www.samajalive.in
Saturday, December 6, 2025
26.1 C
Bhubaneswar

କେସର ହାଲୱା

ଚିନି – ୫୦୦ ଗ୍ରାମ
ମଇଦା – ୫୦୦ ଗ୍ରାମ
ଘିଅ – ଆବଶ୍ୟକ ପରିମାଣରେ
ବାଦାମ – ୨୫୦ ଗ୍ରାମ
ପିସ୍ତା – ୧୦୦ ଗ୍ରାମ
ସବୁଜ ଗୁଜୁରାତି – ୫୦ ଗ୍ରାମ
ଖିର – ୧କପ
ପାଣି –ଆବଶ୍ୟକ ପରିମାଣରେ
କେସର – ୧ ଚାମଚ
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ – ପ୍ରଥମେ ଗ୍ୟାସରେ ଏକ ପାତ୍ର ୫ ମିନିଟ ବସାଇ ପାଣି ଗରମ କରନ୍ତୁ। ଏବେ ଏଥିରେ ଖିର ପକାଇ କିଛି ସମୟ ଫୁଟାନ୍ତୁ। ଏବେ ଏକ ସୂତା କପଡ଼ା ବ୍ୟବହାର କରି ଏହାକୁ ଛାଣି ଏକ ପାତ୍ରକୁ କାଢନ୍ତୁ। ଏବେ ଏହି ମିଶ୍ରଣକୁ ଏକ କଡ଼େଇରେ ରଖି ଗ୍ୟାସରେ ବସାଇ କେସର ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଫୁଟାନ୍ତୁ। ଧିମା ଆଞ୍ଚଳରେ ଏବେ ଏଥିରେ ମଇଦା ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଗୋଳାନ୍ତୁ। ମଇଦା ଭଲ ଭାବେ ମିଶିଗଲେ ଏଥିରେ ଘିଅ ପକାଇ ଗୋଳାନ୍ତୁ। ଘିଅ ପକାଇ ଗୋଳାଇବା ପରେ ଏଥିରେ ଗୁଜୁରାତି, ବାଦାମ, ପିସ୍ତା ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ମିଶାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ୧ ମିନିଟ ଗ୍ୟାସରେ ବସାଇ ଏହାକୁ ଏକ ପାତ୍ରକୁ କାଢି ଚାରି କଣିଆ ଆକାରର କାଟି ଦିଅନ୍ତୁ। ଏବେ ଏହାକୁ ଖାଆନ୍ତୁ ଓ ମଜା ନିଅନ୍ତୁ। ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା କେସର ହାଲୱା।

Hot this week

ବିମାନ ଅଚଳାବସ୍ଥା: ଅପିଲ୍‌ କଲେ ସୋନୁ ସୁଦ୍‌

ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ: ଗତ ୫ଦିନ ହେଲାଣି ଇଣ୍ଡିଗୋ ଏୟାରଲାଇନ୍ସରେ ଦେଖା ଦେଇଥିବା ଅଚଳାବସ୍ଥା...

ଟ୍ରମ୍ପଙ୍କୁ ମିଳିଲା ଫିଫାର ପ୍ରଥମ ଶାନ୍ତି ପୁରସ୍କାର

ସମାଜ ଲାଇଭ ଡ଼େସ୍କ : ଆମେରିକା ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଡୋନାଲ୍ଡ ଟ୍ରମ୍ପଙ୍କୁ ନୂତନ...

ଦୁଇ କୁଖ୍ୟାତ ଅପରାଧି କାବୁ, କାର୍ବାଇନ୍ ଜବତ

ଭୁବନେଶ୍ୱର : ଚୋରା ବନ୍ଧୁକ କାରବାର କରୁଥିବା ଗ୍ୟାଙ୍ଗର ଦୁଇ କୁଖ୍ୟାତ...

ଚାଷୀଙ୍କ ଦାବି ନେଇ କଳାହାଣ୍ଡିରୁ ଭୁବନେଶ୍ୱର ସାଇକେଲ ଯାତ୍ରା

ବୋଲଗଡ: ଚାଷୀଙ୍କ ବିଭିନ୍ନ ସମସ୍ୟାର ସମାଧାନ ପାଇଁ ଅଣ୍ଟା ଭିଡ଼ିଛି କଳାହାଣ୍ଡି...

ନିଖୋଜ ମହିଳାଙ୍କ ମୁଣ୍ଡବିହୀନ ଶବ ମିଳିବା ଘଟଣାରେ ବଢିଲା ଉତ୍ତେଜନା

କୋରୁକୋଣ୍ଡା : ମାଲକାନଗିରି ଜିଲ୍ଲା କୋରୁକୋଣ୍ଡା ବ୍ଲକ ରାଖେଲଗୁଡା ଗାଁରେ ନିଖୋଜ...

Related Articles

Popular Categories