ଜଳଖିଆରେ ଖାଆନ୍ତୁ ଡ୍ରାଏଫୁଟ୍ସ
ଖାଦ୍ୟ ବିଶେଷଜ୍ଞଙ୍କ ମତରେ ପ୍ରତିଦିନ ଜଳଖିଆ ପେଟପୂରା କରିବା ଉଚିତ। ଏହା ଦ୍ବାରା ଦିନମାନ ଆମ ଶରୀରକୁ ଶକ୍ତି ମିଳିଥାଏ। ଜଳଖିଆରେ ଯେ କୌଣସି ବ୍ୟଞ୍ଜନ ଖାଇଲେ, ତାହା ଶୀଘ୍ର ହଜମ ମଧ୍ୟ ହେଉଥିବାର ବିଶେଷଜ୍ଞ ପ୍ରକାଶ କରିଛନ୍ତି।
୧- ଜଳଖିଆରେ କେହିକେହି ଦକ୍ଷିଣ ଭାରତୀୟ ଖାଦ୍ୟ ଦୋସା, ଇଡ୍ଲି ତ’ ଅନ୍ୟମାନେ ପୁରୀ-ତରକାରି ଖାଇବାକୁ ପସନ୍ଦ କରୁଥିବାର ଦେଖାଯାଏ। ସକାଳବେଳା ଖାଇବା ସମୟରେ ଅଳ୍ପ ପରିମାଣର ଡ୍ରାଏଫ୍ରୁଟସ୍ ସାମିଲ କରାଇବା ସ୍ବାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ହିତକାରୀ।
୨- ପେସ୍ତାବାଦାମ, କିସ୍ମିସ୍କୁ ପାଣିରେ ବତୁରାଇ ରାତିରୁ ରଖିଦଅନ୍ତୁ। ଜଳଖିଆରେ ଏସବୁ ଖାଇପାରିବେ। ତ୍ବଚା, କେଶକୁ ଉତ୍ତମ ପୋଷକତତ୍ତ୍ବ ଯୋଗାଉଥିବା ଏସବୁ ଡ୍ରାଏଫ୍ରୁଟ୍ସ ଶରୀରକୁ ମଧ୍ୟ ଶକ୍ତି ଯୋଗାଇଥାଏ।
୩- ଦାନ୍ତ, ହାଡ଼କୁ ମଜଭୁତ୍ କରୁଥିବା ଏହି ଡ୍ରାଏଫ୍ରୁଟ୍ସ୍ ସ୍ମୃତି ଶକ୍ତି ବୃଦ୍ଧିରେ ମଧ୍ୟ ସହାୟକ। ଦୃଷ୍ଟି ଶକ୍ତି ବୃଦ୍ଧି ନିମନ୍ତେ ଦୈନିକ ୧୦-୧୨ଟି କଳା କିଶ୍ମିଶ୍ ଖାଇବା ହିତକାରୀ।
୪- ଭିଟାମିନ୍ ‘ଇ’ ଭରପୂର ପେସ୍ତାବାଦାମ ଖାଇଲେ କୋଲେଷ୍ଟରଲ୍ ସ୍ତର କମ୍ ହେବା ସହ ଓଜନକୁ ମଧ୍ୟ ନିୟନ୍ତ୍ରଣରେ ରଖେ। ପ୍ରୋଟିନ୍, ଫାଇବର୍, ମାଙ୍ଗାନିଜ୍ ଓ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ତତ୍ତ୍ବ ଭରପୂର ଡ୍ରାଏଫ୍ରୁଟସ୍ ଖାଇଲେ ଶରୀରରେ କର୍କଟପ୍ରତିରୋଧୀ ଶକ୍ତି ବୃଦ୍ଧି ପାଇଥାଏ।
୫- ଶରୀରର ରୋଗପ୍ରତିରୋଧକ ବୃଦ୍ଧି କରିବାରେ ଏଇ ଡ୍ରାଏଫ୍ରୁଟସ୍ର ଭୂମିକା ବେଶ୍ ଗୁରୁତ୍ବପୂର୍ଣ୍ଣ। ଏଣୁ ନିୟମିତ ଭାବେ ଏସବୁ ଖାଇବା ସ୍ବାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଭଲ।
Comments are closed.