ଭଜା ଗହମ ଓ ଅରୁଆ ଚାଉଳରେ ଛତୁଆ ପଣା ପ୍ରସ୍ତୁତ କରାଯାଇ ଭୋଗ ଲଗାଯାଏ। ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା ଛତୁଆ ପଣାର ପ୍ରସ୍ତୁତ ପ୍ରଣାଳୀ
ସାମଗ୍ରୀ: ଛତୁଆ, ଅଧା କପ ଛେନା, ଅଧା କପ ଛୋଟ ଛୋଟ କଟା ହେଇଥିବା ସେଓ, ୧/୪ କପ ଛୋଟ ଛୋଟ କଟା ହେଇଥିବା କଞ୍ଚା ଆମ୍ବ, ଛୋଟ ଛୋଟ କଟା ହେଇଥିବା ପାଚିଲା କଦଳୀ, ଛୋଟ ଛୋଟ କଟା ହେଇଥିବା କମଳା, ଗୁଡ, ଏକ କପ କ୍ଷୀର, ଗୁଜୁରାତି (ଗୁଣ୍ଡ), ଅଦା ଛେଚା (ଅଳ୍ପ), ଗୋଲମରୀଚ ଗୁଣ୍ଡ, କାଜୁ, ୧/୪ କପ ନଡିଆ କୋରା
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ସମସ୍ତ ସାମଗ୍ରୀରେ ଏକ ପାତ୍ରରେ ନେଇ ମିଶାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଆବଶ୍ୟକ ପଡିଲେ ସେଥିରେ ପାଣି ମିଶାନ୍ତୁ। ମିଶ୍ରଣକୁ ଏକ ଗ୍ଲାସକୁ ବାହାର କରନ୍ତୁ। କାଜୁ ଓ କୋରା ନଡିଆ ଉପରେ ପକାଇ ପରଷନ୍ତୁ। ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ଛତୁଆ ପଣା। ଆପଣ ଚାହିଁଲେ ସେଥିରେ ଡାଳିମ୍ବ ଦାନା ପକାଇ ପାରିବେ।



