www.samajalive.in
Saturday, December 6, 2025
26.1 C
Bhubaneswar

ଜାଣନ୍ତୁ ଖାଦ୍ୟ ସଂରକ୍ଷିତ କେତୋଟି ଉପାୟ

ଖାଦ୍ୟ ସାମଗ୍ରୀକୁ ତୁରନ୍ତ ବ୍ୟବହାର କରିବା ଏବଂ ଏହାକୁ ସତେଜ ରଖିବା ଲାଗି କେତେକ ଉପାୟ ରହିଛି। ଏଥିରୁ କେତୋଟି ସମ୍ପର୍କରେ ଜାଣନ୍ତୁ-
– ବାଦାମରୁ ଶୀଘ୍ର ଚୋପା ଛଡାଇବା ଲାଗି ଚାହୁଁଥିଲେ ଏହାକୁ ୧ମିନିଟ ଯାଏ ଉଷୁମ ପାଣିରେ ଭିଜାଇ ଦିଅନ୍ତୁ।
– ଖୋଲା କିମ୍ବା ଫାଟି ଯାଇଥିବା ନଡିଆକୁ ସତେଜ ରଖିବା ଲାଗି ତା’ ଭିତରେ କିଛି ଲୁଣ ଘଷି ଦିଅନ୍ତୁ। ଏହା ଶୁଖିବ ନାହିଁ।
– ପକୁଡି ଛାଣି ସାରିବା ପରେ ପରଷିବା ପୂର୍ବରୁ ତା’ ଉପରେ ଟିକେ କଳା ଲୁଣ ଛିଞ୍ଚି ଦେବେ। ଏହାର ସ୍ୱାଦ ବଢିଯିବ।
– ତେନ୍ତୁଳିରେ ପୋକ ନ ଲାଗିବା ପାଇଁ ସେଥିରେ ଲୁଣ ଗୋଳାଇ ବନ୍ଦ ଡବାରେ ରଖନ୍ତୁ।
– ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡରେ ଫଙ୍ଗସ୍‍ ଏବଂ ଜାଲ ନ ହେବା ପାଇଁ ସେଥିରେ କିଛି ଗୋଟା ଲୁଣ ରଖି ଦିଅନ୍ତୁ।
– ଜାମ୍‍, ଜେଲି ଆଦିକୁ ପିମ୍ପୁଡି ନଲାଗିବା ପାଇଁ କପଡାରେ ସୋରିଷ ତେଲ ଲଗାଇ ଏହାର ଖୋଳରେ ଗୁଡାଇ ଦେବେ।
– ପଲଉ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା ସମୟରେ ଫୁଟନ୍ତା ପାଣିରେ ଚାଉଳ ପକାନ୍ତୁ। ଏହା ଦ୍ୱାରା ଭାତ ସୁନ୍ଦର ଦେଖାଯାଏ।

Hot this week

ଭାରତକୁ ୨୭୧ ରନର ଟାର୍ଗେଟ ଦେଲା ଦକ୍ଷିଣଆଫ୍ରିକା

ସମାଜଲାଇଭ ଡେସ୍କ: ଅନ୍ତିମ ଦିନିକିଆରେ ଭାରତକୁ ୨୭୧ ରନର ଟାର୍ଗେଟ ଦେଇଛି...

ବିଜେପିରେ ମିଶିଲେ ପ୍ରଫୁଲ୍ଲ ସାମଲଙ୍କ ଦୁଇ ପୁଅ

ଭୁବନେଶ୍ଵର: ବିଜେଡିକୁ ଶକ୍ତ ଝଟ୍‌କା ଲାଗିଛି। ପୂର୍ବତନ ମନ୍ତ୍ରୀ ତଥା ବିଜେଡି...

ଛାତ୍ରୀଙ୍କ ଆତ୍ମାହୁତି ଉଦ୍ୟମ ଘଟଣା: ଜଣେ ଅଟକ

ସୁନ୍ଦରଗଡ : ନିଜ ଦେହରେ ନିଜେ ନିଆଁ ଲଗାଇଲେ ଛାତ୍ରୀ। ସୁନ୍ଦରଗଡ...

ଯାତ୍ରୀଙ୍କୁ ଟଙ୍କା ଫେରାଇବ ଇଣ୍ଡିଗୋ

ସମାଜଲାଇଭ ଡେସ୍କ: ସମସ୍ତ ଯାତ୍ରୀଙ୍କୁ ଟିକେଟ ବାବଦ ଟଙ୍କା ଫେରସ୍ତ କରିବ...

ବାବ୍ରି ମସଜିଦ ପାଇଁ ଭିତ୍ତିପ୍ରସ୍ତର ସ୍ଥାପନ କଲେ ଟିଏମସିରୁ ନିଲମ୍ବିତ ବିଧାୟକ

ସମାଜଲାଇଭ ଡେସ୍କ: ଟିଏମସିରୁ ନିଲମ୍ବିତ ହୋଇଥିବା ବିଧାୟକ ହୁମାୟୁନ କବିର ବାବ୍ରି...

Related Articles

Popular Categories