସୀଙ୍କୁ ଦାନ କରିବେ ନେଇ ଘୋଷଣା କଲେ

ସମାଜ ନ୍ୟୁଜ- ରାଜ୍ୟ ସରକାରଙ୍କ ବିଧାୟକଙ୍କ ଦରମା ବୃଦ୍ଧିକୁ ନେଇ ବଢ଼ୁଛି...

କେରଳର ପ୍ରଥମ ବିଜେପି ମେୟର୍

ସମାଜ ଲାଇଭ୍ ଡେସ୍କ : କେରଳରେ ବଡ଼ ସଫଳତା ପାଇଛି ବିଜେପି...

କଲକତା ଅଘଟଣ : ଇଭେଣ୍ଟ ଆୟୋଜକ ଅଟକ

ସମାଜ ଲାଇଭ୍ ଡେସ୍କ : ବିଶ୍ଵ ଫୁଟ୍‌ବଲ୍‌ ତାରକା ଲିଓନେଲ୍ ମେସିଙ୍କ...

ବୋରଓ୍ବେଲରେ ବିଷ ମିଶାଇଲେ ଦୁର୍ବୁତ୍ତ !

ମାଲକାନଗିରି:ମାଲକାନଗିରି ଜିଲ୍ଲା ମାଥିଲି ବ୍ଲକ ଦଳପତିଗୁଡ଼ା ପଞ୍ଚାୟତ ସିନ୍ଧାବେଡ଼ା ଉଚ୍ଚ ପ୍ରାଥମିକ...

Related Articles

Popular Categories