ଛଣା ପୁରଲଙ୍କା 

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ

ସିମଲା ଲଙ୍କା – ୫ଟି

ବେସନ – ୧କପ

ସିଝା ଆଳୁ – ୨ଟି

ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ – ୧ଚାମଚ

prayash

ଗରମ ମସଲା – ୧ ଚାମଚ

ଆମଚୁର ଗୁଣ୍ଡ – ୧ ଚାମଚ

ଲୁଣ – ଆବଶ୍ୟକ ପରିମାଣରେ 

ତେଲ – ଆବଶ୍ୟକ ପରିମାଣରେ 

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ – ପ୍ରଥମେ ଏକ ପାତ୍ରରେ ଆଳୁକୁ ଭଲ ଭାବେ ଚକଟି ଦିଅନ୍ତୁ। ଏବେ ଏଥିରେ ଲୁଣ, ଗରମ ମସଲା, ଆମଚୁର ଗୁଣ୍ଡ, ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ମିଶାଇ ମିଶ୍ରଣ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ। ଏହା ପରେ ଲଙ୍କା ଗୁଡ଼ିକୁ ମଝିରୁ କାଟି ଦିଅନ୍ତୁ କିନ୍ତୁ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ କାଟିବେ ନାହିଁ। ଏବେ ଗ୍ୟାସ ଲଗାଇ କଡ଼େଇ ବସାନ୍ତୁ ଓ ତେଲ ଗରମ କରନ୍ତୁ। ତେଲ ଗରମ ହେବା ମଧ୍ୟରେ ଲଙ୍କା ଭିତରେ ମିଶ୍ରଣ କରି ରଖିଥିବା ପୁରକୁ ଭରନ୍ତୁ। ଏବେ ଆଉ ଏକ ପାତ୍ରରେ ବେସନ ଓ ପାଣି, ଲୁଣ ପକାଇ ଘୋଳ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ। ପୁର ଭରିଥିବା ଲଙ୍କାକୁ ଏହି ବେସନ ଘୋଳରେ ବୁଡ଼ାଇ ଏହାକୁ ତେଲରେ ଭଲ ଭାବେ ଛାଣି ଦିଅନ୍ତୁ। ଭଲ ଭାବେ ଛାଣିବା ପରେ ଏକ ପାତ୍ରକୁ କାଢି ଏହାକୁ ଟମାଟୋ ସସ ସହ ଗରମାଗରମ ଖାଆନ୍ତୁ ଓ ମଜା ନିଅନ୍ତୁ।

 

Comments are closed.