ମଧୁମେହ ରୋଗୀମାନେ ଏହି ଦିଗ ପ୍ରତି ଧ୍ୟାନ ରଖନ୍ତୁ

ମଧୁମେହ ରୋଗୀଙ୍କୁ ନିଜ ଖାଦ୍ୟପେୟ ପ୍ରତି ବିଶେଷ ଧ୍ୟାନ ରଖିବା ଆବଶ୍ୟକ। ଖାଦ୍ୟପେୟର ସଠିକ ଧ୍ୟାନ ନରଖିବା ଦ୍ୱାରା ରକ୍ତରେ ଶର୍କରାର ମାତ୍ରା ବୃଦ୍ଧି ପାଇଥାଏ। ମାତ୍ର ମଧୁମେହ ରୋଗୀଙ୍କ ପାଇଁ ରକ୍ତରେ ଶର୍କରାର ମାତ୍ରା ନିୟନ୍ତ୍ରଣ ହୋଇ ରହିବା ନିହାତି ଆବଶ୍ୟକ। ନଚେନ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଜନିତ ଅନେକ ସମସ୍ୟା ସୃଷ୍ଟି ହୋଇଥାଏ। ବର୍ତ୍ତମାନ ସମୟରେ ଭୁଲ ଖାଦ୍ୟପେୟ ହେତୁ ମଧୁମେହ ରୋଗୀଙ୍କ ପାଇଁ ବିରାଟ ସମସ୍ୟା ସୃଷ୍ଟି ହୋଇପାରେ। ଜାଣନ୍ତୁ ମଧୁମେହ ରୋଗୀମାନେ କେଉଁ ଖାଦ୍ୟ ଖାଇବା ଉଚିତ ନୁହେଁ ….
– ମଧୁମେହ ରୋଗୀମାନେ ଜଙ୍କ ଫୁଡ଼ କିମ୍ବା ବଜାରରେ ଛଣାଛଣି ଜିନିଷ ଠାରୁ ନିଜକୁ ଦୂରେଇ ରଖିବା ଆବଶ୍ୟକ। ଅତି ବେଶୀରେ ମାସକୁ ଥରେ କିମ୍ବା୨ଥର ଏହାକୁ ଖାଇପାରିବେ। ଏହାକୁ ଅଧିକ ମାତ୍ରାରେ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ରକ୍ତରେ ଶର୍କରାର ମାତ୍ରା ବୃଦ୍ଧି ପାଇଥାଏ।
ପ୍ରତିଦିନ ସବୁଜ ପନିପରିବା ଖାଆନ୍ତୁ। ବ୍ୟାୟାମ କରନ୍ତୁ।
ମଧୁମେହ ରୋଗୀ ମାନେ ପ୍ରୋଟିନ ଯୁକ୍ତ ଖାଦ୍ୟର ଅଧିକ ସେବନ କରିବା ଉଚିତ। ନିଜ ଖାଦ୍ୟରେ ହାଲକା ଓ କମ ତେଲ ଯୁକ୍ତ ଖାଦ୍ୟ ସାମିଲ କରନ୍ତୁ। କାର୍ବୋହାଇଡ଼୍ରେଡ଼ ଓ ଫ୍ୟାଟ ଯୁକ୍ତ ଖାଦ୍ୟ କମ ଖାଆନ୍ତୁ।
ଏହାସହ ଅନ୍ୟକେତକ ଖାଦ୍ୟ ରହିଛି ଯାହାକୁ ମଧୁମେହ ରୋଗୀମାନେ ସେବନ କରିବା ଉଚିତ ନୁହେଁ….
କିସମିସ, ତରଭୂଜ, ଆଳୁ, ଆମ୍ବ, ଚିକୁ ଫଳ, କ୍ରିମ ଜାତୀୟ ଜିନିଷ।

 

Comments are closed.