www.samajalive.in
Sunday, December 7, 2025
13.1 C
Bhubaneswar

ସବୁ ପାଗରେ ଆଚାରକୁ ଭଲ ରଖିବାକୁ ଚାହୁଁଛନ୍ତି କି ? ଆପଣାନ୍ତୁ ଏହି ଉପାୟ

ଘରେ ଘରେ ଆଚାର ପ୍ରସ୍ତୁତ କରାଯାଏ । ଅଲଗା ଅଲଗା ଆଚାର ପାଇଁ ଭିନ୍ନ ଭିନ୍ନ ମସଲାରେ ପ୍ରୟୋଗ କରାଯାଏ । ଆଚାର ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା ସମୟରେ କିଛି ବିଶେଷ ଦିଗ ପ୍ରତି ଧ୍ୟାନ ଦେବାକୁ ପଡିଥାଏ । ଏପରି କରିବା ଦ୍ବାରା ଆଚାର ଦୀର୍ଘ ସମୟ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଭଲ ରହିଥାଏ ଏବଂ ଶୀଘ୍ର ନଷ୍ଟ ହୋଇନଥାଏ । ତେଣୁ ଆସନ୍ତୁ ଜଣିବା ଆଚାରକୁ ଦୀର୍ଘ ସମୟ ରଖିବାର ଉପାୟ…

ଆଚାର ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା ପରେ ଆଚାର ଜାରରେ ଏକ ସୂତା କପଡା ବାନ୍ଧି ୪ରୁ ୫ ଦିନ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଟାଣ ଖରାରେ ରଖିଦିଅନ୍ତୁ ।
ଆଚାର ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା ପୂର୍ବରୁ ମସଲାକୁ ଗରମ କଡେଇ ବା ତାୱାରେ ଅଳ୍ପ ଭାଜି ଦିଅନ୍ତୁ ।
ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଥିବା ଆଚାର ତେଲରେ ଏହା ଭଲ ଭାବରେ ଡୁବି ରହୁଥିବା ଆବଶ୍ୟକ ।
ମିଠା ଆଚାର ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା ସମୟରେ ଆଚାରରେ ପାଣି ରହିବା ଉଚିତ୍ ନୁହେଁ ।
ନିୟମିତ ବ୍ୟବହାର କରୁଥିବା ଆଚାରକୁ ଏକ କାଚ ବୋତଲରେ ଅଲଗା ରଖନ୍ତୁ ।
ଆଚାର ବୋତଲରେ ଓଦା ଚାମଚ କଦାପି ବ୍ୟବହାର କରନ୍ତୁ ନାହିଁ ।
ଆଚାରକୁ ଦୁଇ ମାସରେ ଥରେ ଯେମିତି ହେଲେ ଖରାରେ ରଖନ୍ତୁ ।
ଭିନେଗାର ମିଶାଇବା ଦ୍ବାରା ଆଚାର ଶୀଘ୍ର ନଷ୍ଟ ହୋଇନଥାଏ ।

Hot this week

କାର୍ଯ୍ୟରତ ଯୁବକଙ୍କ ସନ୍ଦେହଜନକ ମୃତ୍ୟୁ, କ୍ଷତିପୂରଣ ଦାବିରେ ଫାଟକ ସମ୍ମୁଖରେ ଧାରଣା

କାର୍ଯ୍ୟରତ ଯୁବକଙ୍କ ସନ୍ଦେହଜନକ ମୃତ୍ୟୁ, କ୍ଷତିପୂରଣ ଦାବିରେ ଫାଟକ ସମ୍ମୁଖରେ ଧାରଣ ଚନ୍ଦ୍ରଶେଖରପୁର,...

ରାଜ୍ୟସଭାରେ ସାଂସଦ ସୁଜିତ କୁମାରଙ୍କ ପ୍ରସ୍ତାବ ପାଠ୍ୟପୁସ୍ତକ, ସରକାରୀ ୱେବସାଇଟରୁ ‘ଲର୍ଡ’ ଶଦ୍ଦକୁ ବାଦ୍‍ ଦିଆଯାଉ

ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ,: ବ୍ରିଟିଶ ଗଭର୍ଣ୍ଣର ଜେନେରାଲ ଏବଂ ଭାଇସରୟଙ୍କ ଉଦେଶ୍ୟରେ ବ୍ୟବହାର ହେଉଥିବା...

ଆଠଗଡ଼ର ବିଭିନ୍ନ ଶିକ୍ଷାନୁଷ୍ଠାନରେ ଡଃ ରାଧାନାଥ ଜୟନ୍ତୀ ପାଳିତ

ସମାଜ ନ୍ୟୁଜ ଡେସ୍କ- ଆଠଗଡର ସର୍ବପୁରାତନ ପିଏମଶ୍ରୀ ବିଶ୍ଵନାଥ ବିଦ୍ୟାପୀଠରେ ବିଶିଷ୍ଟ...

ଭୁବନେଶ୍ବରରେ ପହଞ୍ଚିଲେ ହାର୍ଦ୍ଦିକ ପାଣ୍ଡ୍ୟା, ସୁରକ୍ଷାରେ ବିମାନବନ୍ଦରରୁ ଗଲେ ହୋଟେଲ

ସମାଜ ନ୍ୟୁଜ ଡେସ୍କ- ଶନିବାର ରାତିରେ ଭୁବନେଶ୍ବର ବିମାନ ବନ୍ଦରରେ ପହଞ୍ଚିଛନ୍ତି...

ଜାଣନ୍ତୁ କାହିଁକି ଏତେ ବଢିଛି ସୁନାଦର- ରୂପା ଦୁଇ ଗୁଣା ବଢିଛି

ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ - କ୍ରମାଗତ ଦ୍ୱିତୀୟ ସପ୍ତାହ ପାଇଁ ସୁନା ଏବଂ ରୂପା...

Related Articles

Popular Categories