www.samajalive.in
Saturday, December 13, 2025
26.1 C
Bhubaneswar

୭୫ ବର୍ଷରୁ ଅଧିକ ବୟସର ଲୋକ ସାଲାଡ୍ ନିୟମିତ ଖାଇବା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ କ୍ଷତିକାରକ

ଗ୍ରୀଷ୍ମଦିନେ ତାପମାତ୍ରା ବଢ଼ିଲେ, ତା’ର ପ୍ରତିକ୍ରିୟା ଆମ ଶରୀର, ଦୈନନ୍ଦିନ ଜୀବନଶୈଳୀ ଉପରେ ବି ପଡ଼େ। ବର୍ଦ୍ଧିତ ତାପମାତ୍ରା ହେତୁ ପେଟ ଗରମ ହୁଏ ଓ ଝାଳ ଅଧିକ ବାହାରେ। ଏଇ ସବୁ ସମସ୍ୟାରୁ ରକ୍ଷା ପାଇବାକୁ ବିଶେଷଜ୍ଞ ଦଳ କେତୋଟି ପରାମର୍ଶ ଦେଇଛନ୍ତି। କାକୁଡ଼ି, ବିଲାତି, ସାଲାଡ୍ ଦ୍ବିପହର ଭୋଜନରେ ପ୍ରତିଦିନ ଖାଇବା ଭଲ। ୭୫ ବର୍ଷରୁ ଅଧିକ ବୟସର ଲୋକ ସାଲାଡ୍ ନିୟମିତ ଖାଇବା ସ୍ବାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ କ୍ଷତିକାରକ ହୋଇପାରେ ବୋଲି ବିଶେଷଜ୍ଞ ପରାମର୍ଶ ଦେଇଛନ୍ତି।

– ପ୍ରଥମ କଥା ହେଉଛି ନିଜ ଖାଇବା-ପିଇବାକୁ ଧ୍ୟାନ ଦେବେ। ତରଭୁଜ ଖରାଦିନିଆ ଫଳ। ସପ୍ତାହରେ ୨-୩ଥର ତରଭୁଜ ଆଣି ସାଲାଡ୍ ନଚେତ୍ ରସ କରି ପିଅନ୍ତୁ। ଏ ଫଳରେ ଭରପୂର ପରିମାଣରେ ପାଣି ଥିବାରୁ ଅଂଶୁଘାତର ଭୟ ବି କମ୍ ରହେ।

- Advertisement -

– ଭିଟାମିନ୍‌‌ରେ ପୂର୍ଣ୍ଣ ପାଚିଲା ପଣସ ବି ଏଇ ଋତୁରେ ଖାଇପାରିବେ। ପଣସ ପେଟ ଥଣ୍ଡା ରଖେ ଓ ଖାଦ୍ୟ ହଜମ ହେବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ।

– କ୍ୟାଲସିୟମ୍, ଲୌହ, ପ୍ରୋଟିନ୍, ଫାଇବର୍, ଭିଟାମିନ୍‌ ବି-୧୨ ତତ୍ତ୍ବ ପୂର୍ଣ୍ଣ ଦହିକୁ ଖରାବେଳେ ଖାଇବା ଉଚିତ। ବୟସ୍କ ଲୋକ ଖାଇଲେ, ସେମାନଙ୍କ କଫ ସମସ୍ୟା ହେବା ଭୟ ଅଛି।

Hot this week

କେରଳର ପ୍ରଥମ ବିଜେପି ମେୟର୍

ସମାଜ ଲାଇଭ୍ ଡେସ୍କ : କେରଳରେ ବଡ଼ ସଫଳତା ପାଇଛି ବିଜେପି...

କଲକତା ଅଘଟଣ : ଇଭେଣ୍ଟ ଆୟୋଜକ ଅଟକ

ସମାଜ ଲାଇଭ୍ ଡେସ୍କ : ବିଶ୍ଵ ଫୁଟ୍‌ବଲ୍‌ ତାରକା ଲିଓନେଲ୍ ମେସିଙ୍କ...

ବୋରଓ୍ବେଲରେ ବିଷ ମିଶାଇଲେ ଦୁର୍ବୁତ୍ତ !

ମାଲକାନଗିରି:ମାଲକାନଗିରି ଜିଲ୍ଲା ମାଥିଲି ବ୍ଲକ ଦଳପତିଗୁଡ଼ା ପଞ୍ଚାୟତ ସିନ୍ଧାବେଡ଼ା ଉଚ୍ଚ ପ୍ରାଥମିକ...

ଅପରାହ୍ନ ୩ଟା ମୁଖ୍ୟ ଖବର

() ପୁଲିସ୍‌ ଏସ୍‌ଆଇ ନିଯୁକ୍ତି ସ୍କାମ୍..ରାଜ୍ୟ ବାହାରୁ ଆଉ ଜଣେ ଦଲାଲ...

Related Articles

Popular Categories