ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ବରଦାନ ଏହି ଖାଦ୍ୟ

ଶୀତଦିନେ ଖାଦ୍ୟ ପାଇଁ ଅନେକ ଜିନିଷ ମିଳିଥାଏ। ଏହାର ସେବନ କରିବା ଶରୀର ପାଇଁ ବେଶ ଲାଭଦାୟକ। କନ୍ଦମୂଳ ଏପରି ହିଁ ଏକ ଖାଦ୍ୟ। କନ୍ଦମୂଳ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ବେଶ ଉପକାରୀ ହୋଇଥାଏ ବୋଲି ବିଶେଷଜ୍ଞଙ୍କ ମତ। ଏଥିରେ ଫାଇବର, ପୋଟାସିୟମ, ଭିଟାମିନ ଓ ଅନ୍ୟ ଆବଶ୍ୟକ ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱ ରହିଛି। ଯାହା ଶୀତଦିନର ସୁପରଫୁଡ ବୋଲି ମଧ୍ୟ କୁହାଯାଏ। ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ବିଶେଷଜ୍ଞଙ୍କ ମତରେ ଖାଦ୍ୟରେ କନ୍ଦମୂଳ ସାମିଲ କରିବା ଦ୍ୱାରା ବିିଭିନ୍ନ ରୋଗରୁ ମଧ୍ୟ ଶରୀରକୁ ରକ୍ଷା କରିଥାଏ।
କନ୍ଦମୂଳ ମଧୁମେହ ରୋଗୀଙ୍କ ପାଇଁ ଖୁବ ହିତକାରକ ବୋଲି କୁହାଯାଏ। ୨୦୦୮ରେ ହୋଇଥିବା ଏକ ଅଧ୍ୟୟନ ଅନୁଯାୟୀ କନ୍ଦମୂଳରେ ଥିବା ଉପାଦ।ନ ଟାଇପ-୨ ମଧୁମେହ ରୋଗୀଙ୍କ ରକ୍ତରେ ଶର୍କରାର ମାତ୍ରାକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରି ରଖିଥାଏ।
ଏହା ହୃଦୟକୁ ମଧ୍ୟ ସୁସ୍ଥ ରଖିବାରେ ବେଶ ସହାୟକ ହୋଇଥାଏ।
କନ୍ଦମୂଳରେ ଅଧିକ ମାତ୍ରାରେ ଫାଇବର ରହିଛି। ଯାହା କୋଷ୍ଠକାଠିନ୍ୟକୁ ଦୂର କରିବା ସହ ପାଚନ ତନ୍ତ୍ରକୁ ସୁସ୍ଥ ରଖିବାରେ ସହାୟକ ହୋଇଥାଏ। ଏହା କୋଲେଷ୍ଟ୍ରୋଲକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିବା ସହ କର୍କଟ ଭଳି ମାରାତ୍ମକ ରୋଗର ହେବାର ଆଶଙ୍କା କମ କରିଥାଏ।
କନ୍ଦମୂଳରେ ଭରପୂର ମାତ୍ରାରେ ଭିଟାମିନ ବି୬ ରହିଛି। ଏହାକୁ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଶରୀରକୁ ରୋଗରୁ ମୁକ୍ତି ମିଳିଥାଏ। ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବୃଦ୍ଧି ପାଇଥାଏ।
କନ୍ଦମୂଳ ଭିଟାମିନ ଡ଼ିର ଏକ ଉତ୍ତମ ସ୍ରୋତ ଅଟେ। ଏହି ଭିଟାମିନ ଦାନ୍ତ , ହାଡ଼ ତ୍ୱଚା ଏବଂ ଶିରାପ୍ରଶିରା ପାଇଁ ଖୁବ ଆବଶ୍ୟକ।

Comments are closed.