www.samajalive.in
Thursday, December 11, 2025
18.1 C
Bhubaneswar

କାଜୁ ଗାଜର ହାଲୱା

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ
ଗାଜର – ୪ଟି
ପେଷା ଚିନି – ୧ କପ
କ୍ଷୀର – ୩ କପ
କାଜୁ – ୪ଟି
କିସ୍‍ମିସ୍‍ – ୩ ଟି
ସାମାନ୍ୟ ଲୁଣ
ଘିଅ କିମ୍ବା ତେଲ – ୪ରୁ ୫ ଚାମଚ
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ – ପ୍ରଥମେ ଗାଜରକୁ ଭଲ ଭାବେ ଧୋଇ ତାହାର ଚୋପା ଛଡ଼ାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଏହା ପରେ ଗାଜରକୁ ପରିବା କୋରଣା ( ପରିବା କଟରରେ)ରେ କୋରି ଦିଅନ୍ତୁ। ଏବେ ଗ୍ୟାସରେ କଡ଼େଇ ବସାଇ ସେଥିରେ ଘିଅ ଗରମ କରନ୍ତୁ। ଘିଅ ଗରମ ହେବା ପରେ କୋରା ହୋଇଥିବା ଗାଜରରେ ସାମାନ୍ୟ ଲୁଣ ପକାଇ ଭାଜନ୍ତୁ। ୨ରୁ ୩ମିନିଟ ଭାଜିବା ପରେ ଏଥିରେ ପେଷା ହୋଇଥିବା ଚିନି ପକାଇ କ୍ଷୀର ପକାନ୍ତୁ ଓ ଏକ ପାତ୍ର ଘୋଡ଼ାଇ ୩ରୁ ୪ ମିନିଟ ଗ୍ୟାସରେ ବସାନ୍ତୁ। ଏହା ପରେ ଏକ ପାତ୍ରକୁ କାଢି କାଜୁ ଓ କିସ୍‍ମିସ୍‍ ପକାଇ ସଜାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା କାଜୁ ଗାଜର ହାଲୱା।

Hot this week

୨୧୪ ରନ କଲେ ଜିତିବ ଭାରତ

ସମାଜଲାଇଭ ଡେସ୍କ: ୨ୟ ଟି-୨୦​‌ରେ ଭାରତକୁ ୨୧୪ ରନର ବିଜୟ ଲକ୍ଷ୍ୟ...

ନାଗରିକତା ପାଇଥିବା ସମସ୍ତଙ୍କୁ ମିଳିବ ସରକାରୀ ସୁବିଧା , ୩୫ ଜଣଙ୍କୁ ନାଗରିକତା ପ୍ରମାଣ ପତ୍ର

ଭୁବନେଶ୍ୱର :ଜନଗଣନା ନିର୍ଦ୍ଦେଶାଳୟ ଓଡ଼ିଶା ଓ ଗୃହ ମନ୍ତ୍ରାଳୟ ଭାରତ ସରକାରଙ୍କ...

ହତ୍ୟାପରେ ପଡୋଶୀଙ୍କ ରକ୍ତ ପିଇଥିଲେ ଏହି ମହିଳା- ୫୦ ବର୍ଷ କାରା ଦଣ୍ଡାଦେଶ

ନ୍ୟୁୟର୍କ- ଆମେରିକାର ଜଣେ ମହିଳା ତାଙ୍କ ପଡୋଶୀଙ୍କୁ ରାଗରେ ହତ୍ୟା କରିଥିଲେ...

୨୦ ବର୍ଷ ପରେ ନୂଆ ଜୀବନ ପାଇଲେ ବିଶ୍ଵଭୂଷଣ

ଭୁବନେଶ୍ୱର: ଯୁବ ଅବସ୍ଥାରେ ଅଣ୍ଟା ଭାଙ୍ଗିପଡ଼ିଥିଲା। ୮୦ ବର୍ଷର ବୃଦ୍ଧ ପରି...

Related Articles

Popular Categories