ମସଲା ସୁଜି ଛଣା
ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ
ଦହି – ଆବଶ୍ୟକ ପରିମାଣରେ
କଞ୍ଚାଲଙ୍କା – ୩ଟି
ଅଦା – ଅଳ୍ପ
କଟା ପିଆଜ – ୨ଟି
ସୁଜି – ୨କପ
କ୍ୟାପସିକମ – ୧ଟି
ଧନିଆ ପତ୍ର – ଅଳ୍ପ
ଲୁଣ – ଆବଶ୍ୟକ ପରିମାଣରେ
ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ – ଅଳ୍ପ
ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ – ଅଳ୍ପ
ଜିରା ଗୁଣ୍ଡ – ଅଳ୍ପ
ଧନିଆ ଗୁଣ୍ଡ – ଅଳ୍ପ
ବେକିଙ୍ଗ ସୋଢା – ଅଳ୍ପ
ତେଲ – ଆବଶ୍ୟକ ପରିମାଣରେ
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ – ପ୍ରଥମେ ଏକ ପାତ୍ରରେ ସୁଜି, ଦହି, କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା, ଅଦା, କଟା ପିଆଜ, କ୍ୟାପସିକମ, ଧନିଆପତ୍ର, ଅଳ୍ପ ପାଣି ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଗୋଳାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଏହି ମିଶ୍ରଣକୁ ଅତ୍ୟଧିକ ଗାଢା ବା ପତଳା କରିବେ ନାହିଁ। ଏବେ ଏଥିରେ ଆବଶ୍ୟକ ପରିମାଣରେ ଲୁଣ, ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, ଜିରା ଗୁଣ୍ଡ, ଧନିଆ ଗୁଣ୍ଡ ଗୋଳାଇ ମିଶ୍ରଣକୁ ୧୦ ମିନିଟ ରଖି ଦିଅନ୍ତୁ। ୧୦ ମିନିଟ ପରେ ଏଥିରେ ବେକିଙ୍ଗ ସୋଢା ପକାଇ ଗୋଳାନ୍ତୁ। ଏହାପରେ ଗ୍ୟାସରେ କଡ଼େଇ ବସାଇ ତେଲ ଗରମ କରନ୍ତୁ। ତେଲ ଗରମ ହେବା ପରେ ମିଶ୍ରଣରୁ ପକୁଡ଼ି ଆକୃତିର କରି ଭଲ ଭାବେ ଛାଣି ଦିଅନ୍ତୁ। ଏବେ ଏହାକୁ ଏକ ପାତ୍ରକୁ କାଢି ସସ ସହ ଖାଆନ୍ତୁ ଓ ମଜା ନିଅନ୍ତୁ।
Comments are closed.