www.samajalive.in
Monday, December 8, 2025
14.1 C
Bhubaneswar

ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ ସାଗୁ ଦୋସା

ସାଗୁଦାନା- ୨ କପ୍‌‌
ବାଦାମ- ୧କପରୁ କମ୍‌‌
ପନୀର – ୫୦ ଗ୍ରାମ
ଅଦା- ଅଳ୍ପ
କଞ୍ଚାଲଙ୍କା- ୩ ରୁ ୪ଟି
ଧନିଆପତ୍ର- ଆବଶ୍ୟକ ପରିମାଣରେ
ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ – ଆବଶ୍ୟକ ପରିମାଣରେ
ଗୋଲମରିଚ ଗୁଣ୍ଡ- ଅଳ୍ପ
ତେଲ – ଆବଶ୍ୟକ ପରିମାଣରେ
ଲୁଣ- ସ୍ୱାଦ ଅନୁସାରେ
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ – ପ୍ରଥମେ ସାଗୁଦାନାକୁ ଭଲ ଭାବେ ଧୋଇ ୩ ରୁ ୪ ଘଣ୍ଟା ବତୁରାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଏବେ ଏକ ପାତ୍ରରେ ପନିରକୁ କୋରି ଗୋଲମରିଚ ଗୁଣ୍ଡ, ଲୁଣ ମିଶାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଗ୍ୟାସରେ କଡେଇ ବସାଇ ତେଲ ଗରମ କରି ଏଥିରେ ବାଦାମ ଭାଜି ଦିଅନ୍ତୁ। ଏହା ଅଳ୍ପ ଥଣ୍ଡା ହେବା ପରେ ବାଦାମ,ଅଦା,କଞ୍ଚାଲଙ୍କା,ଧନିଆ ପକାଇ ପେଷି ଦିଅନ୍ତୁ। ଆଉ ଏକ ପାତ୍ରରେ ବତୁରାଇଥିବା ସାବୁଦାନା, ଧନିଆପତ୍ର ଓ ପେଷିଥିବା ବାଦାମକୁ ମିଶାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଏହାକୁ ପେଷି ପିଠା ଆଣ ଭଳି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରି ରଖନ୍ତୁ। ଏବେ ଗ୍ୟାସରେ ତାୱା ବସାଇ ଗରମ କରନ୍ତୁ। ତାୱାରେ ତେଲ ପକାନ୍ତୁ। ଏହାପରେ ପିଠା ଭଳି ଗୋଲ କରି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ। ଉଭୟ ପଟକୁ ଓଲଟାଇ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ। ଏହା ମଝିରେ ରଖିଥିବା ପନିର ଦେଇ ଉଭୟ ପଟକୁ ସେକି ଦୋସା ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ। ଏହାକୁ ଚଟଣି ସହ ଖାଆନ୍ତୁ।

Hot this week

ପ୍ରସିଦ୍ଧ ଯାତ୍ରା ହାସ୍ୟ ଅଭିନେତା ଗୁରୁ ପୃଷ୍ଟିଙ୍କ ପରଲୋକ ।

ଭୁବନେଶ୍ୱର-ପ୍ରସିଦ୍ଧ ଯାତ୍ରା ହାସ୍ୟ ଅଭିନେତା ଗୁରୁ ପୃଷ୍ଟିଙ୍କ ପରଲୋକ । ଦୁର୍ଘଟଣାରେ...

ଭୁବନେଶ୍ବରରେ ପହଞ୍ଚିଲେ ସୂର୍ଯ୍ୟକୁମାର, ସଞ୍ଜୁ ଏବଂ ଉପଅଧିନାୟକ ଗିଲ୍, କାଲି ନେଟ୍ ପ୍ରାକ୍ଟିସ୍

ସମାଜ ନ୍ୟୁଜ ଡେସ୍କ- ରାତି ପ୍ରାୟ ୯ଟା ସମୟରେ ଭୁବନେଶ୍ବର ବିମାନବନ୍ଦରରେ...

ଗହୀରମଥାରେ ବେଆଇନ ମାଛ ମାରି ୩୪ ମତ୍ସ୍ୟଜୀବୀ ଗିରଫ, ୨ ଟ୍ରଲର ଜବତ

ସମାଜଲାଇଭ ଡେସ୍କ: ଗହୀରମଥାରେ ବେଆଇନ ମାଛ ମାରୁଥିବା ୩୪ ମତ୍ସ୍ୟଜୀବୀଙ୍କୁ ଗିରଫ...

ହାତୀ ପେଟରେ ଚାଷୀଙ୍କ ଫସଲ, ବନଖଣ୍ଡ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ ଘେରିଲେ ଗ୍ରାମବାସୀ

ଆଠଗଡ: ଆଠଗଡ଼ ବ୍ଲକ ଅନ୍ତର୍ଗତ କନ୍ଦରପୁର ଗ୍ରାମରେ ହାତୀପଲଙ୍କ ଉପଦ୍ରବରେ ଚାଷୀକୂଳ...

୩ ଶିଶୁଙ୍କ ସହ ୭ ଦାଦନ ଶ୍ରମିକ ଉଦ୍ଧାର, ୨ ଗିରଫ

କଣ୍ଟାବାଞ୍ଜି: ତୁରେକେଲା ପୁଲିସ ଶନିବାର ମଧ୍ୟ ରାତ୍ରରେ ହଳନଭଟା ଛକ ନିକଟରୁ...

Related Articles

Popular Categories