www.samajalive.in
Tuesday, December 9, 2025
17.1 C
Bhubaneswar

ଟେଷ୍ଟି ଚିକେନ

ଚିକେନ – ୫୦୦ ଗ୍ରାମ
ଆଳୁ – ୨ଟି
ସୋରିଷ ତେଲ – ୮ ରୁ ୧୦ ଚାମଚ
କଟା ପିଆଜ – ୩ଟି
ଅଦା , ରସୁଣ ବଟା
ଲୁଣ – ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁଯାୟୀ
ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ
ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ
ଧନିଆ ଗୁଣ୍ଡ
ଜିରା ଗୁଣ୍ଡ
ତେଜପତ୍ର – ୨ଟି
ବଡ଼ ଅଳେଇଚ – ୧ଟି
ଗୁଜୁରାତି – ୩ଟି
ଛୋଟ ଅଳେଇଚ – ୨ ଟି
ଡ଼ାଲଚିନି – ୨ ଟି
ଗରମ ମସଲା
ଚିକେନ ମସଲା
କଟା ଧନିଆ ପତ୍ର
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ – ପ୍ରଥମେ ଚିକେନକୁ ଭଲ ଭାବେ ଧୋଇ ସେଥିରେ ୨ ଚାମଚ ତେଲ , ହଳଦୀ , ଲଙ୍କା , ଅଦା ରସୁଣ ବଟା , ଲୁଣ ପକାଇ ୩୦ ମିନିଟ ରଖନ୍ତୁ। ଏବେ କଡ଼େଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି ସେଥିରୁ ୨ରୁ ୩ ମିନିଟ ଆଳୁ ଭାଜନ୍ତୁ। ଏହା ଭାଜି ହେବା ପରେ ଏକ ପାତ୍ରକୁ କାଢି ରଖନ୍ତୁ। ଏହା ପରେ ତେଲରେ ତେଜପତ୍ର , ବଡ଼ ଅଳେଇଚ , ଛୋଟ ଅଳେଇଚ ,ଗୁଜୁରାତି , ଡ଼ାଲଚିନି , କଟା ପିଆଜ ପକାଇ ଭାଜନ୍ତୁ। ଏହା ଭାଜିବା ହେବା ପରେ ଏଥିରେ ରଖିଥିବା ଚିକେନକୁ ପକାନ୍ତୁ। ଏବେ ଏଥିରେ ଧନିଆ , ହଳଦୀ , ଲଙ୍କା , ଅଳ୍ପ ଲୁଣ ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ କଷନ୍ତୁ। ଏହା କଷି ହେବା ପରେ ଏଥିରେ ଭଜା ହୋଇଥିବା ଆଳୁ , ଗରମ ମସଲା , ଚିକେନ ମସଲା ପକାଇ କିଛି ପାଣି ଦିଅନ୍ତୁ। ଏହାକୁ ୨ ମିନିଟ ଫୁଟାଇ କାଢି ଦିଅନ୍ତୁ। ଏହା ପରେ ଏକ ପାତ୍ରକୁ କାଢି କିଛି ଧନିଆ ପତ୍ର ଦେଇ ସଜାଇ ଦିଅନ୍ତୁ।

Hot this week

ଅତିରିକ୍ତ ବ୍ୟୟ ମଞ୍ଜୁରୀ ବିଲ୍  ବିଧାନସଭାରେ ପାରିତ

 ଭୁବନେଶ୍ୱର - ରାଜ୍ୟର ଅତିରିକ୍ତ ବ୍ୟୟ ମଞ୍ଜୁରୀ ବିଲ୍  ବିଧାନସଭାରେ ପାରିତ...

ସମ୍ବଲପୁର ସାମ୍ବାଦିକମାନଙ୍କ ପାଇଁ କଳା ବର୍ଷ ସାଜିଛି ୨୦୨୫-ପ୍ରାଣ ହରାଇଲେଣି ୩ ଜଣ ଯୁବ ସାମ୍ବାଦିକ

ସମ୍ବଲପୁର : ସୋମବାର ଏକ ମର୍ମଦୁନ୍ତ ସଡକ ଦୁର୍ଘଟଣାରେ ରେଢ଼ାଖୋଲର କାର୍ଯ୍ୟରତ...

ବିଜିୟୁ ପକ୍ଷରୁ ୮ମ ସମାବର୍ତ୍ତନ ଉତ୍ସବ ପାଳିତ

ଭୁବନେଶ୍ୱର: ବିର୍ଲା ଗ୍ଲୋବାଲ ୟୁନିଭରସିଟି (ବିଜିୟୁ) ପକ୍ଷରୁ ଏହାର ୮ମ ସମାବର୍ତ୍ତନ...

ରାଜ୍ୟସ୍ତରୀୟ ବାହୁକୁସ୍ତି ପ୍ରତିଯୋଗିତା: କଟକର ଚନ୍ଦନ, ଆଦିତ୍ୟ ଚମ୍ପିଆନ

ଆଠଗଡ: ଆଠଗଡ ବାହୁକୁସ୍ତି ଆସୋସିଏସନ ଆନୁକୂଲ୍ୟରେ ସ୍ଥାନୀୟ ବିଜୁ ପଟ୍ଟନାୟକ କଲ୍ୟାଣ...

Related Articles

Popular Categories