www.samajalive.in
Saturday, December 13, 2025
14.1 C
Bhubaneswar

ପଣସ ଓ ଖିର ଏକାଠି ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ମୁହଁରେ ବିଭିନ୍ନ ପ୍ରକାରର ଧଳା ଦାଗ ସୃଷ୍ଟି ହୋଇଥାଏ

ପଣସକୁ ଉଭୟ ତରକାରୀ ଓ ଫଳ ଭାବେ ଖିଆଯାଏ। କଞ୍ଚା ଥିବା ଅବସ୍ଥାରେ ପଣସକୁ ତରକାରୀ ଭାବେ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରାଯାଏ। ପାଚିବା ପରେ ତାହାକୁ ଫଳ ଭାବେ ଖିଆଯାଏ। ଏଥିରେ ପ୍ରଚୁର ମାତ୍ରାରେ ଭିଟାମିନ ଏ, ସି, ପୋଟାସିୟମ, କ୍ୟାଲସିୟମ ରହିଛି।
ମସଲା ବ୍ୟବହାର କରି ହୋଇଥିବା ଏହାର ବ୍ୟଞ୍ଜନକୁ ଖାଇବାକୁ ସଭିଁଙ୍କୁ ବେଶ ପସନ୍ଦ। ମାତ୍ର ଆପଣ ହୁଏତ ଜାଣି ନଥିବେ ପଣସ ଖାଇବା ପରେ କେଉଁ ଖାଦ୍ୟ ଖାଇବା ଉଚିତ ନୁହେଁ।
ପଣସ ତରକାରୀ ଖାଇବା ପରେ ଅମୃତଭଣ୍ଡା ଖାଇବା ଉଚିତ ନୁହେଁ। ଏହା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଖୁବ ହାନିକାରକ ଅଟେ।
ଅମୃତଭଣ୍ଡା ଓ ପଣସକୁ ଏକାଠି ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଶରୀରର ବିଭିନ୍ନ ସ୍ଥାନରେ ଦାଗ ସୃଷ୍ଟି ହୋଇଥାଏ।
ପଣସ ତରକାରୀ ଖାଇବା ପରେ ଭେଣ୍ଡି ମଧ୍ୟ ଖାଇବା ଉଚିତ ନୁହେଁ। ଏପରି କରିବା ଦ୍ୱାରା ପେଟ ଯନ୍ତ୍ରଣା, କୋଷ୍ଠକାଠିନ୍ୟ, ବଦହଜମି ସମସ୍ୟା ସୃଷ୍ଟି ହୋଇଥାଏ।
ପଣସ ଓ ଖିର ଏକାଠି ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ମୁହଁରେ ବିଭିନ୍ନ ପ୍ରକାରର ଧଳା ଦାଗ ସୃଷ୍ଟି ହୋଇଥାଏ।
ଲେମ୍ବୁର ଚାହା –
ଭୋଜନ କରିବା ପରେ ଲେମ୍ବୁର ଚାହା ପିଇବା ଶରୀର ପାଇଁ ଲାଭଦାୟକ ହୋଇଥାଏ। ଏହା ଖାଦ୍ୟକୁ ହଜମ କରିବା ପାଇଁ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ। ଲେମ୍ବୁ ଚାହା ଖାଦ୍ୟକୁ ହଜମ କରୁଥିବା ଏନଜାଇମକୁ ଠିକ ଭାବରେ କାର୍ୟ୍ୟକ୍ଷମ କରାଇଥାଏ। ଯାହା ଫଳରେ ଖାଦ୍ୟ ଭଲ ଭାବେ ହଜମ ହୋଇଥାଏ।
ଦହିର ସେବନ –
ଦହିରେ ଖାଦ୍ୟକୁ ହଜମ କରିବାର ଉପଯୁକ୍ତ ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱ ରହିଛି। ତେଣୁ ଦହି ଖାଇବା ମଧ୍ୟ ହିତକାରକ ଅଟେ।
ଖାଇବା ପରେ ଏହି କଥା ପ୍ରତି ଧ୍ୟାନ ଦିଅନ୍ତୁ-
ଖାଦ୍ୟ ଖାଇବା ପରେ କିଛି ସମୟ ଆରାମ କରିବା ମଧ୍ୟ ଆବଶ୍ୟକ ଅଟେ।
ଭୋଜନ କରିବା ପରେ ତୁରନ୍ତ ବ୍ୟାୟାମ କରିବା ଉଚିତ ନୁହେଁ।
ଖାଦ୍ୟ ଖାଇବା ପରେ ସଙ୍ଗେ ସଙ୍ଗେ ପାଣି ପିଅନ୍ତୁ ନାହିଁ। ଅଧ ଘଣ୍ଟା କିମ୍ବା ୧ଘଣ୍ଟା ପରେ ପାଣି ପିଅନ୍ତୁ।

Hot this week

ଭାରତରେ ଲିଓନେଲ୍‌ ମେସି

ସମାଜ ଡିଜିଟାଲ ଡେସ୍କ: ଭାରତରେ କିମ୍ବଦନ୍ତୀ ଫୁଟବଲ ଖେଳାଳି ଲିଓନେଲ୍‌ ମେସି...

ଶନିବାର ରାଶିଫଳ: ଈପ୍‌ସିତ ଅର୍ଥ ପ୍ରାପ୍ତିର ସୂଚନା

ମେଷ: ଧୈର୍ଯ୍ୟ ଓ ସାହସ ସଞ୍ଚୟ କରି ଆଶୁ ବିପଦର ମୁକାବିଲା କରିପାରନ୍ତି।...

ସାବଧାନ, ଅଣ୍ଡା ଖାଇଲେ ହେଉଛି କ୍ୟାନସର!

ଶୀତ ଋତୁରେ ଅଧିକାଂଶ ଲୋକ ଅଣ୍ଡା ଖାଆନ୍ତି। ଅଣ୍ଡାରେ ପ୍ରୋଟିନ୍, କ୍ୟାଲସିୟମ୍...

ପୁରୀ-କୋଣାର୍କ ମେରାଇନ ଡ୍ରାଇଭ୍‌ରେ ଆରମ୍ଭ ହେଲା ୭ମ ଇକୋ ରିଟ୍ରିଟ, ଉଦ୍‌ଘାଟନ କଲେ ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ

ଭୁବନେଶ୍ୱର  :ଚଳିତବର୍ଷ ପାଇଁ ପୁରୀ-କୋଣାର୍କ ମେରାଇନ ଡ୍ରାଇଭ୍‌ ମୁଖ୍ୟରାସ୍ତା ନିକଟ ରାମଚଣ୍ଡୀ...

ଦିଲ୍ଲୀରେ ସାଂସଦ ପ୍ରତାପ ଷଡ଼ଙ୍ଗୀ ଅସୁସ୍ଥ 

ନୀଳଗିରି: ଲୋକସଭା ଚାଲିଥିବା ବେଳେ ହଠାତ ବାଲେଶ୍ୱର ସାଂସଦ ପ୍ରତାପ ଷଡ଼ଙ୍ଗୀ...

Related Articles

Popular Categories