ଖୁବ୍ ଖାସ୍ ହିମାଚଳର ଏହି ପାରମ୍ପରିକ ଧାମ; ସବୁ ସ୍ଥାନରେ ଏହାର ସ୍ୱାଦକୁ ନେଇ ଚର୍ଚ୍ଚା..

ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ : ହିମାଚଳ ପ୍ରଦେଶ ନିଜର ପ୍ରାକୃତିକ ସୁନ୍ଦରତା ପାଇଁ ବେଶ ପରିଚିତ ଥିବା ସହ ଏହାର ପାରମ୍ପରିକ ବ୍ୟଞ୍ଜନ (ଧାମ) ପାଇଁ ମଧ୍ୟ ବେଶ ଜଣାଶୁଣା ।
ହିମାଚଳ ଧାମରେ ପରଷା ଯାଉଥିବା ଖାଦ୍ୟ ମଧ୍ୟରୁ ସର୍ବପ୍ରଥମେ ମିଠା ପରଷା ଯାଇଥାଏ । ଏହା ମୁଖ୍ୟ କଖାରୁରୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରାଯାଏ । ବିରି ବରାର ଏକ ପ୍ରକାର ତରକାରୀ, ଡାଲି, ଭାତ, ରାଜମା, ପନୀର, ଖଟା,କଡି ମଧ୍ୟ ପରଷା ଯାଇଥାଏ ।
ହିମାଚଳରେ ଧାମର ଅର୍ଥ ଖାଦ୍ୟ । ଏଠାରେ ବହୁକାଳରୁ ପରଷା ଯାଉଥିବା ଖାଦ୍ୟକୁ ଧାମ ବୋଲି କୁହାଯାଏ । ପର୍ଯ୍ୟଟକ ଏଠାକୁ ବୁଲିବାକୁ ଆସିବା ସହ ଏହି ଖାଦ୍ୟର ମଜା ନିଶ୍ଚୟ ନେଇଥାଆନ୍ତି ।
ଏହାକୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା ପାଇଁ ଏକ ବଡ ପିତ୍ତଳ ବାସନର ବ୍ୟବହାର କରାଯାଏ ।
Comments are closed.