ତଡ଼କା ଡ଼ାଲ୍ ଫ୍ରାଏ
ଆବଶ୍ୟଖକ ସାମଗ୍ରୀ
ବୁଟ ଡ଼ାଲି – ୧କପ
ପେଷା ଟମାଟୋ – ୧କପ
ଅଦା ବଟା – ୧ଚାମଚ
ରସୁଣ ବଟା – ୧ଚାମଚ
ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ – ଆବଶ୍ୟକ ପରିମାଣରେ
ଜିରା ଗୁଣ୍ଡ – ଆବଶ୍ୟକ ପରିମାଣରେ
ଗରମ ମସଲା – ୧ ଚାମଚ
କ୍ରିମ – ୧କପ
ଲୁଣ – ଆବଶ୍ୟକ ପରିମାଣରେ
ବଟର – ଆବଶ୍ୟକ ପରିମାଣରେ
ଧନିଆ ପତ୍ର – ଅଳ୍ପ
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ – ପ୍ରଥମେ ଡ଼ାଲିକୁ ୪ ରୁ ୫ ଘଣ୍ଟା ବତୁରାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଏବେ ଗ୍ୟାସ ଲଗାଇ କୁକରରେ ଡ଼ାଲି, ହଳଦୀଗୁଣ୍ଡ, ଲୁଣ, ପାଣି ଦେଇ ଏହାକୁ ସିଝାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଏହା ପରେ ଗ୍ୟାସରେ ଏକ କଡ଼େଇ ବସାଇ ସେଥିରେ ବଟର ଗରମ କରନ୍ତୁ। ବଟର ପକାଇବା ପରେ ରସୁଣ ବଟା, ଅଦା ବଟା ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ କଷନ୍ତୁ। କଷିବା ପରେ ପେଷା ଟମାଟୋ ପକାଇ ପୁଣି କଷନ୍ତୁ। ଏବେ ଏଥିରେ ସିଝାଇ ଥିବା ଡ଼ାଲିକୁ ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଗୋଳାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଗୋଳାଇବା ପରେ ପାଣି, ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ଜିରା ଗୁଣ୍ଡ, ଅଳ୍ପ ଲୁଣ , ଗରମ ମସଲା ପକାଇ ୨ ରୁ ୩ ମିନିଟ ଫୁଟାନ୍ତୁ। ଫୁଟିବା ପରେ ଧନିଆ ପତ୍ର ଏଥିରେ ୧କପ କ୍ରିମ ପକାଇ ଗ୍ୟାସରୁ ଓହ୍ଲାଇ ଏକ ପାତ୍ରକୁ କାଢନ୍ତୁ। ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ତଡ଼କା ଡ଼ାଲ୍ ଫ୍ରାଏ ।
Comments are closed.