www.samajalive.in
Wednesday, December 10, 2025
14.1 C
Bhubaneswar

କଞ୍ଚା ଗ୍ରୀନ ମଟରକୁ ବେଶୀ ଦିନ ସାଇତି ରଖିବାର ସହଜ ଉପାୟ

ପ୍ରଥମେ ଛୁଇଁରୁ ମଟର ଗୁଡିକୁ ବାହାର କରି ରଖନ୍ତୁ । ଗ୍ୟାସ୍ ରେ ପାଣି ଗରମ କରି ସେଥିରେ ଏକ ଚାମଚ ଚିନି ପକାନ୍ତୁ । ଏବେ ସେଥିରେ ଗ୍ରୀନ ମଟରକୁ ପକାଇ ୨ ମିନିଟ୍ ଅଧିକ ଆଞ୍ଚରେ ଫୁଟାନ୍ତୁ । ଚିନି ପକାଇବା ଦ୍ବାରା ମଟରର ରଙ୍ଗ ସବୁଜ ରହିବା ସହ ମିଠା ମଧ୍ୟ ରହିଥାଏ ।

୨ ମିନିଟ୍ ପରେ ଗ୍ୟାସ୍ ବନ୍ଦ କରି ମଟରକୁ ଏକ ପାତ୍ରକୁ ଛାଣି ଆଣନ୍ତୁ । ଅନ୍ୟ ଏକ ପାତ୍ରରେ ଥଣ୍ଡା ପାଣି ନିଅନ୍ତୁ ବା ସାଧାରଣ ପାଣି ନେଇ ସେଥିରେ ବରଫ ପକାଇ ଦିଅନ୍ତୁ । ଏବେ ସେହି ଥଣ୍ଡା ପାଣିରେ ମଟର ପକାଇ ୧ରୁ ୨ ମିନିଟ୍ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଛାଡି ଦିଅନ୍ତୁ ।

- Advertisement -

୨ ମିନିଟ୍ ପରେ ଥଣ୍ଡା ପାଣିରୁ ମଟରକୁ କାଢି ଆଣି କିଚେନ୍ ଟାୱଲେ ପୋଛି ଦିଅନ୍ତି ବା ଏକ ପରିଷ୍କାର କପଡାରେ ଥାପି ଦିଅନ୍ତୁ, ଯେପରି ମଟରରେ ପାଣି ନ ରୁହେ ।

ଏବେ ଏହାକୁ ଏକ ପଲିଥିନ ବା ଜିପ ଲାଇନ୍ ଥିବା ପ୍ୟାକେଟରେ ଭର୍ତ୍ତି କରି ଫ୍ରିଜ୍ ରେ ସାଇତି ରଖନ୍ତୁ । ଏପରି କରିବା ଦ୍ବାରା ୪ରୁ ୬ମାସ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ମଟର ସତେଜ ରହିଥାଏ ।

Hot this week

ବାରବାଟୀରେ ଭାରତର ବିରାଟ ବିଜୟ

କଟକ -   ବାରବାଟୀରେ ଭାରତର ବିରାଟ ବିଜୟ । ଦକ୍ଷିଣ ଆଫ୍ରିକାକୁ...

ଛାତ୍ରଙ୍କୁ ରାଗିଂ: ଡ୍ରଗ୍ସ ନେବାକୁ ବାଧ୍ୟ କଲେ, ପାଇଖାନା ଚଟାଣ ଚଟାଇଲେ

ପିପିଲି: ରାଜ୍ୟର ଏକ ପ୍ରମୁଖ ଘରୋଇ ବିଶ୍ୱବିଦ୍ୟାଳୟ ଅଧୀନରେ ଥିବା ରାଜଧାନୀ...

ଦକ୍ଷିଣ ଆଫ୍ରିକାକୁ ୧୭୬ ରନର ଟାର୍ଗେଟ

ସମାଜଲାଇଭ ଡେସ୍କ: ବାରବାଟୀ ଟି-୨୦ ମ୍ୟାଚରେ ଭ୍ରମଣକାରୀ ଦକ୍ଷିଣ ଆଫ୍ରିକାକୁ ୧୭୬...

ଭାରତର ପଞ୍ଚମ ଓ୍ୱିକେଟ ପତନ

ସମାଜଲାଇଭ ଡେସ୍କ: ବାରବାଟୀ ଟି-୨୦ ମ୍ୟାଚରେ ଭାରତର ପଞ୍ଚମ ଓ୍ୱିକେଟ ପତନ...

ଭାରତର ତୃତୀୟ ଓ୍ୱିକେଟର ପତନ

ସମାଜଲାଇଭ ଡେସ୍କ: ବାରବାଟୀ ଟି-୨୦ ମ୍ୟାଚରେ ଭାରତକୁ ତୃତୀୟ ଓ୍ୱିକେଟ୍‌ର ପତନ...

Related Articles

Popular Categories