www.samajalive.in
Monday, December 8, 2025
13.1 C
Bhubaneswar

ଆମ୍ବର ଖଟାମିଠା ଲସି

ଆମ୍ବକୁ ଫଳ ମଧ୍ୟରେ ରାଜା ବୋଲି କୁହାଯାଏ। ଏହା ନିଜର ସ୍ବାଦ ପାଇଁ ସାରା ଦୁନିଆରେ ପରିଚିତ। ଏଥିରେ ଥିବା ଆଣ୍ଟି-ଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ ଶରୀର ପାଇଁ ଲାଭଦାୟକ ଅଟେ। ଆମ୍ବ ଖାଇବା ଦ୍ବାରା ହୃଦୟ ସମ୍ବନ୍ଧିତ ରୋଗରୁ ମୁକ୍ତି ମିଳିଥାଏ। ଏହାସହହ ଶରୀରରେ ରକ୍ତର ଅଭାବ ମଧ୍ୟ ଦୂର ହୋଇଥାଏ। ଭାରତରେ ମୁଖ୍ୟ ରୂପେ ୧୨ ପ୍ରକାରର ଆମ୍ବ ରହିଛି।

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ :

- Advertisement -

ପାଚିଲା ଆମ୍ବ – ୨ଟି

ଦହି – ୧କପ୍‌

ଚିନି – ୨ଚାମଚ

କାଜୁ – ୬ରୁ ୮ଟି

ପେସ୍ତା – ୪ଟି

ପାଣି – ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁଯାୟୀ

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ :

ପ୍ରଥମେ ଆମ୍ବକୁ କାଟି ଛୋଟ ଛୋଟ ଖଣ୍ଡ କରି ଦିଅନ୍ତୁ। ତାପରେ ଏକ ପାତ୍ରରେ ଦହି, ପାଣି, ଚିନି ଓ ଆମ୍ବ ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ମିଶାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ତାପରେ ମିଶ୍ରଣକୁ ଭଲ ଭାବେ ପେଷି ଦିଅନ୍ତୁ। ଏହା ଭଲ ଭାବେ ପେ​‌ଷି ହୋଇଗଲା ପରେ ତାହାକୁ ଫ୍ରିଜରେ ଥଣ୍ଡା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ରଖି ଦିଅନ୍ତୁ। ଥଣ୍ଡା ହୋଇଗଲା ପରେ ମିଶ୍ରଣକୁ କାଢି ଏକ ଗ୍ଲାସକୁ ଢାଳି ଦିଅନ୍ତୁ। ତା ଉପରେ କାଜୁ ଓ ପେସ୍ତାକୁ କାଟି ଛୋଟ ଛୋଟ ଖଣ୍ଡ କରି ସଜାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ଆପଣଙ୍କ ଖଟାମିଠା ଆମ୍ବ ଲସି।

Hot this week

ଆଜି ବାରବାଟୀରେ ଦୁଇ ଦଳର ଅଭ୍ୟାସ

କଟକ: ବାରବାଟୀ ଷ୍ଟାଡିୟମ୍‌ରେ ମଙ୍ଗଳବାର ଭାରତ ଓ ଦକ୍ଷିଣ ଆଫ୍ରିକା ମଧ୍ୟରେ...

ମୋଦୀଙ୍କୁ ସାହାଯ୍ୟ ମାଗିଲେ ପାକ୍ ମହିଳା

ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ : ଜଣେ ପାକିସ୍ତାନୀ ମହିଳାଙ୍କ ସ୍ବାମୀ ଦିଲ୍ଲୀରେ ଦ୍ବିତୀୟ ବିବାହ...

ଯାତ୍ରୀଙ୍କୁ ଟିକଟ ଅର୍ଥ ଫେରାଇଲା ଇଣ୍ଡିଗୋ

ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ : ବିମାନ ଉଡାଣ ବାତିଲ ବାବଦକୁ ଇଣ୍ଡିଗୋ ଏୟାର ଲାଇନ୍ସ...

ଅଡ଼ୁଆରେ ପ୍ରଫୁଲ୍ଲ, ରାଜନୈତିକ ଭବିଷ୍ୟତ ନେଇ କଳ୍ପନାଜଳ୍ପନା

ଭୁବନେଶ୍ବର : ଦୁଇପୁଅ ପଦ୍ମ ଧରିବା ପରେ ପୂର୍ବତନ ମନ୍ତ୍ରୀ ତଥା...

ନାଇଟ୍‌ କ୍ଲବ ଅଗ୍ନିକାଣ୍ଡ ଘଟଣାରେ କାର୍ଯ୍ୟାନୁଷ୍ଠାନ: ୩ବରିଷ୍ଠ ଅଧିକାରୀ ନିଲମ୍ବିତ

ପାଣାଜୀ: ଗୋଆର ଏକ ନାଇଟ୍‌ କ୍ଳବରେ ରବିବାର ଘଟିଥିବା ଅଗ୍ନିକାଣ୍ଡରେ ୨୫ଜଣଙ୍କ...

Related Articles

Popular Categories