କାକୁଡି ଜୁସ୍ ପିଇଲେ ଶରୀରକୁ ମିଳିଥାଏ ଅନେକ ଲାଭ
ଉତ୍ତମ ସ୍ବାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଆମେ ଅନେକ ପ୍ରକାର ଖାଦ୍ୟ ଖାଇଥାଉ। ବିଭିନ୍ନ ପ୍ରକାର ଫଳରେ ଭିନ୍ନ ଭିନ୍ନ ଭିଟାମିନ ଓ ପ୍ରୋଟିନ ମିଳିଥାଏ। କାକୁଡି ଆମ ସ୍ବାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଅଧିକ ହିତକର। କାକୁଡିକୁ ସାଧାରଣତଃ ଆମେ ଖାଦ୍ୟ ଓ ସୌନ୍ଦର୍ୟ୍ୟ ପାଇଁ ବ୍ୟବହାର କରିଥାଉ। କାକୁଡି ଜୁସ୍ ପିଇଲେ ମଧ୍ୟ ଶରୀରକୁ ଅନେକ ଲାଭ ହୋଇଥାଏ। ଏହି ଜୁସକୁ ନିୟମିତ ପିଇବା ଦ୍ବାରା ରକ୍ତ ସଞ୍ଚାଳନ ସ୍ବାଭାବିକ ଭାବେ ହୋଇଥାଏ। ହୃଦଘାତ ହେବାର ସମ୍ଭାବନା ମଧ୍ୟ କମ ହୋଇଥାଏ। କାକୁଡି ନିୟମିତ ଖାଇବା ଦ୍ବାରା ଶରୀରରେ ଶର୍କରାର ମାତ୍ରା କମ ହୋଇଥାଏ।
କାକୁଡିରେ ୯୬.୪ଭାଗ ଜଳ, ୨.୫ଭାଗ ଶ୍ବେତସାର, ୦.୧ଭାଗ ସ୍ନେହସାର, ୦.୪ଭାଗ ପୁଷ୍ଟିସାର ଓ ୦.୪ଭାଗ ତନ୍ତୁଜ ରହିଛି। ଏହାସହ ପ୍ରତି ୧୦୦ଗ୍ରାମ କାକୁଡିରେ ୨୫ମିଲିଗ୍ରାମ ଫସଫରସ, ୧୦ମିଲିଗ୍ରାମ କ୍ୟାଲସିୟମ, ୧.୫ ମିଲିଗ୍ରାମ ଲୌହ ଥାଏ।
କାକୁଡି ଖାଇବା ଦ୍ବାରା କୋଷ୍ଠକାଠିନ୍ୟ ସମସ୍ୟା ଦୂର ହୋଇଥାଏ। ଏହାସହ ପେଟ ପରିଷ୍କାର ଓ ଥଣ୍ଡା ରୁହେ। ପେଟ ଯନ୍ତ୍ରଣା ମଧ୍ୟ ଦୂର ହୋଇଥାଏ।
ଆମ ଶରୀରକୁ ସୁସ୍ଥ ରଖିବାରେ ପାଣିର ଅଧିକ ଗୁରୁତ୍ୱ ରହିଛି। ଶରୀରର ୭୫% ପାଣିରେ ଗଢା ହୋଇଛି।
ଖାଲି ପେଟରେ ପାଣି ପିଇବା ଦ୍ୱାରା ଶରୀରକୁ ବହୁ ଲାଭ ମିଳିଥାଏ।
ଖାଲି ପେଟରେ ପାଣି ପିଇବା ଦ୍ୱାରା ଏହା ହଜମ କ୍ରିୟାକୁ ସୁସ୍ଥ ରଖିଥାଏ।
ପେଟ ଜନିତ ସମସ୍ୟା ଦୂର ହୋଇଥାଏ।
ମୋଟା ଲୋକଙ୍କ ଶରୀରର ଓଜନ ମଧ୍ୟ କମ ହୋଇଥାଏ।
ମୁହଁ ଖୁବ ଉଜ୍ଜଳ ରହେ।
ଚର୍ମ ଶୁଷ୍କ ହୋଇ ନଥାଏ।
କେଶ ବଢିବାକୁ ସାହାଯ୍ୟ କରିବା ସହ କେଶ ଉପୁଡ଼ିବା ମଧ୍ୟ କମ ହୋଇଥାଏ।
ଏହା କୋଷ୍ଠକାଠିନ୍ୟ ଦୂର କରେ।
ନିମ୍ନ ରକ୍ତ ଚାପ ଜନିତ ସମସ୍ୟା ଦୂର ହୋଇଥାଏ।
ପେଟରେ ଥିବା ଚର୍ବି କମ ହୋଇଥାଏ।
ନିୟମିତ ହେଉଥିବା ଗୋଡ଼, ହାତ ,ମୁଣ୍ଡ ବିନ୍ଧା ଯନ୍ତ୍ରଣାରୁ ମୁକ୍ତି ମିଳିଥାଏ।
ଏସିଡ଼ିଟିକୁ ମଧ୍ୟ ଏହା ବହୁ ମାତ୍ରରେ କମାଇଥାଏ।
Comments are closed.