www.samajalive.in
Sunday, December 7, 2025
15.1 C
Bhubaneswar

ପ୍ରାକ୍ ଶୀତ ଖାଦ୍ୟପାନୀୟ ସଚେତନତା

ଅଧିକାଂଶ ଲୋକ ଶୀତଦିନେ ଖାଦ୍ୟ ବଦ୍‌ହଜମ ହେଉଥିବାର ଅଭିଯୋଗ କରନ୍ତି। ପାଗ ପରିବର୍ତ୍ତନ କାରଣରୁ ଏସବୁ ହୋଇଥାଏ ବୋଲି ବିଶେଷଜ୍ଞଙ୍କ ମତ। ଅନ୍ୟପାଖେ ଶୀତଦିନିଆ ଫଳ ଓ ପନିପରିବା ସେହି ଋତୁରେ ଖାଇବା ସ୍ବାସ୍ଥ୍ୟ ନିମନ୍ତେ ଖୁବ୍ ହିତକାରୀ। ତେବେ ବଦ୍‌ହଜମ ସମସ୍ୟାରୁ ବର୍ତ୍ତିବା ନିମନ୍ତେ ପ୍ରାକ୍‌ ଶୀତ ସମୟରୁ ହିଁ କିଛି ପଦକ୍ଷେପ ନେବା ଉଚିତ।
ଦିଲ୍ଲୀର ନାମୀ ଖାଦ୍ୟ ବିଶେଷଜ୍ଞ ଅନାୟା ରାଠୋର୍‌ଙ୍କ ମତରେ ବୟସ୍କ ବର୍ଗ ହିଁ ଶୀତଦିନରେ ପେଟ ଖରାପ ସମସ୍ୟା ନେଇ ତାଙ୍କ ପାଖକୁ ନିୟମିତ ଆସନ୍ତି। ବିଭିନ୍ନ ପ୍ରକାର ଗବେଷଣା କରିବା ପରେ ସେ ଜାଣିପାରିଥିଲେ ଯେ ଶୀତଋତୁ ଆରମ୍ଭର ୨ ଅବା ୩ ସପ୍ତାହ ପୂର୍ବରୁ ଆମ ଭୋଜନରେ ସାମାନ୍ୟ ପରିବର୍ତ୍ତନ କରିନେଲେ ଏତେ ଅସୁବିଧା ଉପୁଜିବାର ଆଦୌ ଆଶଙ୍କା ନାହିଁ।
ଶୀତଦିନିଆ ପରିବା ଓ ଫଳ ସେବନ ଏବେଠାରୁ ଅଳ୍ପ ପରିମାଣରେ ଆରମ୍ଭ କରିବା ଉଚିତ। ଏସବୁ ଶରୀରକୁ ପୋଷକତତ୍ତ୍ବ ଯୋଗାଇବା ସହ ଶୀତରେ ଶରୀରକୁ ଭଲ ଭାବେ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ଷମ କରିଥାଏ।
ଭୋଜନ ପରେ ନିୟମିତ ଉଷୁମ ପାଣି ପିଇବାର ଅଭ୍ୟାସ କରନ୍ତୁ। ଏହି ପ୍ରକ୍ରିୟା ଖାଦ୍ୟ ହଜମ କରାଇବାରେ ଖୁବ୍ ସହାୟକ ହୁଏ।
ଶୀତଋତୁରେ ବ୍ୟଞ୍ଜନରେ ରସୁଣର ଉପଯୋଗ କରିବା ଉଚିତ। କାରଣ ଏହା ଶରୀରର ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବଢ଼ାଇଥାଏ।

Hot this week

କାର୍ଯ୍ୟରତ ଯୁବକଙ୍କ ସନ୍ଦେହଜନକ ମୃତ୍ୟୁ, କ୍ଷତିପୂରଣ ଦାବିରେ ଫାଟକ ସମ୍ମୁଖରେ ଧାରଣା

କାର୍ଯ୍ୟରତ ଯୁବକଙ୍କ ସନ୍ଦେହଜନକ ମୃତ୍ୟୁ, କ୍ଷତିପୂରଣ ଦାବିରେ ଫାଟକ ସମ୍ମୁଖରେ ଧାରଣ ଚନ୍ଦ୍ରଶେଖରପୁର,...

ରାଜ୍ୟସଭାରେ ସାଂସଦ ସୁଜିତ କୁମାରଙ୍କ ପ୍ରସ୍ତାବ ପାଠ୍ୟପୁସ୍ତକ, ସରକାରୀ ୱେବସାଇଟରୁ ‘ଲର୍ଡ’ ଶଦ୍ଦକୁ ବାଦ୍‍ ଦିଆଯାଉ

ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ,: ବ୍ରିଟିଶ ଗଭର୍ଣ୍ଣର ଜେନେରାଲ ଏବଂ ଭାଇସରୟଙ୍କ ଉଦେଶ୍ୟରେ ବ୍ୟବହାର ହେଉଥିବା...

ଆଠଗଡ଼ର ବିଭିନ୍ନ ଶିକ୍ଷାନୁଷ୍ଠାନରେ ଡଃ ରାଧାନାଥ ଜୟନ୍ତୀ ପାଳିତ

ସମାଜ ନ୍ୟୁଜ ଡେସ୍କ- ଆଠଗଡର ସର୍ବପୁରାତନ ପିଏମଶ୍ରୀ ବିଶ୍ଵନାଥ ବିଦ୍ୟାପୀଠରେ ବିଶିଷ୍ଟ...

ଭୁବନେଶ୍ବରରେ ପହଞ୍ଚିଲେ ହାର୍ଦ୍ଦିକ ପାଣ୍ଡ୍ୟା, ସୁରକ୍ଷାରେ ବିମାନବନ୍ଦରରୁ ଗଲେ ହୋଟେଲ

ସମାଜ ନ୍ୟୁଜ ଡେସ୍କ- ଶନିବାର ରାତିରେ ଭୁବନେଶ୍ବର ବିମାନ ବନ୍ଦରରେ ପହଞ୍ଚିଛନ୍ତି...

ଜାଣନ୍ତୁ କାହିଁକି ଏତେ ବଢିଛି ସୁନାଦର- ରୂପା ଦୁଇ ଗୁଣା ବଢିଛି

ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ - କ୍ରମାଗତ ଦ୍ୱିତୀୟ ସପ୍ତାହ ପାଇଁ ସୁନା ଏବଂ ରୂପା...

Related Articles

Popular Categories